Sastojci:
1 šolja mleka (2 dl)
100 g maslaca
1 jaje
25 g kvasca.
pola kašičice soli
pola šolje šećera
brašno po potrebi
1 šolja mleka (2 dl)
100 g maslaca
1 jaje
25 g kvasca.
pola kašičice soli
pola šolje šećera
brašno po potrebi
Otopiti pola količine maslaca. Kvasac staviti u mlako mleko, da nadođe, pa ga posle toga dodati u brašno. Zamesiti testo da se ne lepi za prste i ostaviti ga da odstoji na toplom mestu, da naraste. Nakon toga ga razvući u pravougaonik. Drugu polovinu maslaca rastopiti i njime premazati razvučeno testo, posuti sa 100 g šećera i kašikom cimeta, urolati i iseći na kriške debljine dva centimetra. Isečene pužiće poređati na lim obložen papirom za pečenje i peći na 190 stepeni, dok ne porumene.
Posuti po zelji i ukusu dok su jos vruci.