POCETNA STRANA

Vocna torta od palacinaka

Klasično testo za desetak  palačinki-kako ih obicno pravite svako ima svoj provereni recept  fil se sprema tako sto-
2 šolje mleka
6  žumanaca
pola šolje šećera
1/3 šolje gustina
3 ½ kašike putera
ekstrat od vanile
Palačinke ispecite malo deblje nego inace nego inače, pustite ih s da se dobro ohlade, a vi   pripremite fil.

Zagrevajte mleko na šporetu samo da baci ključ, sklonite sa šporeta i umešajte vanila ekstrakt i ostavite da stoji 10 minuta. U drugoj posudi pomešajte žumanca, šećer i gustin pa polako dodavajte mleko stalno mešajući žicom za mućenje. Kad ste sve dobro izmešali vratite kremu na šporet i ostavite da provri na malo jačoj vatri, i dalje konstantno mešajući. Krema će se zgusnuti za 1-2 minute, a zatim je skinite sa vatre, odmah umešajte puter i prespite u plitku posudu da se hladi, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u fižideru. Kad se fil ohladio pomešajte je sa umucenom sltkom pavlakom i
umutite mikserom dok ne dobijete glatku i svilenkastu kremu.Filovati na sledeci nacin palacinku staviti na veci tanjir ili pladanj zatim dobra kasika fila pa red voca opet palacinka pa fil pa red drugog voca u ovom slucaju banane i jagode   i kivi zatim palacinka pa fil pa red voca i tako dok ne utosite sav materijal,Ako ste ispekli malo tanje palacinke stavljajte po dve palacinke i voce stavljajte izmedju svake druge ili svake trece palacinke.Gore mozete ukrasiti filom ili po zelji.A mozete i filovati samo sa jednom vstom voca koju volite,Ukusno je cak i bez voca.