Oko 50 vrhova mladih kopriva 3 kašike domaćeg meda pola soka od 1 limuna .Dobro operite vrhove kopriva i ostavite da odstoje neko vreme u vodi. Nakon toga ih iseckajte, dodajte med, malo soka od limuna, promešajte i ostavite u staklenoj tegli da stoji u frižideru.Uzimajte ujutru po kašiku, možete i uveče i videćete da se ukus kopriva uopšte ne oseća jer ga neutrališu med i limun.
zapratite me i na tik toku
POCETNA STRANA
Pogledaj i ovaj recept obavezno
POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA
POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME
ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE
Podelite recept sa prijateljima
Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ
Domaci lek protiv anemije
Oko 50 vrhova mladih kopriva 3 kašike domaćeg meda pola soka od 1 limuna .Dobro operite vrhove kopriva i ostavite da odstoje neko vreme u vodi. Nakon toga ih iseckajte, dodajte med, malo soka od limuna, promešajte i ostavite u staklenoj tegli da stoji u frižideru.Uzimajte ujutru po kašiku, možete i uveče i videćete da se ukus kopriva uopšte ne oseća jer ga neutrališu med i limun.
Nevenova domaca mast za bolne vene za ekceme za opekotine za psorijazu
250gr svinske masti (vazelin) 2 sake cvetova nevena
Stavite svinsku mast (opranu) ili (vazelin) da se otopi na tihu vatru stavite iseckane svetove nevena i przite 5min,poklopite i ostavite da odstoji 12sati.Malo zagrejte i niz gazu procedite.
Sa svinskom masti kremu cuvajte u frizideru.
a ako napravite sa vazelinom moze da stoji na sobnoj temperaturi.
Dobra je za bolne vene,za ekceme kod psorijaze kod opekotina.
Posne breskvice
ZA TESTO
750 gr brašna
250 gr šećera
0,5 deci sojinog mleka ili vode
375 gr margarina istopljenog
1 pecivo
fil
mrvice od bušenih kuglica
marmelada po zelji ja sam od kajsija
2 kašike kakaa
120 gr margarina istopljenog
po želji šećera
Potrebno jos i
Boja prehrambena
Od sastojaka za testo napraviti kuglice ,ali testo treba prvo da odstoji sat vremena u frižideru da ne bih pucale pri pečenju, kad su pečene izdubiti ih, filovati, spajati po dve ,umakati u boju, pa u kristal šećer.Podelite recept na fb vreme je posta mozda nekom zatreba a i da ga vi ne izgubite.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recept za Domaci zeleni kiseli paradajz
Za kolicinu od 5kg paradjaza potrebno Vam je :
2,5 l vode,
1 čaša šećera,
1/2 čaše soli,
1 čaša sirćeta,
bijeli luk,
biber u zrnu,
lovorov list,
1 vrećica vinobrana.POSTUPAK JE U VIDEU ovde
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDE
Vreme je za dan i noc-sadnja i nega
Dan i noć, latinski naziv (Viola tricolor) ili maćuhica, trobojna ljubičica, sirotica… je biljka iz porodice ljubičica, latinski naziv (Famillia Violaceae).
Gaji se kao jednogodišnja ili višegodišnja biljka. Zeljasta je sa tankim razgranatim stablom.
Listovi su srcoliki i mesnati a cvetovi obično pojedinačni sa dugačkim drščicama. Vršni cvetovi su tamniji, bočni svetlijih nijansi, a donji delovi obično svetlo žuti. Otud I ime – trobojna ljubičica. Raste u visinu od 20 do 30 cm.
Ovo popularno baštensko cveće, cveta skoro cele godine, mora se pažljivo negovati i štititi od vlage.Period cvetanja zavisi od toga kada ste posadili biljku. Ako biljku posadite u jesen, dan i noć će cvetati sa pauzom tokom zimskih dana. Da bi ste produžili vreme cvetanja, savetuje se redovno uklanjanje svenulog lišća i cvetova.
Ako dan i noć sadite u proleće, cvetaće do leta.Dan i noć je biljka je otporna na hladnije vremenske uslove, ali dobro uspeva na sunčanim i polusenovitim lokacijama. Ne škode joj hladnoća i niže temperature. Zemljište u kome držite dan i noć treba da bude hranjivo, ali zato za prihranjivanjem nema nke posebne potrebe. Dovoljno je s vremena na vreme dodati tečno djubrivo i to kad biljka dovoljno poraste.Zalivanje zavisi od vremenskih uslova. U hladnijim danima ne treba preterivati, ali sa prolećem zalivanje treba da bude redovno, skoro svakodnevno. Alu oprezno – previše vlage može da naškodi korenu biljkePresadjivanje se obavlja u dva perioda – jesen ili proleće. Dan i noć je baštenska cvetnica. Zato se sade u vrtovima, žardinjerama, u visećim saksijama.Ova biljka u saksiji daje posebnu dekorativnu notu vašem balkonu ili prostoru pored prozora. Najbolje je violu saditi u jesen, dok je zemljište još toplo. Tako će se biljka dobro razviti da bi podnela predstojeću zimu a na proleće će dati bujne i zdrave cvetove. Sadite ih u razmaku od 20-30cm.
Narukvica od plasticne flase uz pomoc pegle gotova za 10 minuta
slika je zasticena autorskim pravima te je stoga ne delite u komercijalne svrhe
Ako zelite da imate unikatnu narukvicu,potrebno vam je samo desetak minuta,jedna plasticna flasa,pegla i lakovi za nokte.Zabavicete se dok ovo radite,ako imate cerkicu toliko je prosto da moze i ona da vam pomogne u tome.
Pa da pocnemo,plasticnu flasu od kole ja sam uzela onu od 1,5 l mada ako pravite za devojcicu uzmite malu od pola litre,zbog obima.Ona odgovara taman maloj rukici.Flasi odseci gornji deo slika broj 1,zatim zalepiti na nju neku traku ili selotejp a ako je za devojcicu izolir traka ce posluziti.sl 2
Sada smo vec pri kraju.Uzmite lakove u zeljenoj boji i lakirajte unutrasnji deo.Pustite masti na volju i igrajte se bojama.Kada ste izlakirali ostavite malo da se osusi i vasa unikatna narukvica je gotova.
Posni trostruki uzitak
6 kasika kristal secera
50ml ulja
1dcl kisele vode
4 kasike przenih,mlevenih lesnika
150g brasna
1 prasak za pecivo
KREMA
6dcl mleka od soje ili pirinca moze cak i soka ili vode
10 kasika kristal secera
2 pudinga od vanile
malo arome vanile
200g margarina
100g posne cokolade
JOS..
oko 200g posnog keksa
malo vode(za umakanje petit keksa)
malo arome ruma
U posudu za mesanje prosejati brasno sa praskom za pecivo,dodati mlevene lesnike,secer,ulje i kiselu vodu.Sve promesati sa kasikom i staviti u pleh(28x33cm velicine) oblozen pek papirom i peci u vec zagrejanoj pecnici na 220 stepeni dok ne porumeni. Napraviti mleko po uputstvu sa kutije.5 dcl sojinog mleka staviti da provri sa secerom,a u ostatak razmutiti puding.Kada je mleko provrilo,skloniti sa vatre,umesati puding i vratiti na vatru-kuvati jos 5 minuta dok se ne zgusne. Podeliti na dva dela.U jedan deo dodati cokoladu izlomljenu na kockice i mesati dok se cokolada ne rastopi. U drugi deo dodati malo arome vanile i promesati. Ostaviti da se ohladi. Margarin malo omeksati u mikrotalasnoj pa umutiti penasto.U svaku polovinu krema dodati pola margarina i umutiti. Peceno i ohladjeno testo premazati sa zutim filom,na nju redjati petit keks koji smo malo umocili u vodu sa rumom,na keks nanesemo cokoladni fil,Odgore po zelji pospemo orasima.Vreme je posta podelite recept na svoj fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE
Bozicni liker da nas zagreje
potrebno je
0.2 dc ruma,
litra crnog vina
800gr secera
vino i secer prokuvati da se secer otopi i ostaviti da se ohladi
tome dodati rum i moze da se pije
MOZDA CE VAS INTERESOVATI RECEPT DOMACI ZDRAV SIRUP OD LIMUNA KE KUVA SE
Ukrasavanje Uskrsnjih jaja sa belancetom i salvetom-dekupaz tehnika-VIDEO
salvete sa slikom po zelji
1 bjelance
cetkica
Nadjite salvete sa interesantnim uzorcima.
Pri rezanju salveta vidjecete da neke salvete imaju dva ili tri sloja, odvojite samo onaj sloj sa slikom, bice tanje I samim tim manje ce se guzvati I ljepse ce se oblikovati prema jajetu.
Isecite deo koji zelite da vam bude na jajeti,svet srce ili sta vec ste nasli.
VIDEO Postupak SA SALVETOM IMATE OVDE
Umutite bjelance i pripremite cetkicu
Sada stavite izrezan uzorak na jaje i pocnite polako sa jednog kraja da premazujete sa cetkicom koja je dobro natopljena u bjelance.
Idite okolo, stvarace se pregibi ali ih ravnajte cetkicom ili prstima, vidjecete motiv ce se prijanjati za jaje kao da je zalepljeno.
video-----------
Ostavite da se osusi, kada je mokro od bjelanca boja ce biti tamnija, kada se osusi dobice pravu boju. Ujutro premazite maslinovim uljem i to je to.u tekstu imate jos video ideja za jaja Kako izbeliti jaja da bi primila najlepsu boju imate OVDE.Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE.Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE,Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE -Farbanje na pari imate OVDE-svetlucava jaja sa secerom imate OVDE
Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE
Rizi bizi sa sampinjonima =savrsen prilog
Rizi-bizi potrebni sastojci:
– 1/2 kg mešanog zamrznutog povrća -grašak, kukuruz, boranija, šargarepa, paprika ili pakovanje povrca za rusku salatu
sampinjoni
1 manja glavica crnog luka
200 gr pirinca
so ili zacin C
ulje
– 1/2 kg mešanog zamrznutog povrća -grašak, kukuruz, boranija, šargarepa, paprika ili pakovanje povrca za rusku salatu
sampinjoni
1 manja glavica crnog luka
200 gr pirinca
so ili zacin C
ulje
Sitno se nasecka luk i u serpi proprzi na jakoj vatri .Dodaju se sampinjoni i povrce smanji na umerenu vatru i proprzi se . Zatim se doda ociscen i opran pirinac i przi jos 2-3 minuta uz mesanje.Nalije se mlaka voda da pirinac ogrezne, debljine jednog prsta da bude iznad pirinca, otprilike. Stavi se so ili zacin C i promesa.Serpa se poklopi, pa se to krcka na tihoj vatri dok pirinac ne upije svu vodu, nekih 15- ak minuta.Kad je gotovo, skloni se sa ringle i ostavi poklopljeno jos 15- ak minuta.Sluziti uz neko meso i sezonsku salatu ili po zelji.
Dzem od paradajza - verovali ili ne tomato jam
3kg secera
6kesica vanil secera
200g suvog grozdja
Paradajz oprati i samleti na vodenici sto odvaja semenke i kozicu,onu koju inace koristite za mlevenje paradajza. Sipati paradajz u vecu serpu i kuvati dok mu neispari tecnost. Kad je tecnost isparila dodati secer,promesati i nastaviti sa kuvanjem. Potrebno je cesto mesati jer dzem moze da zagori.
Kuvati dzem dok se secer u potpunosti neotopi i masa dobije na gustini.
Pred kraj kuvanja dodati vanil secer i suvo grozdje,promesati i prohladiti.Ja ovog puta nisam stavljala suvo grozdje ali u original receptu ide vi kako zelite lep je i sa i bez suvog grozdza
Kuvani i malo prohladjeni dzem sipati u zagrejane tegle i ostaviti malo da se uhvati korica.Hermeticki zatvoriti tegle i cuvati dzem preko cele godine na tamnom i hladnom mestu.Recept za najbolju zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE
RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE
Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE
Pileci punjeni "cevapi "
500 gr pileceg belog mesa
200 gr sira
sunkarica 200 gr
Meso oprati i osusiti,pa ga staviti u kesu za zamrzivac i istucite da bude sto tanje/ Istuceno meso stavite na radnu povrsinu pa ga dobro razvucite.Na njega stavite snite sunkarice i parce tanko secenog sira.Sve dobro zamotati, pomazuci se prstima da vam punjenje ne ispadne.Napunjene rolnice pricvrstiti cackalicama na donjem delu da vam se ne bi deformisale prilikom pecenja.ovako pripremljenu piletinu peci na rostilju uz stalno okretanje, najbolji prilog uz ovo su krompirici.mozete peceno premazati pavlakom ako ste ljubitelj,mada je ukusno i bez toga
MOZDA CE VAS INTERESOVATI RECEPT POHOVANI SIR IZ RERNE
200 gr sira
sunkarica 200 gr
Meso oprati i osusiti,pa ga staviti u kesu za zamrzivac i istucite da bude sto tanje/ Istuceno meso stavite na radnu povrsinu pa ga dobro razvucite.Na njega stavite snite sunkarice i parce tanko secenog sira.Sve dobro zamotati, pomazuci se prstima da vam punjenje ne ispadne.Napunjene rolnice pricvrstiti cackalicama na donjem delu da vam se ne bi deformisale prilikom pecenja.ovako pripremljenu piletinu peci na rostilju uz stalno okretanje, najbolji prilog uz ovo su krompirici.mozete peceno premazati pavlakom ako ste ljubitelj,mada je ukusno i bez toga
MOZDA CE VAS INTERESOVATI RECEPT POHOVANI SIR IZ RERNE
Dijeta sa jabukama
Dijeta sa jabukama
...ili 3 jabuke dijeta
Dijetni plan 3 jabuke na dan je osmislila američka nutricionistkinja Temi Flin. Naime, Temi je primetila da njeni klijenti koji pre obroka pojedu jednu jabuku, gube na težini bez promena navika u ishrani. Dalje je sledilo eksperimentisanje i pokušaj da se sličan metod primeni i kod drugih klijenata (onih što nisu jeli jabuke pre obroka). Rezultati su bili više nego dobri: Samo jedenjem jedne jabuke pre svakog obroka klijenti su gubili prosečno 1 kilogram nedeljno! Temi je sve ovo ohrabrilo i nastojala je da iz ove činjenice izvuče što više: kreirala je i pomoćni dijetni plan koji još više podstiče gubitak težine, plan koji je poznat kao Dijeta sa jabukama ili 3 jabuke dijeta.
Osnove Dijete sa jabukama
Ova dijeta podrazumeva konzumiranje jedne jabuke pre svakog glavnog obroka. Ideja je da vlakna kojima je jabuka bogata mogu lako zasititi čoveka i da će mu zato biti potrebno manje hrane za obrok a usput će mu smanjiti/ukloniti žudnju za slatkim.
Ostatak dijetnog plana jako podseća na South Beach dijetu - znači u pitanju je ishrana sa relativno malom količinom ugljenih hidrata i smanjenjem unosa zasićenih masnoća. Rafinisani šećeri su zabranjeni, a upotrebljavaju se samo namirnici sa niskim glikemičkim indeksom.
Preporučen broj obroka je 4 - 5 manjih obroka dnevno, baziranih na zdravoj hrani sa malo masnoća. Svaki obrok ili užina trebalo bi da sadrži i neki protein jer je dokazano da ovakva kombinacija smanjuje apetit i poboljšava gubitak težine.
Osobe koje su na ovoj dijeti se podstiču da uzimaju dosta voća i povrća i time smanje ukupan unos kalorja a da ne osećaju glad.
Preporučena hrana
Jabuke, nemasni sir, nemasni jogurt, jaja, pileća prsa, ćuretina, riba, posna govedina, ovas, mrki pirinač, brokoli, zelena salata...
Primer jelovnika
Doručak
Jabuka
Omlet sa nemasnim sirom
Šolja kuvanog ovsa
Prepodnevna užina
Komad nemasnog sira
Šolja nemasnog jogurta
Ručak
Jabuka
Pileća prsa sa roštilja
2 šolje - pareni brokoli
Šolja mrkog pirinča
Popodnevna užina
Kapućino šejk
Večera
Jabuka
Losos sa roštilja
Zelena salata
Preporuke za vežbanje
Preporučuje se kombinacija lakog treninga sa tegovima i kardio treninga 3 - 4 puta nedeljno, minimum 30 minuta.
Zašto praktikovati ovu dijetu
Jedenje jedne jabuke pre početka obroka stvara osećaj sitosti i smanjuje mogućnost prejedanja.
Jabuke sadrže dijetna vlakna koja mogu pomoći u sniženju nivoa holesterola.
Jabuke sadrže flavonaide koji pomažu u sprečavanju srčanih bolesti i određenih vrsta raka.
Obroci su dobro balansirani sa nemasnim proteinima, složenim ugljenim hidratima, voćem i povrćem.
Veći unos proteina iz mršavog mesa smanjuje apetit i održava mišićnu masu za vreme držanja dijete.
Dijeta sa jabukama ohrabruje unos svežeg voća i povrća.
Laka je za praćenje - nema brojanja kalorija ili merenja.
Un dijeta skida kilograme i menja metabolizam
UN dijeta - 90 dana do vitke linije
UN dijeta
Striktno sprovođenje ove dijete dovodi pored skidanja kilograma i do promene metabolizma pa se izgubljeni kilogrami ne vraćaju. Dijeta traje 90 dana. Ako je potrebno oslabiti manje kilograma, dijeta se prekida ranije, ali tada NE dolazi do promene metabolizma.
UN dijeta uvek počinje proteinskim danom, zatim slede skrobni, ugljenohidratni dan, voćni dan, pa ponovo proteinski. REDOSLED DANA SE NE SME MENJATI.
Doručak
Svih 90 dana VOĆE. Jedu se po dve iste voćke ili šaka suvog voća (izbrojte 8 komada, biće dovoljno).
UN dijeta - Prvi dan - PROTEINSKI DAN
Ručak
• Meso, dinstano, bareno ili pečeno (u količini restoranske porcije, 2 - 3 parčeta ili oko 250 gr) ili 3 kuvana ili pečena jaja ili nešto od mlečnih proizvoda pa i soje.
• Hleb - parče integralnog hleba
• Salata - u neograničenim količinama sa maksimalno 1 kašikom ulja
• Supa - obavezna (bez rezanaca - 1 šolja / 3 dcl ) a ako se konzumiraju mlečni proizvodi onda supa nije obavezna već popijte šolju jogurta ili mleka.
NAPOMENA: Različite vrste proteina se ne mešaju u jednom obroku, a ni u danu.
Večera
Isto što i za ručak, ali pola mere od ručka, bez supe i BEZ HLEBA. Obavezno je da ako se meso jede za ručak jede se i za večeru, a ako su jaja za ručak, moraju biti i za večeru.
UN dijeta - Drugi dan - SKROBNI DAN
Ručak
• Pasulj, grašak, sočivo, pirinač, krompir - kuvano, jedino uz dodatak začina (so, vegeta, biber, kečap, kuvani paradajz) - pun tanjir
• Hleb - parče
• Salata
Večera
Isto kao i za ručak, ali pola mere. Večera je BEZ HLEBA
UN dijeta - Treći dan - DAN UGLJENIH HIDRATA
Ručak
Kuvana testenina uz dodatak začina - kečapa ili slično ili pica samo sa dodatkom kečapa ili slano pecivo u količini pice u piceriji (npr. 3 kifle)
Večera
Dva tanja parčeta torte ili 3 - 4 kolača ili 3 - 4 kugle sladoleda
Obavezno - 1 rebro čokolade za kuvanje
UN dijeta - Četvrti dan - VITAMINSKI (VOĆNI) DAN
Ručak i večera
Samo mešano voće - koliko se hoće.
Dodatne napomene
• Posle kruga od 7 x 4 dana, tj. 29 dana (tri puta u toku dijete) drži se "vodeni dan". Celog dana pije se samo voda;
• Obavezno posle vitaminskog, a ponekad i posle vodenog, nastavlja se sa proteinskim danom;
• Kafa i čaj se mogu piti, ali bez sećera. Sokove svesti na najmanju moguću meru;
• Obavezno je uzimati posle ručka 1 tabletu, koja sadrži dnevnu dozu vitamina i minerala;
• Pauza između obroka (minimalna - dakle, razmak može biti i veći ali nikako manji) prvog dana je 4 sata, a drugog i trećeg dana je 3 sata; za vreme vitaminskog dana pauza imeđu obroka je 2 sata;
• Posle 8 sati uveče nemojte ništa jesti.
Sve što je navedeno mora se jesti jer ima svoju ulogu u organizmu. Voće je obavezno za doručak, jer najbrže daje energiju, čokolada trećeg dana takođe, jer štiti organizam od moguće alergije.
Količine hrane su veće od uobičajenih, a namirnice podešene našim uslovima i podneblju. Mora se biti dosledan i uporan. Može se desiti da prvih deset dana ne dođe do gubitka kilograma, ali onda počne nagli gubitak i to čak 3 - 4 kilograma. Posle 90 dana dijete, još 90 dana za doručak se jede voće, dok se za ručak i večeru vraća na uobičajeni način ishrane. U tom periodu treba da se izgubi još 3 kg što je pokazatelj promene metabolizma. Ako se ne izgube, dijetu treba ponoviti, ali tek posle 3 meseca.
DIJETA SE NE SME PRODUŽAVATI VIŠE OD 90 DANA - JEDINO POSLE PAUZE OD 3 MESECA MOŽE SE SPROVESTI NOVIH 90 DANA DIJETE klik na recept za vendoksin kapi
UN dijeta
Striktno sprovođenje ove dijete dovodi pored skidanja kilograma i do promene metabolizma pa se izgubljeni kilogrami ne vraćaju. Dijeta traje 90 dana. Ako je potrebno oslabiti manje kilograma, dijeta se prekida ranije, ali tada NE dolazi do promene metabolizma.
UN dijeta uvek počinje proteinskim danom, zatim slede skrobni, ugljenohidratni dan, voćni dan, pa ponovo proteinski. REDOSLED DANA SE NE SME MENJATI.
Doručak
Svih 90 dana VOĆE. Jedu se po dve iste voćke ili šaka suvog voća (izbrojte 8 komada, biće dovoljno).
UN dijeta - Prvi dan - PROTEINSKI DAN
Ručak
• Meso, dinstano, bareno ili pečeno (u količini restoranske porcije, 2 - 3 parčeta ili oko 250 gr) ili 3 kuvana ili pečena jaja ili nešto od mlečnih proizvoda pa i soje.
• Hleb - parče integralnog hleba
• Salata - u neograničenim količinama sa maksimalno 1 kašikom ulja
• Supa - obavezna (bez rezanaca - 1 šolja / 3 dcl ) a ako se konzumiraju mlečni proizvodi onda supa nije obavezna već popijte šolju jogurta ili mleka.
NAPOMENA: Različite vrste proteina se ne mešaju u jednom obroku, a ni u danu.
Večera
Isto što i za ručak, ali pola mere od ručka, bez supe i BEZ HLEBA. Obavezno je da ako se meso jede za ručak jede se i za večeru, a ako su jaja za ručak, moraju biti i za večeru.
UN dijeta - Drugi dan - SKROBNI DAN
Ručak
• Pasulj, grašak, sočivo, pirinač, krompir - kuvano, jedino uz dodatak začina (so, vegeta, biber, kečap, kuvani paradajz) - pun tanjir
• Hleb - parče
• Salata
Večera
Isto kao i za ručak, ali pola mere. Večera je BEZ HLEBA
UN dijeta - Treći dan - DAN UGLJENIH HIDRATA
Ručak
Kuvana testenina uz dodatak začina - kečapa ili slično ili pica samo sa dodatkom kečapa ili slano pecivo u količini pice u piceriji (npr. 3 kifle)
Večera
Dva tanja parčeta torte ili 3 - 4 kolača ili 3 - 4 kugle sladoleda
Obavezno - 1 rebro čokolade za kuvanje
UN dijeta - Četvrti dan - VITAMINSKI (VOĆNI) DAN
Ručak i večera
Samo mešano voće - koliko se hoće.
Dodatne napomene
• Posle kruga od 7 x 4 dana, tj. 29 dana (tri puta u toku dijete) drži se "vodeni dan". Celog dana pije se samo voda;
• Obavezno posle vitaminskog, a ponekad i posle vodenog, nastavlja se sa proteinskim danom;
• Kafa i čaj se mogu piti, ali bez sećera. Sokove svesti na najmanju moguću meru;
• Obavezno je uzimati posle ručka 1 tabletu, koja sadrži dnevnu dozu vitamina i minerala;
• Pauza između obroka (minimalna - dakle, razmak može biti i veći ali nikako manji) prvog dana je 4 sata, a drugog i trećeg dana je 3 sata; za vreme vitaminskog dana pauza imeđu obroka je 2 sata;
• Posle 8 sati uveče nemojte ništa jesti.
Sve što je navedeno mora se jesti jer ima svoju ulogu u organizmu. Voće je obavezno za doručak, jer najbrže daje energiju, čokolada trećeg dana takođe, jer štiti organizam od moguće alergije.
Količine hrane su veće od uobičajenih, a namirnice podešene našim uslovima i podneblju. Mora se biti dosledan i uporan. Može se desiti da prvih deset dana ne dođe do gubitka kilograma, ali onda počne nagli gubitak i to čak 3 - 4 kilograma. Posle 90 dana dijete, još 90 dana za doručak se jede voće, dok se za ručak i večeru vraća na uobičajeni način ishrane. U tom periodu treba da se izgubi još 3 kg što je pokazatelj promene metabolizma. Ako se ne izgube, dijetu treba ponoviti, ali tek posle 3 meseca.
DIJETA SE NE SME PRODUŽAVATI VIŠE OD 90 DANA - JEDINO POSLE PAUZE OD 3 MESECA MOŽE SE SPROVESTI NOVIH 90 DANA DIJETE klik na recept za vendoksin kapi
Пријавите се на:
Постови (Atom)