POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaca sarma-da ne propada kiseli kupus

700 gr. mlevenog mesa
150 gr suve slanine 300 gr suvih rebara 100 gr pirinča
glavica crnog luka 4 čena belog luka
začin tucana paprika aleva paprika kašika masti 
listove lorbera listovi kiselog kupusa
Priprema

Na masti propržiti crni i beli luk dodati seckanu slaninu , zatim začin, papriku jednu i drugu, biber izmešati i dodati u mleveno meso koje ne pržimo. Sve dobro izjednačiti rukama. Vaditi kašikom i zavijati u listove kiselog kupusa sarme. Redjati u dublju šerpu a u sredinu staviti suva rebra i lorber. Naliti vodom pa šerpu uviti u aluminisku foliju, tako da se ostavi jedan kraj i ne pokriven da ima vazduha pri kuvanju. Foliju izbušiti viljuškom pa staviti u rernu da se krčka 2-2,5 sata na 180 stepeni C.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept