POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Posne vanilice sa pekmezom -za posne slave predlog

500 gr margarina (ili 250 gr margarina i 250 ml ulja)
250 gr prah secera
1 ceo limun
2 kesice vanilin secera
100 gr oraha
oko 1 kg brasna
dzem od kajsija
jos malo prah secera

Penasto umutiti margarin i prah secer. Izrendati (naribati) koricu limuna i iscediti ceo limun u masu. Dodati vanil secer i orahe. Postepeno dodavati brasno da se zamesi ujenacena, ne previse tvrda masa.
Razoklagijati testo i vaditi okruglom modlom vanilice.
Poredjati na pek papir u pleh i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 5-10 minuta. Voditi racuna da vanilice ne promene boju. Vaditi ih dok su bele. Tople spajati dzemom od kajsija i valjati u prah secer.. Sto duze stoje sve su bolje.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba vreme je posta.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Domaci kompot od visanja iZ RERNE

video recept se nalazi OVDE
NIZE IMATE RECEPT ZA VISNJEVACU 
I LIKER OD LISTA VISNJE I PEKMEZ OD VISNJE






Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE  OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE

Vanilice sa sipkom i kajsijama

Potrebno je:
600gr brašna
250gr masti
5kašika šećera
1 celo jaje
1 žumance
1/2 kesice praška za pecivo
pekmez za lepljenje po ukusu ovde ja od sipka i kajsija

150gr prah šećera
2 vanilin šećera
Mast umutiti penasto sa 5 kašika kristal šećera. Dodati jedno celo jaje i jedno žumance pa još mutiti. Dodamo 600gr mekog brađna pomešano sa praškom za pecivo i zamesimo fino testo. Testo sipati na kuhinski radni sto posut sa malo brašna pa oklagijom rastanjimo testo debljine 0,5cm. Malom čašicom za rakiju vadimo vaniliceili kapu[ima ako imate kao u nasem slucaju , redjati ih u podmazan pleh i peći ih na 170C d, kad se ohlade premazati ih pekmezom u nasem slucaju sa sipkom i kajsijom pa spajati dve po dve. Uvaljati ih u prah šećer.

Sitni kolaci za praznike -zerbo,bajadera,oblatne

Da vam sad ne pisem sve recepte ovde ,jer vam verovatno ne trbaju svi olaksacu i vama i sebi jer ih vec imam napisane na blogu
kolac broj 1 zerbo kockice recept OVDE
kolac broj 2 bajadera recept OVDE


kolac  broj 3 oblatne sa glazurom recept OVDE
 kolac broj 4 bela bajadera recept OVDE
Sad vi kliknite na recept koji vama treba.Ja ih secem skalperom ali predhodno icrtam lenjirom crte.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Salata cvet-od kupusa krastavaca i paprike recept i postupak

Potrebni sastojci:
kiseli kupus
krastavci
crvene paprike
ulje

Priprema: Stavite 2 liske kupusa jednu na drugu. Zatim papriku raširite i u nju stavite krastavčiće kao na slici. Umotan krastavac urolan u parici stavite na liske kupusa. Sve zajedno urolate. Isječete na kolutiće i začinite po želji.Podelite recept na fb mozda zatreba nekoj drugarici.

Proja sa spanacem


Vocna mileram tortica

Tijesto
25 dag glatkog brašna
10 dag šećera
1 paketić praška za pecivo
1 paketić vanilin šećera
8 dag maslaca
1 jaje
Fil
1/2 l mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
20 dag šećera
80 dag milerama

Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i zidove okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom. NAPOMENA: Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte kasiku pavlake malo maslaca, što god... nećete pogriješiti.. U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.Ja sam ovaj put stavljala visnje jer sam samo njih imala Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeći. Dobro ohladiti, po zelji od gore moze slag ili cak glazura ili vocni preliv pečem je obicno u kalupu promjera 26 cm.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Punjeni krompiri-predlog za rucak

10 kom cevapa ili koliko vas ima
10 kom krompirica velicine cevapa
po ukusu vegete
po ukusu bibera
1 kom pavake za kuvanje

ulje
Krompire oguliti,oprati i izbusiti mu sredinu koliki je cevap.Npr ja to radim spravicomm za tufahije...ili nozem ako ste vestiji,krompiri treba da budu velicine kao cevap,u momentu kad sam ravila moji su krompiri bili malo manji,ali ne smeta nista
Krompir povegetiti i pouljiti.Cevape pripremiti.Nek se odmrznu ako su u zamrzivacu ,A ako imate svjeze jos bolje.Pa u sredinu koja je udubljena stavljati po cevap...
Redati u tepsiju.Pouljiti,povegetiti i pobiberiti...Pecii oko 40minPred kraj pecenja zaliti pavlakom za kuhanje..
Po zelj ivi mozete zalitii paradajz sosom-Sta ko voli..
A ko voli sitno nasjeckati bijeli luk i posuti odozgo.POdelite ovaj jednostavan recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Posna kokos salama

  • 200 g mlevenog posnog keksa-plazme
  • 100 g posne čokolade.
  • 200 g šećera,
  • 200 g kokosa
  • Prokuvajte šećer sa pola šolje vode, sklonite sa vatre, podelite na dva dela, pa jednu polovinu pomešajte s keksom, rastopljenom čokoladom a drugu s kokosom.Rastanjite dole koru od keksa, stavite u sredinu kobasicu napravljenu od kokosa i uvijte kolač kao salamu. Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
    Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Torta sa cokoladnim mlekom

kora:7 belanaca,7 kasika secera
,7kasika plazme,7 kasika mlevenih oraha.

Umutiti sastojke i ispeci 2 ovakve kore ovaj put ja sam imala tri jer sam zelela da bude sto vislja, kore prelijemo sa cokoladnim mlekom kad ih stavimo na tacnu





I fil:14 zumanaca sto su ostala od kora,200 gr secera u prahu,kuvati na pari.

II fil:u 4 dcl mleka zakuvati jedan puding od vanile,4 kasike secera,1 margarin. Sjediniti filove i dodati 300 gr mlevene plazme,sto grama oraha,200 gr seckane ili rendane cokolade Slagati tortu po sledecem redosledu-Kora-fil-kora-fil-,Ukrasiti po zelji sa slagom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Kompot od tresanja.recept




2kg tresanja
400 gr secera
1 l vode
malo  konzervansa po potrebi
4 tegle

Tresnje ocistiti od peteljki.
u vecu posudu sipati litru vode, dodati secer, i prokuvati dok se secer ne istopi, i rastvor pocne da vri.Zagrejati malo tegle,


tresnje za jednu teglu (pre toga proceniti kolicinu punjenjem jedne tegle) sipati u vruci rastvor, kratko, samo da ponovo baci kljuc, i prebaciti ih u teglu, napuniti je do vrha, i tek malo posuti konzervansom.postupak ponoviti dok se tresnje ne potrose, tek tada zalivati vrijucim rastvorom, zatvoriti metalnim zatvaracem,Umotati tegle u peskire ili cebe i ostaviti preko noci.RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
Jos jedna lepsa kombinacija su mi jagode i zova recept za to imate OVDERecept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE
Sok od zove i mente imate OVDE
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE







Domaci pekmez od visanja- BEZ hemije savrsen za palacinke -recept

Na ovaj nacin ga pravim sa bilo kojim vocem i stoji mi godinama

VIDEO RECEPT-OVDE
Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE  OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE















Sasi dijetalna voda koja przi naslage-.limun i krastavac


Sasi dijetalnu vodu možete napraviti sami od jednostavnih sastojaka. Sintija Sas, koja je osmislila taj napitak, tvrdi da već nakon četiri dana redovne konzumacije tog pića možete izgubiti tri kilograma i skinuti 10 centimetara u obimu struka.Da biste napravili Sasi vodu treba vam sveži đumbir, sveži listići mente, jedan krastavac, jedan limun i 8,5 čaša vode (koristite filtriranu ili flaširanu vodu - čaša je od 250 ml).

Operite limun, rasecite ga na polovine i izvadite semenke. Svaku polovinu malo zasecite i ubacite u posudu s vodom (8,5 čaša). Ne gulite limun, a nemojte ni cediti sok u vodu. Krastavac ogulite i nasecite na kolutiće i dodajte u vodu. Uzmite 8 do 12 listova sveže mente, operite ih i dodajte i njih.

Ogulite đumbir srednje veličine i narendajte u smesu s vodom. Sve to izmešajte, poklopite i stavite u frižider preko noći. Sledeći dan pijte samo Sasi vodu, rashlađenu, kada ste žedni. Bar četiri dana pripremajte svaki dan svežu Sasi vodu s navedenim sastojcima da biste videli rezultate. Vodu možete i procediti svaki put kada je sipate u čašu. Ona sadrži nula kalorija i poznato je da sama voda uveliko pomaže mršavljenju, a ovi ostali sastojci ubrzavaju proces sagorevanja masnih naslaga i sigurno smanjuju stomačić.Recept za zdrav caj od latica ruze imate OVDE.pogledajte kako se pravi i za sta je sve dobar

Liker od zove -bazge-recept


Sastojci

0,75 l vode
10 cvetova zove
0.75 kg secera
limuntus ( po potrebi)
1l rakije, vodke ili nekog jaceg alkohola ja sam stavila domacu rakiju koju sam imala
Cvetove zove potopite u vodu i neka stoje najmanje 24 sata.

Procijedite kroz gazu umijesajte secer i limuntus , te prokuhajte neka provrije, skidajuci pjenu. Dovoljno je nekih 15 minuta.
Kad se ohladilo, pomijesajte s alkoholom, punite u boce ,mozete sluziti i tako moze i sa kockama leda lepo rashladi.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Puno recepata imam na blogu od zove.RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE


Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije  imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE









Kiseli kupus sa butkicama i suvim kajsijama


.
Sastojci :

– 1 manja glavica kiselog kupusa
– 1 dimljena svinjska butkica (ili dve kolenice)
– 200 g suvih kajsija
– 5-6 čenova belog luka
– 2 veća krompira
– 3 lovorova lista
– 1 kašika bibera u zrnu
– 3 kašike ulja
– mešavina suvog biljnog začina
– soli i bibera po ukusu
Priprema :
1. Dimljenu butkicu (ili kolenice) iseći na manje komade.
2. Kiseli kupus iseći na tračice.
3. Krompir oljuštiti, oprati i iseći na veće četvrtine.
4. U širokoj vatrostalnoj posudi poređati prvo krompir i preko njega staviti kupus.
5. Staviti isečeno meso, rasporediti suve kajsije i lovorov list.
6. Oljuštiti beli luk. Veće čenove preseći napola, a manje ostaviti cele, pa dodati u pleh.
7. Posuti mešavinom suvog biljnog začina i biberom u zrnu, posoliti i pobiberiti po ukusu.
8. Preliti vodom da sastojci ogreznu pa dodati ulje.

9. Poklopiti i peći u rerni zagrejanoj na 180°C, od 2,5-3 sata. Po želji, poslednjih 10 minuta skinuti poklopac kako bi se uhvatila fina korica.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept