POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Subarice-ruske kape-kako im odoleti


Biskvit
6 komada cijelih jaja 15 kasika šečera
 9 kasika tople vode 15 kasika brašna 1 i po vrečica praška za pecivo
6 kasika kakao praha
 Krema
 1 litra mlijeka 4 kasike brašna 6 kasika gustina
 200 grama šečera 250 grama margarina
Čokoladna glazura 150 grama čokolade 100 grama margarina 1 kasika ulja
Jaja i šečer pjenasto umutite, dodajte vodu i ostale sastojke, sve dobro izradite i pecite na180 stupnjeva u limu srednje veličine obloženom papirom za pečenje, ali samo dno Pečeni biskvit ohladite, odvojite od papira i prerežite u 2 kore U malo mlijeka razmutite brašno, gustin i šečer te smjesu ulijete u ostatak kipučeg mlijeka u hladnu kremu umiksajte margarin te jednom trečinom kreme premažite prvu koru i poklopite ju drugom. Okruglim kalupom ili malom čašicom režite okrugle kolačiće, premažite ih bogato po stranicama, podignite im gornji rub kako glazura ne bi curila sa strana ,kremu uvaljajte u kokos, a vrh glazirajte čokoladom.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept