Tradicionalno, đumbir se upotrebljava za ublažavanje stomačnih tegoba i mučnina. Ipak, ovaj korijen ima i antiuplano dejstvo, odnosno ublažava simptome artritisa, grupa ili lakše prehlade. Dobro očišćen i opran svježi korijen od đumbira se sjecka na sitne kockice. Dodaje se kilogram šećera i fino se smjesa mješa. To prelijete sa 2 litra vode i pustite da ključa na blagoj vatri.
zapratite me i na tik toku
POCETNA STRANA
Pogledaj i ovaj recept obavezno
POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA
POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME
ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE
Podelite recept sa prijateljima
Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ
Sirup od Limuna i djumbira za povećanu temperaturu, glavobolju, bolove u mišićima, bol u grlu, kašalj i iscrpljenost.
Tradicionalno, đumbir se upotrebljava za ublažavanje stomačnih tegoba i mučnina. Ipak, ovaj korijen ima i antiuplano dejstvo, odnosno ublažava simptome artritisa, grupa ili lakše prehlade. Dobro očišćen i opran svježi korijen od đumbira se sjecka na sitne kockice. Dodaje se kilogram šećera i fino se smjesa mješa. To prelijete sa 2 litra vode i pustite da ključa na blagoj vatri.
Mekani bakin kolac-ukusan i po nekoliko dana ako ga ostane
Pravim i malo tvrdji za moje ukucane koje vole takav,ovaj je mekan
Sastojci
Sastojci
3 kom jaja
9 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera
1/2 kg brašna
1 kesica praška za pecivo
1/4 l mleka
1 šoljica(1 dcl) ulja
1 kom limun(samo strugana kora)
Umutiti čvrst sneg od belanaca, pa uz stalno mućenje dodavati šećer, pa umešati jedno po jedno žumance, i na kraju brašno sa praškom za pecivo, struganu koru od limuna, mleko i ulje. Zagrejati aparat za galete pa kutlačom za supu sipati po jednu u sredinu aparata. Kada spustite gonju ploču masa će se lepo rasporediti po celom aparatu.
Posluživanje
Dok budete pekli videćete da su galete krckave, ali kada ispečete sve i malo ih ohladite stavite ih u metalne kutije. Tako smekšaju. U kutijama možete dugo da ih čuvate(to kod mene nije slučaj).Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekm zatreba.
NARODNI LEK ZA SKIDANJE ŠEĆERA I VIŠKA KILOGRAMA
Sastojci:
2 štapića cimeta
kesica karanfilića
1,5l flaširane vode za koju znate da je dobar diuretik (voda ne sme biti gazirana)
Priprema:
U vodu ubaciti cimet i karanfiliće. Ostaviti da stoji 4-5 dana u frižideru.
Svakog jutra uzimati 1dcl vode na prazan stomak.
Kada vidite da vam je vode preostalo za još 4 dana, spremite novu količinu.
Popiti 3 flaše, pa napraviti pauzu od 15-ak dana. Po potrebi ponoviti turu.
Napomena:
Ovaj narodni lek odličan je i za skidanje holesterola i trglicerida,podelite recept na svom fb mozda nekom prijatelju treba recept.
TAČKE NA LICU KOJE OTKLANJAJU GLAVOBOLJU I BOLOVE
TAČKE NA LICU KOJE OTKLANJAJU GLAVOBOLJU I BOLOVe
ritiskanjem ovih zona na nekoliko sekindi i/ili laganim masiranjem, ne samo da možemo shvatiti šta nije u redu sa nama, već možemo i bol da pobedimo.
Postoje određene 4 tačke koje treba da pritiskate oko 5 minuta da biste ublažili jake glavobolje. Ova metoda je slična kao kineska tradicinalna akupunktura. Za ostale bolove pogledajte sliku na kojoj je obeležen deo za masažu. Lagano masirajte deo za organ u kome osećate bol. Evo još nekih saveta za glavobolju.
- Ugao očnog kapka ka nosu i predeo ispod obrva. Pritisnite kost. Ukoliko vas zaboli, jako udahnite. Zadržite vazduh i posle nekoliko selundi izdahnite.
- Obe strane nosa i nozdrva. Kažiprstima napipajte nosnu šupljinu, prstima horizontalno u odnosu na nos. Pritiskajte dok ne zaboli, zatim udahnite, zadržite malo vazduh i izdahnite.
- Kažiprst postavite vertikalno u odnosu na nos, na mesto gde se spajaju donji deo nosa i predeo iznad gornje usne. Pritisnite, udahnite i izdahnite.
- Na spoju donje usne i brade pronađite bolnu tačku. Osetićete pritisak na donje desni, gde se nalazi bitan nerv koji je povezan sa glavom.MOZDA CE VAS INTERESOVATI RECEPT KAKO DA SAMI NAPRAVITE VENDOKSIN KAPI http://brzireceptiisaveti.blogspot.com/2014/11/blog-post_22.html
(Izvor: cajeviza.com
KOLAČ S PALAČINKAMA
KOLAČ S PALAČINKAMA
Sastojci: oko 35-40 palačinki
2 l mlijeka
2 pudinga od čokolade
2 pudinga od vanile
20 kašika šećera
200 g šlag krem
Priprema:
Ispeći palačinke. Prave se kao i svake druge, tu nema filozofije. Filovati ih pekmezom ili eurokremom. Poredjati palačinke u dubljem plehu. U 1 l mlijeka skuhati 2 pudinga od vanile i 10 kašika šećera. Preliti preko palačinki (odmah dok je vruće). Zatim poredjati još jedan red palačinki. Drugi puding skuhati isto, samo od čokolade i preliti. Ostaviti da se ohladi. Umutiti 200 g šlag kreme i ukrasiti kolac
izvor neum-bih.com/recept-kolac-s-
Kuvano meso i povrce iz supe za rinflajs
Meso i povrce koje smo izvadili iz supe preliti ovom sosom.
Sos
4 kasike ulja
pola glavice crnog luka
1,5 kasika brasna
4 dl soka od paradajza
1 prstohvat secera
1 kafena kasicica aleve paprike
1 dl vode
1 kafena kasicica sitno ribanog korena persuna
so
Sos
4 kasike ulja
pola glavice crnog luka
1,5 kasika brasna
4 dl soka od paradajza
1 prstohvat secera
1 kafena kasicica aleve paprike
1 dl vode
1 kafena kasicica sitno ribanog korena persuna
so
Na ulju blago propržiti luk (izrendan na najsitnije). Dodati brašno, alevu papriku i sećer. Promešati žicom za mućenje i onda polako dolivati paradajz sok i vodu. Krčkati petnaestak minuta, posoliti po ukusu. Sluziti uz pire krompir i bareno meso iz supe.
Rigojanci torta
Biskvit:
8 jaja
8 kašika šećera
6 kašika oštrog brašna tip 400
2 kašike kakaa
2 kašike vode
Krem:
500 ml slatke pavlake
250 g čokolade za kuvanje
0,5 dcl mleka
1 kesica želatina
Glazura:
50 g čokolade za kuvanje
50 g margarina
par kapi ulja
par kapi mleka
8 jaja
8 kašika šećera
6 kašika oštrog brašna tip 400
2 kašike kakaa
2 kašike vode
Krem:
500 ml slatke pavlake
250 g čokolade za kuvanje
0,5 dcl mleka
1 kesica želatina
Glazura:
50 g čokolade za kuvanje
50 g margarina
par kapi ulja
par kapi mleka
Odvojite belanca od žumanaca. Mikserom penasto izmutite žumanca sa 4 kašike šećera, dodajte kakao, vodu i brašno. U drugoj posudi umutite čvrst sneg od belanaca sa 4 kašike šećera, i potom sve sjedinite, lagano mešajući varjačom. Smesu izlijte u pleh, i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, 20 minuta. Kada se piškota malo ohladi, presecite koncem na 2 dela. Možete i posebno peći piškote od polovine sastojaka dva puta, Izmutite slatku pavlaku. Otopite čokoladu i dodajte izmućenoj slatkoj pavlaci, a zatim i mleko, i nastavite da mutite. U međuvremenu pripremite želatin prema uputstvu sa kesice i dodajte ga u krem, i sve dobro sjedinite mikserom.Filujte tortu: biskvit, krem, biskvit. Napravite glazuru i premažite odozgo.
Pohovane palacinke sa mlevenim mesom
Palacinke ispeci kao sto ih obicno pecete,po nekom svom isprobanom receptu.Za fil proprziti 250 gr mlevenog mesa sa malo luka.
Na palacinku sipati po kasiku fila u sredinu i motati kao pismo ,valjati u jaja i prezle u obican poh kakav inace pravite za pohovanje i prziti u vrucem ulju.Vaditi na papirni ubrus da se ocedi od ulja.Po zelji u fil mozete staviti i pavlaku i majonez ili sa njima mozete ukrasiti palacinku kad je gotova.
Najednostavniji i najlepsi kolac na svetu-bakin zuti sa visnjama
Za ovaj kolač potrebno nam je
4 jajeta, umutiti prvo belance pa žumance, dodati šolju i po od jogurta šećera,
času jogurta ili kiselog mleka,
vanil šećer, čašu ulja,
dve čaše brašna i prašak za pecivo
Sve to dobro umutiti, sipati u podmazan pleh, pobacati višnje i peći u rerni na 180 c. Kada je gotovo posuti šećerom u prahu.Podelite recept na svom fb mozda zatreba nekoj prijateljici.
Brza i lagana pitica sa kiselom vodom
Sir, pavlaku, jaja i kiselu vodu dobro promesati. tepsiju podmazati sa uljem i staviti 3 kore tako da im krajevi budu van tepsije(da bi se na kraju gibanica prekrila sa tim krajevima kora) zatim kore premazivati filom i slagati jednu na drugu,dok ne potrosite sve kore. zatim poprskati sa uljem i prekriti sa krajevima kora. peci na 200 c oko 30 min.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Med od maslacka-recept-dobar za smanjenje masnoća u krvi, regeneraciju ćelija jetre
Maslacak je doktor! Od maslacka se može napraviti zaslađivač za regeneraciju ćelija jetre i čišćenje krvi.
Recept za med od maslacka
300-400 kom cvijetova maslačka
2 lvode 4 kom limuna 4 kg šećera
Cvijetove, vodu i limun (narezan na kriške) kuvajte 30 minuta i ostavite da odstoje 24 sata.
Recept za med od maslacka
300-400 kom cvijetova maslačka
2 lvode 4 kom limuna 4 kg šećera
Cvijetove, vodu i limun (narezan na kriške) kuvajte 30 minuta i ostavite da odstoje 24 sata.
Drugi dan ih procijedite kroz gazu, dodajte šećer i kuvajte 60 minuta
. Kuvan med stavljajte u vruće staklenke.Ovako spremnjen med je dobar za liek protiv kašlja, za smanjenje masnoća u krvi, ili pak za smirenje želučanih tegoba i žgaravice.
Najbolje uzimati ujutru na prazan stomak.Podelite recept na svoj fb mozda nekom pomogne.Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE
Sok od zove i mente imate OVDE.Recept za amareto da ne bacate kostice od kajsije koje su jako lekovite imate OVDE
Najjednostavnije POgacice od 3 sastojka,sve po 250 gr
250 gr švapskog sira
250 gr margarina
250 gr brašna
so po ukusu
1. Pomešati sve sastojke, i napraviti testo.
2. Ostaviti da odstoji sat-dva (mada ne mora)
3. Razviti testo na 1 cm debljine
4. Malom čašicom (ja radim sa čašicom za rakiju) praviti pogačice i ređati ih u tepsiju 5. Namazati pogačice jajetom i po želji posuti kimom ili susamom ako volite, i peci.
6. Testo se može napraviti i dan ranije, onda bude još bolje. Naravno možete praviti i veću meru, uvek stavite istu količinu sira, brašna i margarina.Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ovj recept.
250 gr margarina
250 gr brašna
1. Pomešati sve sastojke, i napraviti testo.
2. Ostaviti da odstoji sat-dva (mada ne mora)
3. Razviti testo na 1 cm debljine
4. Malom čašicom (ja radim sa čašicom za rakiju) praviti pogačice i ređati ih u tepsiju 5. Namazati pogačice jajetom i po želji posuti kimom ili susamom ako volite, i peci.
6. Testo se može napraviti i dan ranije, onda bude još bolje. Naravno možete praviti i veću meru, uvek stavite istu količinu sira, brašna i margarina.Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ovj recept.
Domace kosnice
Kremasta cokoladna torta
Umutiti zumanaca, secer i puter.Dodati istopljenu cokoladu i jos malo mututi. Dodati orahe (i brasno) i belanca umucena u cvrst sneg. Peci tri kore u plehu precnika 26cm, u zagrejanoj rerni, oko 20 min na 180C (proveriti cackalicom da li je peceno). Fil- cetiri cela jajeta (ako su mala moze i pet) umutiti sa pola kolicine secera u prahu (ja ih mutim na pari, tek toliko da se malo ugreju, ne volim da stavljam ziva jaja u fil), ohladiti i dodati dobro umucen puter sa preostalom kolicinom secera i istopljenom cokoladom i vanilom. Dobro ohladiti u frizideru i opet mututi mikserom par minuta, dok fil ne postane dovoljno cvrst. Filovati kore.Od gore moze glazura moze i samo da se premaze filom i isrtaju sare ili kako god vam je po zelji.
Пријавите се на:
Постови (Atom)