POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Rucak na kasiku-paprikas



Potrebno je: 500 g junećeg buta ili meso po zelji svinjetinja je isto lepa
1 velika glavica crnog luka 2 šargarepe 2 čena belog luka
5 krompira 1/2 kocke za supu junece po ukusu so po ukusu biber
1 kašika aleve paprike
 po potrebi voda 4 kašike ulja
Priprema
1 U šerpu sipati ulje pa dodati sitno seckan crni luk, dinstati oko 5 minuta. Junetinu iseći na kockice pa dodati luku, posoliti i pobiberiti tinstati na laganoj temperaturi oko pola sata uz dolivanje vode. 2 Šargarepu oljustiti i iseći na kolutove pa dodati mesu, dodati i alevu papriku, nastaviti dinstati. Dinstati meso dok ne omekša uz dolivanje vode. Krompir oljuštiti i iseći na kockike. Beli luk naseckati sitno. Mesu dodati naseckani krompir i beli luk, dodati kocku za supu, doliti vode da budealo preko mesa i krompira. Kuvati dok krompir ne omekša. Kada je kuvan krompir uzeti viljušku i jedan deo krompira izgnječiti da bi se dobio gušći saft. Kuvati još 5 minuta. Savet Savet: Uz krompir paprikas skuvati rezance ili ne morate,po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept