250 g mlevene plazme,
40 g putera,
100 ml soka od breskve,
30 g čokolade u prahu.
Filovi
250 g krem sira,
50 g šećera,
150 g nutele,
0,5 l slatke pavlake.
za prelivanje umesto glazure –
150 g čokolade “noisette”, moze i neke druge ali ova je u original receptu– 150 ml slatke pavlake.
Kora Pomešati keks, čokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljen puter, dodavati po malo soka dok se ne dobije smesa koja se ne mrvi. Utisnuti u kalup prečnika 26 cm i staviti u frižider dok se pripremaju filovi.Zagrejati nutelu tako što se stavu u posudu sa toplom vodom. Mikserom glatko umutiti krem sir i šećer, zatim ovu smesu podeliti u dve posude na dva jednaka dela. Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umućene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmešati sa otopljenom nutelom i dodati u drugu posudu sa krem sirom. Premazati koru prvo sa belim, a zatim sa tamnijim filom.Tad je nastala ova slika-ovo je pre glazure. Hladiti u frižideru Na pari otopiti čokoladu i slatku pavlaku, i ohladiti. Povremeno promešati dok se hladi da se ne stvori kožica. Preliti preko torte pa ostaviti u frižideru oko 3-4 h.Slika je nastala kad je torta bila gotova,pre hladjenja,posle se gornji sloj stegne.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE
40 g putera,
100 ml soka od breskve,
30 g čokolade u prahu.
Filovi
250 g krem sira,
50 g šećera,
150 g nutele,
0,5 l slatke pavlake.
za prelivanje umesto glazure –
150 g čokolade “noisette”, moze i neke druge ali ova je u original receptu– 150 ml slatke pavlake.
Kora Pomešati keks, čokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljen puter, dodavati po malo soka dok se ne dobije smesa koja se ne mrvi. Utisnuti u kalup prečnika 26 cm i staviti u frižider dok se pripremaju filovi.Zagrejati nutelu tako što se stavu u posudu sa toplom vodom. Mikserom glatko umutiti krem sir i šećer, zatim ovu smesu podeliti u dve posude na dva jednaka dela. Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umućene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmešati sa otopljenom nutelom i dodati u drugu posudu sa krem sirom. Premazati koru prvo sa belim, a zatim sa tamnijim filom.Tad je nastala ova slika-ovo je pre glazure. Hladiti u frižideru Na pari otopiti čokoladu i slatku pavlaku, i ohladiti. Povremeno promešati dok se hladi da se ne stvori kožica. Preliti preko torte pa ostaviti u frižideru oko 3-4 h.Slika je nastala kad je torta bila gotova,pre hladjenja,posle se gornji sloj stegne.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE