POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Najbolji recept za griz knedle -ne raspadaju se

100 gr pšeničnog griza
50 gr masnoće (ja koristim maslac)
1 jaje srednje veličine
sol, , biber
Sve sastojke pomiješati i odmah uz pomoć dve kasike oblikovati knedle i spuštati u provrelu supu. supa nipošto ne smije kipjeti da prebacuje “ključ” već mora biti iznad same točke vrelišta

Poklopite supu i ostavite tako sasvim lagano kuvati oko 20 minuta, zatim isključite temperaturu i ostavite još narednih desetak minuta. Knedle se oblikuju tako da jednom kasikom zagrabite masu i s drugom bočno “ukradete” iz prve i tako naizmjenično dok ne oblikujete savršenu knedlu. Vazno je da ODMAH pošto ste napravili smjesu ubacujete knedle u kipuću vodu, jer samim stajanjem griz povuče u sebe “vezivo” od masnoće i jaja i pri tom se knedle raspadaju.

Trostruki uzitak


kora
  • 20 dkg šećera
  • 2 kasike  prezle
  • 6 bjelanaca
  • 3 kasike  brašna
  • 15 dkg mlevenih oraha
  • 100 g čokolade
  • fil 
    • 6 žumanaca 
    • 20 dkg sećera
    • 2 pudinga od vanilije
    • 8dcl mlijeka
    • 25 dkg margarina
    • Potrebno još:
    • 250 g pettit keksa,solja mleka
    • Bjelanjke umutite u čvrst snijeg , pa dodajte ostale sastojke polako miješajući. Peći koru na 180 °C oko 25 minuta.fil napravite tako sto 
      • Oduzimite od 8 dcl mlijeka malo mlijeka tj koju kasiku  u koje ćete umutiti žumanjke,šećer,te puding od vanilije.Ostalo mlijeko stavite da prokuva i nakon što je uzavrelo dodajte prvu smjesu. Miješajte dok se ne zgusne..
      • Nakon što ste fil skuvali i dobro ohladili dodajte margarin i podijelite na dva dijela.
      • U jedan dio stavite otopljenu čokoladu za kuhanje, a drugi deo ostavite žut.
      • Na dobro ohlađeni biskvit stavite žuti fil .Na zuti fil pettit beure keks koji ste prethodno umočili u malo mlijeka 
      • Na kekse prelijte čokoladnu kremu te na kraju za ukras sve dobro pospite mljevenim orasima.

Mramorak

1 čaša šećera
1,5 čaša brašna
2 kom vanilin šećera
1 kom praška za pecivo
2 kom jaja
1 velika kasika kakaoa
1 kom jogurt
1/2 čaše ulja

jaja, šećer i vaniliju dobro izmiksati, dodati ulje, jogurt i brašno s praškom za pecivo, podijeliti na dva dijela u jedan dodati kakao, sipati malo zutog malo crnog dela sarati ili sipati jedan za drugim delom u pleh po zelji,moj je bio uski od srnecih ledja a vi mozete u obicnu tepsiju. peći na 180 C, hladno posuti šećerom u prahu

Nepecena torta sa bananama

Potrebno je:250 gr margarina,250 gr, šećera u prahu,
300 gr. mlevenih oraha, 300 gr. mlevenog keksa, 1 kg banana,
.slatka pavlaka ili 2 kesice šlaga.
Puter ili margarin umutiti sa šećerom u prahu pa dodati očišćene i iseckane banane.
Sve to zajedno umutiti pa dodati melevene orahe i mleven keks.
Od dobijene mase formirati tortu( okruglu ili četvrtastu).
Spolja je celu premazati sa umućenom slatkom pavlakom ili šlagom iz kesice.

KOCKE SA SIROM


TESTO:
200 gr margarina
1 jaje
1 kvasac
10 kašika mlakog mleka
500 gr brašna
Margarin umutiti sa jajetom i malo soli. Dodati kvasac rastopljen u mleku. Sjediniti pa dodati brašno.
FIL:
500 gr sira ili pavlake
4 jaja
soli po želji
Umutiti jaja i dodati sir ili pavlaku i malo soli.Testo podeliti na dva dela. Prvi deo testa rastanjiti po plehu, naneti fil, pa staviti rastanjen drugi deo testa.
Nožem naseći kocke po testu, ostaviti da malo nadođe ( nekih 15-20 minuta).
Premazati belancetom testo, posuti susamom . Peći na 160 stepeni nekih 40 minuta, dok lepo nedobije zlatnu boju.
izvor  http://forum.roditeljportal.com

Starinski napitak za kasalj secer i mleko

Kad sam bila mala mama mi je stalo kuvala ovaj caj,secam se kako sam ga mrzela,sad kad sam i ja mama kuvam deci jer je ucikovit i pomaze kod kaslja.
3 kasike  šećera
1/2 l mlijeka


U širu posudu staviti šećer.Zagrijavati šećer polako, malo protresti, sve dok se ne otopi, i dobije svjetlo smeđu boju (ne smije potamniti) Na rastopljeni šećer uliti mlijeko i lagano prokuhati dok se karamelizirani šećer potpuno ne otopiPodelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj mladoj domacici zatreba.Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE

Vanilice sa kiselom pavlakom

Potrebno:


500 gr brasna
250 gr maslaca
5 kasika kisele pavlake
2 zumanceta
4 kasike secera
1 kasika limunovog soka
rendana kora limuna
i jos
dzem od kajsija
secer u prahu

Penasto umutiti maslac sa šećerom. Dodati žumanca i mutiti još par minuta. Zatim dodati 3 kašike kisele pavlake, sok i narendanu koricu limuna. Dodati brašno i zamesiti testo. Pri kraju dodati preostale 2 kašike kisele pavlake i sve lepo sjediniti. Testo izručiti na blago pobrašnjenoj radnoj površini i uz pomoć masnog papira (za pečenje), razvući testo debljine 7-8 mm. Pomoću čašice (za rakiju), vaditi kružiće testa i redjati u pleh, obložen papirom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Keksići moraju da ostanu beli. Tople ih spajati dzemom od kajsija (ili nekim drugim) i uvaljati ih u šećer u prahu sa svih strana.Podelite recept na svom fb mozda nekom zatreba.

Domaci ajvar samo od paprike

30 kg Crvene mesnate paprike
1,5 litra Zejtina
200 grama So
50 grama Esencija
po zelji Ljute paprike

Ispeci (ispeckati) papriku na plotni sporeta i staviti u serpu prekrivenu sa kuhinjskom krpom da se malo ohladi. Oljustiti papriku (odbaciti drsku i semenke) i staviti je da se ocedi preko noci (najbolje se cedi u plasticnim dzakovima). Sutradan samleti ocedjenu papriku u masini za mlevenje mesa Staviti serpu na sporet da se vrlo malo zagreje, sipati samlevenu papriku, dodati zejtin i so i promesati. Prziti samlevenu papriku otprilike 2 do 2,5 sata zavisno od jacine vatre uz stalno mesanje. Pri kraju przenja kada je ajvar skoro gotov dodati esenciju i mesati jos 10-tak minuta (moze i duze dok se ne zavrsi proces uprzavanja). Ajvar je gotov kada vidite da kada provucete kutlacu po dnu serpe iza nje ostaje trag (u toku pecenja ajvar se prvo zgusne, pa opusti, pa ponovo zgusne). Ostaviti ajvar da se malo prohladi (oko sat, dva) pa sipati u suve i ciste tegle. Ostaviti pune tegle da nepoklopljene odstoje jedno 5-6 sati, a zatim ih zatvoriti poklopcima.

Brza i ukusna torta sa keksom i pudingom od lesnika-ne pece se

Potrebno je
4 pudinga od lesnika (mleko za puding)
dva pakovanja turskog keksa
500gr šlaga ili slatke pavlake


i jedan margarin za kolace

Skuvati puding ko sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi, u medjivremenu umutiti šlag i posebno margarin.U ohladjeni puding staviti margarin i sjedinjiti.Na tacnu redjati red keksa ,pa red pudinga i slaga ...i tako dok se ne utrosi materijal.Keks niposto ne umakati . od ostatka šlaga ukrasiti tortu.U original recept ide puding od karamele ali sam u kuci samo trenutno imala ovaj puding.Podelite recept na fb mozda nekom zatreba recept.

Marmelada sa kupinama i cokoladom -deca je obozavaju


1 litra pasiranih kupina
1 kg šećera
1 "Želin"
3 naranče
20 dag čokolade za kuvanje
Očistiti, probrati i isprati kupine, dobro ih ocijediti i staviti kuvati ( 1 kg – 1 dl vode ) 5 do 10 minuta.



Naribati koru narandze, a sok iscijediti . Čokoladu grubo natrgati,ProkuVane kupine, tek malo ohlađene propasirati.Propasirane kupine staviti ponovno kuvati, zatim dodati naribanu koru narandze i sok od narandzee.Pomalo dodavati šećer, uz stalno miješanje. Tik prije početka vrenja dodati Želin pomiješan sa 2-3 kasike šećera. Kada zakipi skidati pjenu. a nakon što pjene više nema, dodati čokoladu i dobro promiješati.Oprane i osušene staklenke zagrijati u pećnici i u vruće staklenke ulijevati još vruće prokuhanu marmeladu.
U alkohol umočiti poklopce i odmah zatvoriti napunjene staklenke.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba..Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE

Brza tortica sa turskim keksom i pudingom ne pece se

4 pudinga ukus slatka pavlaka ili vanila
dva pakovanja turskog keksa
500gr šlaga
i jedan margarin za kolace
Skuvati puding ko sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi, u medjuvremenu umutiti šlag i posebno margarin.u ohladjeni puding staviti margarin i sjedinjiti.

Na tacnu redjati red keksa ,pa red pudinga i slaga i tako dok se ne utrosi materijal.Keks niposto ne umakati . Od ostatka šlaga ukrasiti tortu.Podelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb.

Voce i plazma-savrsena kombinacija

Fil sa plazmom:

250 g šlag krema
250 ml mineralne vode
150 ml slatke pavlake
200 g mlevene plazme

Fil sa višnjama:

250 g šlag krema
100 ml soka od isceđenih višanja
150 ml mineralne vode
150 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
200 g oceđenih višanja

Obruč za tortu, veličine 26 cm, staviti na tacnu za tortu i unutrašnju stranu obložiti papirom za pečenje.Fil sa plazmom: U sud sipati šlag krem, mineralnu vodu i slatku pavlaku. Mikserom dobro umutiti, a zatim dodati plazmu i varjačom promešati. Smesu sipati na pripremljenu tacnu i izravnati.

Fil sa višnjama: U sud sipati šlag, sok od višanja, mineralnu vodu i slatku pavlaku. Dobro umutiti (možda će vam trebati malo više vremena u odnosu na prvi fil). Dodati šećer u prahu i još malo umutiti. Staviti oceđene višnje i varjačom promešati. Staviti preko prvog fila, izravnati i ostaviti u zamrzivaču najmanje na 2-3 h.

Izvaditi iz zamrzivača, skinuti obruč i papir i celu tortu iseći na željenu parčad, a onda držati u frižideru do služenja.

Dekorišite rendanom čokoladom ili po vašem ukusu.

Napomena: Koristite šlag krem (ne šlag penu), umesto višanja stavite maline ili neko drugo voće. U letnjim mesecima možete je čuvati u zamrzivaču, kao sladoled tortu. Ako vam se sviđa recept, podelite ga sa vašim prijateljima

domace praline

  • 50 g crne čokolade.
  • 50 g čokolade za kuvanje
  • 100 g bele čokolade
  • 15 kom lešnika
  • 3 kaš. ulja
  • 20 g mlevene plazme
  • 1 kašičica kokosa
  • 100 g mlečne čokolade
  • Svaku čokoladu u posebni sud otopiti na pari na optimalnoj t sa po kasikom ulja, pripremiti mini silikonske kalupe i svaki premazati odnosno obloziti crnom čokoladom i staviti u frizider na 10-tak minuta. Nakon što izvadite kalupe svaki lešnik prepolovite na pola i stavite po jednu polovinu u svaki otvor i prelite mlečnom čokoladom, ali ostavite nekoliko mm do vrha, stavite u frižider i nakon sat/dva prelite belom čokoladom. kada su se stegle dobro ukrasite po volji klik na recept za domace krem bananice

persun kod bolesti urinarnog trakta za regulisanje rada jetre i menstrualnog ciklusa

                                      klik na recept kako napraviti vendoksin kapi

Buket od slatkisa za dan zaljubljenih -valentines ideas torta od piva ili kole


Ako zelite da budete originalni i iznenadite svoju srodnu dusu za dan zaljubljenih na internetu smo pronasli par ideja za vas,predlog broj 1 buket od slatkisa.Na slici su prikazane ferero roscer  kuglice ali vi mozete iskoristiti slatkise koje vasa voljena osoba voli,prosto i lako zar ne?Ako vasa ljubav ne preferira slatkise napravite u tom slucaju buket od slanine KLIK NA BUKET OD SLANINE 
Ferrero Rocher Bouquet:) Ferrero Rocher, Toothpicks, green tissue paper squares, green tissue paper sheets, sheet of burlap & ribbon:) Good for housewarmings, parties, XMAS or holiday gifts...









Good Idea..beer cake. Or you can do soda(:a mozete pokusati i predlog broj dva torta od piva ili od cole i omiljenog pica vase voljene osobe

izvor slike www pinterest

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept