2 kg dunja,
1,5 kg secera,
2 case vode,
malo vinobrana i konzervans.
dunje prvo dobro oprati pa staviti u vodu malo da se skuvaju, da budu lakse za ciscenje. Kada se prohlade ocistite od kore i semenki i iseci ih na kockice.
1,5 kg secera,
2 case vode,
malo vinobrana i konzervans.
dunje prvo dobro oprati pa staviti u vodu malo da se skuvaju, da budu lakse za ciscenje. Kada se prohlade ocistite od kore i semenki i iseci ih na kockice.
Sve te sastojke staviti da se kuvaju zajedno do gustine koja bude dovoljna.
Pri kraju kuvanja mozete dodati i malo oraha, onako otprilike 50 do 100 gr
. Kada je slatko gotovo prekriti vlaznom krpom i ostaviti malo da odstoji. Zatim ga sipati u teglice, p0klopiti celofanom pa poklopcem.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za najbolje i najlakse slatko imate OVDE