POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Liker od jagoda i zove-Pravicete ga svake godine -VIDEO


video se nalazi ovde
jos mojih video recepata imate u tekstu 






.jagode i zova recept za to imate OVDERecept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE-Recept za domacu sokatu imate OVDE
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE



Kremasta Francuskinja sa milkom

kore 3x:
5 bjelanaca
10 kašika šećera
5 kašika plazme (mljevene)
5 kašika oraha (mljevenih)
1/3 kesice praska za pecivo
fil:
1/2 l mlijeka
5 kašika gustina
15 zumanaca
200 gr šećera
1 i 1/2 margarina
50 gr šećera u prahu
300 gr šlaga
0,6 l kisele vode
100 gr mliječne čokolade milke
100 gr bijele čokolade milke
150 gr plazma keksa

Umutiti bjelanca i šećer. Pomijesati plazmu, orahe, pecivo i dodati u bjelanca. Lagano promijesati i peci na 170°C 20 minuta. Ja sam pekla u plehu veličine 34x25. 1/2 l. mlijeka prokuhati pa dodati 5 kasika gustina i kuhati da se zgusne.Ostaviti da se ohladi. Na pari skuhati 15 zumanaca sa 200 gr šećera. Umutiti 1 1/2 margarin sa 50 gr šećera u prahu. Dodati puding od gustina i zumanca i sve sjediniti. U fil nasjeckati 150 gr oraha, 150 gr plazma keksa, 100 gr mliječne čokolade milke i 100 gr bijele čokolade milke. Posebno umutiti 100 gr slaga sa 0,2 l kisele vode. Tortu filovati:kora-fil-slag-kora-fil slag-kora slag Ostatak slaga umutiti i ukrasiti tortu po zelji.

LUDI KOLAC -DVA UKUSA -VISNJE-dzem -jabuke - savrsena kombinacija-jednostavna priprema-prelep izgled


Predstavicemo vam neobicni kolac ,ludi kolac, sa jabukom i visnjama, uz dodatak vanile. Lako se pravi ,a ukus je fantastican. Za pripremu ovog kolaca trebaju nam sledeci sastojci : - za vail fil: jaje, 50gr secera, 200ml mleka i puding od vanile. - za nadev od jabuka: izrendana jedna jabuka,dve kasike mlevenih oraha, malo limunovog soka i kasika secera. - za nadev od visanja: 60gr visanja, kasika secera i kasika dzema - za testo: 2 jaja, 100ml ulja ,300ml jogurta,2,5 kasike secera,kesica vanil secera, rendana korica od pola limuna, 550 gr brasna i prasak za pecivo. Postupak mozete pogledati u videu. OVDE

 
Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE  OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE






Domaći melem protiv bolova u zglobovima



Postoji više razloga za bolove u zglobovima – traume, preopterećenja, lomovi, artritis, reuma,..
Ovaj recept  ruske narodne medicine se priprema od jednostavnih sastojaka, koje uglavnom uvek imate u kuhinji.
Sastojci:
1 kašika meda
1 kašika senfa (ljutog)
1 kašika sitne soli
1 kašika vode
Priprema:
Sve sastojke temeljno promešajte do homogene smese. Stavite u praznu kutiju od kreme ili u neku drugu ambalažu. Mast čuvati u frižideru.Primena:
Bolno mesto dobro namazati ovom mašću i napraviti oblog, odnosno staviti najlonsku vrećicu i zavezati toplim, najbolje vunenim šalom. Tako držati 1,5-2 sata. Proceduru je najbolje raditi pred spavanje, da bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju. Ujutro isprati mesto na kome je bio oblog. Ne ograničavajte se jednim tretmanom, ponovite ga 4-5 dana uzastopno. Efekt ćete osetiti već nakon prve procedure. Nakon toga ponavljajte po potrebi. Pre primene prirodnih lekova obavezno konsultujte lekara.
izvor   lijekovitirecepti.com
MOZDA CE VAS INTERESOVATI I RECEPT http://brzireceptiisaveti.blogspot.com/2014/12/domaci-lek-protiv-bolova-u-kicmi.html

Domaci kruskovac -recept

1l loze rakije
500 g šećera
1/2 l vode
4 vanili šećera
2 ekstrata kruškovca



Šećer zapržite i otopite po želji ako neko voli tamniji liker neka malo više zaprži .
Sada dodajte vodu i vanili šećer neka prokuha dok se cjeli šećer ne otopi u gusti sirup
Kada se sirup ohladio dodajte mu rakiju i dva ekstrata kruškovca dobro promješajte i ulijte u boce,ako neko voli blaži liker varijacije možete raditi sami tako da dodajete više vode manje rakije,ili više šećera ja ga radim ovako.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE

Vocna principesa

biskvit- sastojci za jedan
četiri belanca
150gšećera
jedna kesica vanili šećera
četiri žumanjka
100gbrašna
50g gustina
jedna mala kašikica praška za pecivo
Nadev
500gjagoda
100gšećera
500ml slatke pavlake
jedna kesica vanilin šećera
2 pudinga od vanile i pola margarina.
-jagode za ukras
Jagode operite, izrežite na pola i pospite vanilin šećerom.Mozete umesto jagoda staviti i visnje




Način pripreme Iz belanjaka istucite čvrsti snijeg (on mora biti tako čvrst da zarez noža ostane vidljiv), dodajte uz stalno miješanje kašiku po kašiku šećer, vanilin šećer i žumanjke. Tome dodajte brašno s gustinom i praškom za pecivo i lagano sve izmješajte. Testo stavite u oblik za tortu koji ste namazali mašću i posuli brašnom. Pecite u rerni na temperaturi oko 180C 25 minuta.Ispeci dve ovakve kore ili jednu al duplo pa je preseci.Dok se kora pece skuvati dva pudinga po uputstvu sa kesice i kad se ohladi dodati razradjen margarin,ako vam je redji stavite ceo ja stavim pola,Jagode operite, izrežite na pola i pospite vanilin šećerom. Slagati jednu zutu koru pa puding ne sve,poslagati jagode na njih slatku pavlaku pola doze, staviti drugu koru pa opet malo pudinga i od gore premazati slatkom pavlakom ukrasiti po zelji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba,

Pogaca sa sirom


U 200ml mlakog mleka izmrvite kockicu kvasca i stavite 2kašičice šećera da naraste. U polovinu brašna (ukupno oko 900gr),dodate 6kašika jogurta,6kašika ulja,2-3kašičice soli,2jaja i jedno belance (žumance ostavite da premazivanje) i kvasac...zamesite mekse testo postepeno dodavajuci brasno. Testo ostavite da naraste i podelite na 4dela,malo premesite i svaku kuglu malo rastanjite debljine prsta....i premazite mešavinom sira i putera( 400gr mladog sira i 100gr putera) tako i preostale dve,zadnju koricu ne mazete.Malo rukama pritisnite i malo rastanjite..... isečete na 6 lenti,svaku umotajte u spiralu,pa u puzic stavite na sredinu tepsije i tako sa preostalima slagati u krug.
Premazite sa žumancetom pomesanim sa malo mleka. Rastopite malo putera i prelijte preko. Pecite dok ne porumeni.Ovu divnu pogacu nam je poslala nasa Zorica Djordjevic Iz Beograda odlicna domacica.

Dva najlepsa nacina za jaja dekupaz i u lukovini-VIDEO RECEPTI

u lukovini imate OVDE

DEKUPAZ JAJA IMATE OVDE


JOS IDEJA ZA JAJA IMATE NIZE 











   

 KLIKER JAJA imate OVDE najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE  ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
Ostale tehnike za farbanje jaja imate OVDE .Recepte kako ofarbati najlepsa Vaskrsnja jaja na par nacina imate OVDE.Recept za dekupaz jaja imate OVDE a za mermerna jaja imate OVDE.Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE,svetlucava jaja sa secerom imate OVDE
Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE.Farbanje na pari imate OVDE-Farbanje jaja sa krep papirom imate OVDE Par ideja sa lukovinom imate OVDE 








Bakin dzem od jagoda bez HEMIJE-video recept



video recept imate ovde

jos mojih video recepata imate u tekstu










 -RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE
.Recept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE


Domaci Sirup od jagoda ne kuva se -najbolji recept




RECEPT JE SLEDECI-
3 kg jagoda
7 kesica limontusa
3 kg secera

Jagodama skinuti drskice, oprati ih i ocediti.
Voce izgnjeciti, dodati limuntus i 1.5 kg secera pa ostaviti da stoji 24 sata na hladnom.
Sutradan propasirati kroz cediljku, dodati preostali secer i ostaviti da stoji jos par sati dok se secer ne otopi, povremeno promesati[rocediti i 
.Sipati u plasticne flase i cuvati u zamrzivacu. 

Koristiti kao sok razblazen sa vodom ili sirup za prelivanje sladoleda i raznih poslastica.
Od preostalog voca, koje je ostalo posle pasiranja, skuvati pekmez uz dodatak secera po zelji.




Kad se jednom otvori sirup, cuvati ga u frizideru i potrositi u roku od nedelju dana,
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte sa jagodama imate u tekstu mozda vam zatreba neki
Recept za dzem bez hemije od jagoda imate OVDE
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove..Recept za domacu sokatu imate OVDE-Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE


Domaci mirisni Liker od ruze -jednostavan a ukusan sve ce vam drugarice traziti recept

150 g latica mirišljivih ruža







500 ml alkohola
750 g šećera
500 ml vode


Sve latice potrebno je pažljivo pregledati, oprati i osušiti. Složiti ih u primjerenu teglu i preliti alkoholom. Teglu dobro zatvoriti i ostaviti dve nedelje na tamnom mestu
.Od šećera i vode skuvati sirup na laganoj vatri. Ohladiti! 
Dodati alkoholu s ružinim laticama.Dobro promešati i profiltrirati kroz gustu gazu, uliti u boce i ostaviti još 2 mjeseca na tamnom mjestu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba-Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE  
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE  OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE




Rolat sa krem bananicama

Potrebno je:

Potrebno je:1 list oblande 120gr margarina 200gr mlevenog keksa ovde sam koristila plazmu 150gr šećera 250ml vode 4 krem čokoladne bananice.U vlažnu krpu zamotajte 1 list oblatne ali ga nemojte rolati. Sameljite keks.Prokuvajte vodu, šećer i margarin. Dodajte mleveni keks i dobro promešajte.Vrućom smesom premažite list oblatne. Ostavite da se malo ohladi i da oblatna još malo omekša pa uz rub poslažite čokoladne bananice i zarolajte u roladu.ostaviti da se stegne pa seci na rolate.

Cesnica u mom kraju -Bozicni kolac sa novcicem-recept i obicaji


U srpskoj tradiciji česnica je neizostavni deo ručka i ima ulogu slavskog kolača na Božić.Domaćica česnicu mesi rano ujutro od pšeničnog brašna i masti bez kvasca. U nju se obvezno stavlja novčić, a u nekim krajevima i komad Badnjaka (radi zdravlja i plodnosti goveda), zrno kukuruza (radi svinja), zrno graha (radi ovaca), zrno zobi (radi konja),.
Na početku božićnog ručka, česnica se okrene tri puta slijeva nadesno i lomi se na onoliko dijelova koliko ima ukućana. Onaj tko dobije dio česnice s novčićem, prema narodnom vjerovanju, biće zdrav i sretan cijele godine. Česnica simbolizira rođenje mladog Hrista, kada su ga pastiri darivali. Pripremu česnice mogu pratiti razna pravila: brašno se uzima samo iz pune vreće, voda za tijesto se donosi sa tri izvora, domaćica prije spremanja mora se okupa ... U istočnoj i južnoj Srbiji, domaćin ili domaćica, rukama ulepljeni od tijesta, hvata voćke, košnice i stoku da ih učini plodnijim.Razni su obicaji po Srbiji kako se sprema,neko je pravi sa kukuruznim brasnom neko sa korama za baklavu .....Ja je spremam ovako
U 250 grama mlakog mleka i 250 grama mlake vode  najbolje osvecene rastope se kašičica šećera i dve kašičice soli sipa se kilogram brasna i dobro sve zajedno umesi kad je umeseno stavi se u tepsiju da nadodje malo i onda se stavlja kovanica ,ukrasiti mozete po volji.Negde je i sa korama prave kao baklavu ,recept za to imate OVDEPodelite recept sa prijateljima na fb da sacuvamo obicaje.

Pita sa jabukama i grizom

1 kg jabuka 


1 šolja jogurta
3 jajeta
1 pakovanje kora za pitu
2 šolje šećera
1 šolja griza
150 g oraha
1 kašičica cimeta
1/2 šolje ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

U jednu posudu staviti jaja, šećer, vanilin šećer, jogurt, griz, ulje i prašak za pecivo pa miješati dok se ne dobije homogena smjesa. U drugu posudu staviti izjerendane jabuke koje su prethodno oguljene. Dodati orahe i cimet. Uzimati po pola kore. Prvu polovinu kore premazati filom iz prve posude. Tako uraditi sa drugom polovinom kore i treću (od nove kore) staviti na drugu, premazati filom i na tu polovinu kore staviti izjerendane jabuke sa orasima i cimetom pa saviti. Postupak ponoviti sa ostalim polovinama kora i redjati u pouljen pleh. Peci na 180 do 200 C dok se ne dobije fina rumena boja.Po zelji posuti vanilin secerom ili secerom u prahu.

Slana sarlotica

Za koru nam je potrebno 5 jaja, prasak za pecivo,casa jogurta od 2 dcl , pola kasikice soli i 200 gr brasna.
umutiti zumanca postepeno dodavajuci pecivo,so,jogurt i brasno. Kada se masa dobro sjedinji i umuti, dodati predhodno umucena belanca. Sve sjedinjiti i sipati u podmazan pleh. Peci u rerni na 250 stepeni. Pecenu koru istresti na mokru krpu, urolati i ostaviti da se ohladi.

Za fil nam je potrebno 500 gr iseckane sunke ili sunkarice, 500 gr krem sira ,150 gr susama , 150 gr graska i 200 gr sarenih makarona.mozete i obicne spiralice ne mora u boji Sastaviti krem od sunke, krem sira i susama. Sa pola tog fila namazati rolat ,ostaviti da se ohladi i iseci na rolate. u medjuvremenu skuvati posebno grasak i makarone u slanoj vodi., ocediti i obariti. U dublju posudu pomesati makarone, grasak i ostatak fila, ako je tesko za mesanje mozete dodati i malo pavlake, kasiku, dve kako bi vam lakse islo. Iseceni rolat redjati po ivicama dublje posude, u sredinu sipati smesu od makarona , preko njih naneti rolat. Staviti u frizider. Sledeci dan sluziti tako sto rolat okrenemo na tacnu ,da ispadne iz posude,secemo na kriske.Podelite recept na fb idu praznici mozda nekom prijatelju zatreba.Ako vam nije jasan postupak najbolje ,postupak u slikama imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept