Zakuhajte sirup od šećera, vode i par kapi limunovog soka. Kuhajte toliko dugo dok kapljica vrućeg sirupa ubačena u ledenu vodu ne stvori mekanu kuglicu.Dok se sirup kuha, istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Imajte na umu da ćete u njega dolijevati vrući sirup, pa neka posuda bude dovoljno velika i od materijala koji podnosi višu temperaturu.U čvrsti snijeg polako ulijevajte vrući sirup i mikstajte da krema bude glatka i sjajna. Lisnato tijesto tanko razvaljajte ako hocete i gornju i donju koru podelite ga na dva dela.ja sam pravila samo donju koru .tijesto izbockajte viljuškom i pecite na okrenutom kalupu oko 10 minuta na 200°C da lagano porumeni.Cijelu koru stavite na dno kalupa obloženog papirom. Na njega nanesite u debelom sloju kremu od bjelanjaka. Ravnomjerno poravnajte.Gotov kolač ostavite na hladnome, ali ne u hladnjaku kako se sirup ne bi počeo odvajati.Pospite po zelji mlevenim orasima ili keksom a mozete i tako ostaviti.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
zapratite me i na tik toku
POCETNA STRANA
Pogledaj i ovaj recept obavezno
POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA
POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME
ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE
Podelite recept sa prijateljima
Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ
Recept za poslasticarsku sampitu
Zakuhajte sirup od šećera, vode i par kapi limunovog soka. Kuhajte toliko dugo dok kapljica vrućeg sirupa ubačena u ledenu vodu ne stvori mekanu kuglicu.Dok se sirup kuha, istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Imajte na umu da ćete u njega dolijevati vrući sirup, pa neka posuda bude dovoljno velika i od materijala koji podnosi višu temperaturu.U čvrsti snijeg polako ulijevajte vrući sirup i mikstajte da krema bude glatka i sjajna. Lisnato tijesto tanko razvaljajte ako hocete i gornju i donju koru podelite ga na dva dela.ja sam pravila samo donju koru .tijesto izbockajte viljuškom i pecite na okrenutom kalupu oko 10 minuta na 200°C da lagano porumeni.Cijelu koru stavite na dno kalupa obloženog papirom. Na njega nanesite u debelom sloju kremu od bjelanjaka. Ravnomjerno poravnajte.Gotov kolač ostavite na hladnome, ali ne u hladnjaku kako se sirup ne bi počeo odvajati.Pospite po zelji mlevenim orasima ili keksom a mozete i tako ostaviti.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.