POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Recept za poslasticarsku sampitu

4 bjelanjka
1 dl vode
25 dag šećera
par kapi limunovog soka
25 dag lisnatog tijesta
šećer u prahu

Zakuhajte sirup od šećera, vode i par kapi limunovog soka. Kuhajte toliko dugo dok kapljica vrućeg sirupa ubačena u ledenu vodu ne stvori mekanu kuglicu.Dok se sirup kuha, istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Imajte na umu da ćete u njega dolijevati vrući sirup, pa neka posuda bude dovoljno velika i od materijala koji podnosi višu temperaturu.U čvrsti snijeg polako ulijevajte vrući sirup i mikstajte da krema bude glatka i sjajna. Lisnato tijesto tanko razvaljajte ako hocete i gornju i donju koru podelite ga na dva dela.ja sam pravila samo donju koru .tijesto izbockajte viljuškom i pecite na okrenutom kalupu oko 10 minuta na 200°C da lagano porumeni.Cijelu koru stavite na dno kalupa obloženog papirom. Na njega nanesite u debelom sloju kremu od bjelanjaka. Ravnomjerno poravnajte.Gotov kolač ostavite na hladnome, ali ne u hladnjaku kako se sirup ne bi počeo odvajati.Pospite po zelji mlevenim orasima ili keksom a mozete i tako ostaviti.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept