POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Savrseno mekane pamuk kifle sa domacim pekmezom

2 jajeta
2 dl ulja
3 dl mleka
1 kašika suvog kvasca
100 g šećera
oko 700 g brašna
Za fil: džem od šljiva ili kajsija
Za sirup: 200 g šećera 3 dl vode
Za posipanje kiflica: 100 g kokosa ili secer u prahu

U 3 dl mlakog mleka staviti kašiku suvog kvasca i 100 g šećera. Da stane pa dodati 2 jajeta, 2 dl ulja i brašnom zamesiti testo. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe. Kad testo nadođe, podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i isečemo na 8 trouglova. Na svaki trougao testa staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Tako uraditi sa svim delovima testa. Kiflice ostaviti da stanu 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene. U medjuvremenu skuvati sirup: U posudu staviti šećer i vodu i kuvati 4-5 minuta od vremena kad proključa. Pečene kiflice tople uvaljivati u topao sirup znaci samo umociti kao piskote kad umacete pa posuti kokosom ili secerom u prahu.[pdelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept