POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

NARODNI LEK ZA SKIDANJE ŠEĆERA I VIŠKA KILOGRAMA


Sastojci:
2 štapića cimeta
kesica karanfilića
1,5l flaširane vode za koju znate da je dobar diuretik (voda ne sme biti gazirana)
Priprema:
U vodu ubaciti cimet i karanfiliće. Ostaviti da stoji 4-5 dana u frižideru.
Svakog jutra uzimati 1dcl vode na prazan stomak.

Kada vidite da vam je vode preostalo za još 4 dana, spremite novu količinu.
Popiti 3 flaše, pa napraviti pauzu od 15-ak dana. Po potrebi ponoviti turu.
Napomena:
Ovaj narodni lek odličan je i za skidanje holesterola i trglicerida,podelite recept na svom fb mozda nekom prijatelju treba recept.


TAČKE NA LICU KOJE OTKLANJAJU GLAVOBOLJU I BOLOVE

TAČKE NA LICU KOJE OTKLANJAJU GLAVOBOLJU I BOLOVe

ritiskanjem ovih zona na nekoliko sekindi i/ili laganim masiranjem, ne samo da možemo shvatiti šta nije u redu sa nama, već možemo i bol da pobedimo.
Postoje određene 4 tačke koje treba da pritiskate oko 5 minuta da biste ublažili jake glavobolje. Ova metoda je slična kao kineska tradicinalna akupunktura. Za ostale bolove pogledajte sliku na kojoj je obeležen deo za masažu. Lagano masirajte deo za organ u kome osećate bol. Evo još nekih saveta za glavobolju.
  1. Ugao očnog kapka ka nosu i predeo ispod obrva. Pritisnite kost. Ukoliko vas zaboli, jako udahnite. Zadržite vazduh i posle nekoliko selundi izdahnite.
  2. Obe strane nosa i nozdrva. Kažiprstima napipajte nosnu šupljinu, prstima horizontalno u odnosu na nos. Pritiskajte dok ne zaboli, zatim udahnite, zadržite malo vazduh i izdahnite.
  3. Kažiprst postavite vertikalno u odnosu na nos, na mesto gde se spajaju donji deo nosa i predeo iznad gornje usne. Pritisnite, udahnite i izdahnite.
  4. Na spoju donje usne i brade pronađite bolnu tačku. Osetićete pritisak na donje desni, gde se nalazi bitan nerv koji je povezan sa glavom.MOZDA CE VAS INTERESOVATI RECEPT KAKO DA SAMI NAPRAVITE VENDOKSIN KAPI http://brzireceptiisaveti.blogspot.com/2014/11/blog-post_22.html
(Izvor: cajeviza.com

KOLAČ S PALAČINKAMA

KOLAČ S PALAČINKAMA

Sastojci: oko 35-40 palačinki
2 l mlijeka
2 pudinga od čokolade
2 pudinga od vanile
20 kašika šećera
200 g šlag krem

Priprema:

Ispeći palačinke. Prave se kao i svake druge, tu nema filozofije. Filovati ih pekmezom ili eurokremom. Poredjati palačinke u dubljem plehu. U 1 l mlijeka skuhati 2 pudinga od vanile i 10 kašika šećera. Preliti preko palačinki (odmah dok je vruće). Zatim poredjati još jedan red palačinki. Drugi puding skuhati isto, samo od čokolade i preliti. Ostaviti da se ohladi. Umutiti 200 g šlag kreme i ukrasiti kolac
izvor neum-bih.com/recept-kolac-s-

Slavski kolac recept i postupak



potrebno je za kolac: 1 kg brasna 1 solja       

 

Kuvano meso i povrce iz supe za rinflajs

Meso i povrce koje smo izvadili iz supe preliti ovom sosom.
Sos
4 kasike ulja
pola glavice crnog luka
1,5 kasika brasna
4 dl soka od paradajza
1 prstohvat secera
1 kafena kasicica aleve paprike
1 dl vode
1 kafena kasicica sitno ribanog korena persuna
so

Na ulju blago propržiti luk (izrendan na najsitnije). Dodati brašno, alevu papriku i sećer. Promešati žicom za mućenje i onda polako dolivati paradajz sok i vodu. Krčkati petnaestak minuta, posoliti po ukusu. Sluziti uz pire krompir i bareno meso iz supe.

Rigojanci torta

Biskvit:
8 jaja
8 kašika šećera
6 kašika oštrog brašna tip 400
2 kašike kakaa
2 kašike vode
Krem:
500 ml slatke pavlake
250 g čokolade za kuvanje
0,5 dcl mleka
1 kesica želatina
Glazura:
50 g čokolade za kuvanje
50 g margarina
par kapi ulja
par kapi mleka

Odvojite belanca od žumanaca. Mikserom penasto izmutite žumanca sa 4 kašike šećera, dodajte kakao, vodu i brašno. U drugoj posudi umutite čvrst sneg od belanaca sa 4 kašike šećera, i potom sve sjedinite, lagano mešajući varjačom. Smesu izlijte u pleh, i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, 20 minuta. Kada se piškota malo ohladi, presecite koncem na 2 dela. Možete i posebno peći piškote od polovine sastojaka dva puta, Izmutite slatku pavlaku. Otopite čokoladu i dodajte izmućenoj slatkoj pavlaci, a zatim i mleko, i nastavite da mutite. U međuvremenu pripremite želatin prema uputstvu sa kesice i dodajte ga u krem, i sve dobro sjedinite mikserom.Filujte tortu: biskvit, krem, biskvit. Napravite glazuru i premažite odozgo.

Pohovane palacinke sa mlevenim mesom

Palacinke ispeci kao sto ih obicno pecete,po nekom svom isprobanom receptu.Za fil proprziti 250 gr mlevenog mesa sa malo luka.

Na palacinku sipati po kasiku fila u sredinu i motati kao pismo ,valjati u jaja i prezle u obican poh kakav inace pravite za pohovanje i prziti u vrucem ulju.Vaditi na papirni ubrus da se ocedi od ulja.Po zelji u fil mozete staviti i pavlaku i majonez ili sa njima mozete ukrasiti palacinku kad je gotova.

Najednostavniji i najlepsi kolac na svetu-bakin zuti sa visnjama

Za ovaj kolač potrebno nam je
4 jajeta, umutiti prvo belance pa žumance, dodati šolju i po od jogurta šećera,
času jogurta ili kiselog mleka,
vanil šećer, čašu ulja,
dve čaše brašna i prašak za pecivo

Sve to dobro umutiti, sipati u podmazan pleh, pobacati višnje i peći u rerni na 180 c. Kada je gotovo posuti šećerom u prahu.Podelite recept na svom fb mozda zatreba nekoj prijateljici.

Brza i lagana pitica sa kiselom vodom

GOTOVE KORE ZA PITU
500g SIRA
400g kisele pavlake
3 jaja
1dl gazirane mineralne vode
soli
ulje

Sir, pavlaku, jaja i kiselu vodu dobro promesati. tepsiju podmazati sa uljem i staviti 3 kore tako da im krajevi budu van tepsije(da bi se na kraju gibanica prekrila sa tim krajevima kora) zatim kore premazivati filom i slagati jednu na drugu,dok ne potrosite sve kore. zatim poprskati sa uljem i prekriti sa krajevima kora. peci na 200 c oko 30 min.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Med od maslacka-recept-dobar za smanjenje masnoća u krvi, regeneraciju ćelija jetre

Maslacak je  doktor! Od maslacka se može napraviti zaslađivač za regeneraciju ćelija jetre i čišćenje krvi.
Recept za med od maslacka
300-400 kom cvijetova maslačka
 2 lvode  4 kom limuna  4 kg šećera
Cvijetove, vodu i limun (narezan na kriške) kuvajte 30 minuta i ostavite da odstoje 24 sata.


Drugi dan ih procijedite kroz gazu, dodajte šećer i kuvajte 60 minuta
. Kuvan med stavljajte u vruće staklenke.Ovako spremnjen med je dobar za liek protiv kašlja, za smanjenje masnoća u krvi, ili pak za smirenje želučanih tegoba i žgaravice.
Najbolje uzimati ujutru na prazan stomak.Podelite recept na svoj fb mozda nekom pomogne.Recept za domacu sokatu imate OVDE


Recept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE
Sok od zove i mente imate OVDE.Recept za amareto da ne bacate kostice od kajsije koje su jako lekovite imate OVDE

Najjednostavnije POgacice od 3 sastojka,sve po 250 gr

250 gr švapskog sira
250 gr margarina
250 gr brašna
so po ukusu

1. Pomešati sve sastojke, i napraviti testo.
 2. Ostaviti da odstoji sat-dva (mada ne mora)
 3. Razviti testo na 1 cm debljine
 4. Malom čašicom (ja radim sa čašicom za rakiju) praviti pogačice i ređati ih u tepsiju 5. Namazati pogačice jajetom i po želji posuti kimom ili susamom ako volite, i peci.
6. Testo se može napraviti i dan ranije, onda bude još bolje. Naravno možete praviti i veću meru, uvek stavite istu količinu sira, brašna i margarina.Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ovj recept.

Domace kosnice






  • 1 dl vode
  • 350 grama šećera
  • 150 grama mlevenih oraha,
  • 150 grama mlevenog keksa
  • 125 grama margarina
  • 100 grama čokolade
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • šećer u prahu
  • skuvati sirup od vode,vanilinog šećera i šećera.Sklonite sve sa vatre i u smesu dobro umešajte orahe,margarin i keks.Dobijenu masu podelite tako da u jednoj posudi ostane dve trećine.U preostalu trećinu dodajte omekšalu čokoladu,pa sve dobro izmešajte.Modlu za kosnice pospite iznutra sa šećerom u prahu,pa od svetle mase pravite košnice
  • . Napunite sredinu tamnom masom i istresite na tacnu posutu šećerom u prahu.

  • Kremasta cokoladna torta

    za kore
    12 zumanaca
    12 belanaca
    8 stangli cokolade (velike stangle, oko 160 grama)
    280 gr mlevenih oraha (umesati u orahe tri - cetiri ravne kasike brasna)
    280 gr secera
    280 gr putera
    Za fil
    200 gr secera uprahu
    4 cela jajeta
    200 gr putera
    8 stangli cokolade (oko 160 grama)
    2 kesice vanilin secera
    Umutiti zumanaca, secer i puter.Dodati istopljenu cokoladu i jos malo mututi. Dodati orahe (i brasno) i belanca umucena u cvrst sneg. Peci tri kore u plehu precnika 26cm, u zagrejanoj rerni, oko 20 min na 180C (proveriti cackalicom da li je peceno). Fil- cetiri cela jajeta (ako su mala moze i pet) umutiti sa pola kolicine secera u prahu (ja ih mutim na pari, tek toliko da se malo ugreju, ne volim da stavljam ziva jaja u fil), ohladiti i dodati dobro umucen puter sa preostalom kolicinom secera i istopljenom cokoladom i vanilom. Dobro ohladiti u frizideru i opet mututi mikserom par minuta, dok fil ne postane dovoljno cvrst. Filovati kore.Od gore moze glazura moze i samo da se premaze filom i isrtaju sare ili kako god vam je po zelji.

    Zerbo kockice

    kore 100 ml mleka 20 gr kvasca 1 prasak za pecivo 500 gr brasna 150 gr secera u prahu 150 gr margarina 1 supena vrhom puna kasika masti Fil 250 gr oraha 200 gr secera u prahu 8 kasika dzema od kajsija

    Umutiti margarin, mast i secer, dodati brasno, prasak za pecivo i mleko sa kvascem. U podmazan pleh staviti prvu koru, namazati sa 4 kasike dzema od kajsija, posuti polovinom mase od mlevenih oraha sa secerom u prahu. Staviti narednu koru, pa opet dzem i orasi sa secerom i na kraju treca kora odozgo.Peci dok kad ga probate viljuskom ne ostane trag od testa na njoj. Na pecene i jos tople zerbo kocke naneti glazuru. Seci kada se ohladi .

    Kiflice debelice sa jogurtom

    6-7 solje (od 2 dl.) brasno
    2 kasicice soli
    1 kasika suvi kvasac
    150 ml. mlake vode
    500 ml. mlak jogurt
    150 ml. ulje
    2 kom. belance
    Za premaz
    2 zumanca
    susam
    margarin

    Kvasac promesajte sa mlakom vodom ,kasikom secera i brasna i ostavite da nadodje Brasno promesajte sa soli i napravite udubljenje u sredini i dodajte belanke, ulje, nadosli kvasac i jogurt koji ste zagrejale da bude mlak Zamjesite glatko (malo lepljvo) testo i formirajte loptu Premazite je uljem i ostavite da se udvostruci Kidajte loptice i formirajte omiljene forme kiflice koji hocete sa punjenjem po zelji. Ostavite da nadodju Premazite ih zumancima, pospite kascicu rastopjenog margarin na svaku i pospite susamom Peci na 200 stupnjeva dok ne porumene.

    Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

    procitaj i ovaj recept