Mlevenom mesu dodati so, biber i sitno seckan na kockice luk, zatim dobro izmesati.Meso podeliti na 6 jednakih delova. Svaki deo oblikovati u kuglu i malo stisnuti medju dlanovima pa staviti na celofansku foliju. Meso preklopiti sa folijom i pritisnuti daskom za meso.Prziti u vrucem ulju.Ako se prave pljeskavice za zamrzavanje ne treba dodavati luk u meso, zato sto meso pozeleni od njega.Sluziti uz kajmak i pomfrit.
zapratite me i na tik toku
POCETNA STRANA
Pogledaj i ovaj recept obavezno
POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA
POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME
ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE
Podelite recept sa prijateljima
Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ
Domace pljeskavice
Mlevenom mesu dodati so, biber i sitno seckan na kockice luk, zatim dobro izmesati.Meso podeliti na 6 jednakih delova. Svaki deo oblikovati u kuglu i malo stisnuti medju dlanovima pa staviti na celofansku foliju. Meso preklopiti sa folijom i pritisnuti daskom za meso.Prziti u vrucem ulju.Ako se prave pljeskavice za zamrzavanje ne treba dodavati luk u meso, zato sto meso pozeleni od njega.Sluziti uz kajmak i pomfrit.
Slani rolati za predjelo-odlicni za slave
Za slavu uvek pravim slane rolate ,ove godine to su bili ajvar rolat i duga rolat.Oba vec imam posebno napisana na blogu pa da ne dupliram a i da vas ne gnjavim mozda vas ne interesuju oba,vi kliknite na onaj recept koji vam je potreban.
Prvi na slici je ovaj narandzasti -ajvar rolat recept za njega imate OVDE
Ovaj drugi zeleni je duga rolat njega imate OVDE
Podelite recept na svoj fb mozda nekoj prijateljici treba ideja za praznike.
Slozenac za 5-od cufti ,tikvica i povrca
potrebno za ćufte
500 g mljevenog mesa
2 glavice luka
2 češnja bijelog luka
1 kom jaje
3 kašike prezli
po potrebi so, biber, tucana paprika
još potrebno
6-7 krompira-tikvica isecena na kolutove
2 kom paprike
2-3 kašike ulja
4-5 kašika pasiranog paradajza
3 kašike vode
po potrebi so, vegeta
Luk sitno isjeckati , pomiješati sa mesom i svim začinima za ćufte, ostaviti u frižider 30-ak minuta. Od smjese oblikovati ćufte, malo ih spljoštiti.Krompir isjeći na kolutove, malo posoliti i posuti vegetom/U nauljenu posudu za pečenje slagati 2 -.3 krompira,tikvicu. ćuftu, opet krompir,tikvicu povremeno ubaciti komad svježe paprike ili kolutić luka i sve dok se ne utroše svi sastojci. paradajz pire razmutiti sa vodom pa preliti preko slozenca. peći na 200 C ,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Pituljice sa pecurkama
Pituljice sa pecurkama
Sastojci: 8 tankih kora za pitu; za premazivanje 4 jajeta , 150gr sitnog sira, 150 gr griza, 150 ml ulja, 4 dl jogurta , malo soli i prasak za pecivo ; za fil : 3 jajeta , 2 dl milerama ili pavlake, 150 gr sitnog sira i 300 gr sampinjona.
Umutiti premaz za koru , sjedinjiti sve sastojke.
Uzeti jednu koru za pitu premazati je malo sa premazom, preko nje staviti jos jednu.Duz donjeg kraja kore postaviti dve spojene varjace i pomocu njih uvijati kore u rolat i ostaviti na kraju prostor od 3 cm. Filovane kore blago naborati ,varjace izvuci ,krajeve spojiti u krug. Na isti nacin oblikovati ostatak kora. Tepsiju prekriti papirom i poslagati pripremljene kore. Posebno pripremiti fil od navedenih sastojaka i u sredinu svake pitice sipati. Preko fila rasporediti sampinjone. Peci u rerni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Ladjice od silje paprike-punjene slaninicom
Potrebno nam je 1 kg krompira, 900 gr siljate crvene paprike, 100 gr slanine, 150 gr trapista, origana po ukusu ,so i biber.
Paprike dobro oprati ,odstraniti peteljke i iseci sa jedne strane da se dobiju ladjice. Odseceni deo paprike iseci na kockice , krompir oljustiti i izrendati, slaninu iseci na kockice. Slaninu proprziti na malo ulja ,dodati krompir i papriku. Zaciniti sa origanom ,sli i biberom. Gotovo je punjenje kada paprika omeksa. Skloniti sa ringle i sipati 100 gr izrendanog sira. Izmesati fili i njme puniti paprike. Poredjati u dublji pleh ,oblozen papirom za pecenje. Peci u rerni nekih 20 minuta,izvaditi posuti ostatkom rendanog sira ,prekriti aluminijumskom folijom i vratiti u rernu jos nekih 10 minuta.Papriku mozete servirati sa prelivom od pavlake i belog luka.
Sladoled torta ne pece se
I kora
400 gr, šlaga na meru, 4 dcl kisele vode,400 gr. mlevenog keksa
umutiti šlag sa vodom i dodati keks.
Tu mozete dodati i malo mlevenih ili seckanih oraha, lešnika , suvog groždja i sl.
II kora
400 gr. šlaga na meru,4 dcl. kisele vode i 300 gr. eurokrema
Umutiti šlag sa vodom i lagano umešati eurokrem
II kora
400 gr. šlaga i 4 dcl. kisele vode.
Slagati kore jednu na drugu i staviti u zamrzivač. Izvaditi 1-2 sata pre služenja i seći.
Možete uzeti i kalup za tortu ili šerpu pa ih obložiti sa folijom i u to slagati koru na koru.
Kada se stegne sve izvaditi ,skinuti foliju i staviti na tanjir.
redosled slaganja nije bitan ja svaki put drugacije poslozim u kalup ili na tacnu,lStaviti da se stegne preko noci.Slika je losija pa se ne vidi dobro prelaz izmedju druge i prve kore,
Rolovana struca
Rolovani svinjski kare
Sastojci : 1,5 kg svinjskog karea bez kostiju, 3 kasikice senfa, 500 gr sampinjona, 150 gr dimljenog svinjskog vrata.
Svinjski file ,koji smo dobili tako sto amo iskostili kare, zarezati i otvoriti , da dobijemo veliku sniclu, i istanjiti tuckom za meso. Sampinjone iseci na listove i proprziti. Istanjeno meso premazati senfom i prekriti listovima suvog vrata.
Preko njega rasporediti sampinjone i urolati. Vatrostalnu posudu nauljiti i postaviti u njega urolano meso. Peci u zagrejanoj rerni.Podelite recept na svoj fb mozda nekom zatreba.
Kolac sa sirom i pudingom
Piskota od 5 jaja sa kakaom
5 kasika brasna i 5 kas. secera .
Pola kg. sira 200g. secera 1 margarin ,
5 kasika brasna i 5 kas. secera .
Pola kg. sira 200g. secera 1 margarin ,
piskota
5 jaja 5 kasika brasna i 5 kas. secera ...odvoje se belanca i zumanca ...belanca se dobro ulupaju sa secerom dodaju zumanca na kraju brasno u koje se dodao kakao 1 do 2 kas.Margarin dobro izraditi i dodati secer i sir i dobro mikserom izmutiti staviti na ohladjenu piskotuKuvati 2 pudinga od vanile u 8 dcl soka od narandze moze i gaziran moze se dodati i 2 / 3 kasike secera mesati da se ohladi i premazati preko sira na kraju po izboru slag ili cokolada.Recept nam je poslala Marija Iloskic Miskeljin,Ako vi zelite da se vas recept objavimo slobodno nam pisite na nasu stranicu na fb.
Slane projice krofnice
Za ovaj recept vam je potrebno 4 komada jaja, 8 kasika kukuruznog brasna, 8 kasika belog brasna, pola deci ulja, casa jogurta , kasicica soli i prasak za pecivo.
Sve namirnice spojiti u jednu smesu ,sipati u plehove za projicu (obavezno prvo namaziti i posuti brasnom, kako vam se ne bi zalepilo ) ili u aparat za krofnice ja sam pekla u njemu. Brza i ukusna vecera, dorucak ili uzina.Podelite recept na fb mozda zatreba nekoj drugarici.
Marmelada od tresanja -da odusevite klince
1kg trešnji(očišćenih)
sok limuna(3-4kasicice)
oko 60-70dkg šećera(smanjite količinu ako su trešnje dovoljno slatke)
1 kesica želina(25g)-njega ne morate stavljati ukoliko želite kuvati oko sat vremen,u principu isti je postupak kao i kod bilo koje druge marmelade sa povrcem.
Opranim i očišćenim trešnjama odstranite koštice.Ja sam ih sekla na pola.Pospite ih šećerom(polovinom od predviđene količine)
i ostavite 2-3 sata nek odleži.(ili preko noći)
Dodajte sok od limuna, stavite kuvati i dodajte želin
promiješan sa 2 kasike šećera. Miješajte i dodajte ostatak šećera.Štapnim mikserom malo proći po
trešnjama da se usitne(ali ne previše).
Stalno miješajte i skidajte pjenu.Kuvati 3-4 min.
Uliti u provuhane male tegle i dobro zatvoriti.Okrenuti naopacke na koji minut,
U drugi lonac na dno staviti kuhinjsku krpu, poslagati staklenke i uliti vode(tople)dva prsta ispod poklopca.Kad zakuva, neka kuva jedno 5-10 min.Mada mozete i bez toga-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE
izvaditi, staviti u cebe ili peskire umotati i istim pokriti da se sporije hladi.Napomena ako povecavate tresnje onda srazmerno povecajte i secer.Jos jedna lepsa kombinacija su mi jagode i zova recept za to imate OVDERecept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.
Sirup od jagoda koji se ne kuva se nalazi OVDE
Sok od zove i mente imate OVDE
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE-Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE
Puding i visnje savrsen spoj
Tijesto
25 dag glatkog brašna
10 dag šećera
1 paketić praška za pecivo
1 paketić vanilin šećera
8 dag maslaca
1 jaje
Fil
1/2 l mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
20 dag šećera
80 dag milerama
Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i zidove okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom. NAPOMENA: Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte kasiku pavlake malo maslaca, što god... nećete pogriješiti.. U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.Ja sam ovaj put stavljala visnje jer sam samo njih imala Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeći. Dobro ohladiti, po zelji od gore moze slag ili cak glazura ili vocni preliv pečem je obicno u kalupu promjera 26 cm.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Kako napraviti Uskrsnjeg zeca od testa i tortu zec
Naparaviti 2 obicna okrugla patispanja,jedan staviti u sredinu za glavu a drugi iseci za masnu i usi kako je prikazano na slici.
Filovati i ukrasiti po zelji,na slici je posuto kokosom a vi mozete ukrasiti i slagom.Na slici broj jedan je prikazan isti postupak samo razlicito ukrasavanje.
ZECA OD TESTA IMATE OVDE
ideje sa jajima za uskrsnji sto kao iz casopisa imate OVDE
Slika broj 2 je slicna prvoj,tj postupak je slican samo je razlika u ukrasavanju,Sto se tice ukrasavanja pustite masti na volju
KLIKER JAJA imate OVDE najlepsu i najlaksu i najbogatiju dekoraciju od salvete za uskrs imate OVDE
Novi nacin za jaja u lukovini imate OVDE.Kako izbeliti jaja imate OVDE.Novu jednostavnu metodu za jaja da se klinci zabave sa vama imate OVDE,Najzdraviju metodu u lukovini na par nacina imate OVDE-Farbanje na pari imate OVDE
svetlucava jaja sa secerom imate OVDE-Par ideja sa lukovinom imate OVDE
svetlucava jaja sa secerom imate OVDE-Par ideja sa lukovinom imate OVDE
www.pinterest.com/pin
Gravce na tavce na mamin nacin-poseban ukus
Pola kilograma pasulja tetovca skuvati,a pre toga naravno oprati ga i staviti u vodu da omeksa i nabubri. U vodu u kojoj se kuva mozete dodati malo sode bikarbone,brze ce se skuvati. U medjuvremenu isecete crnog luka na kockice, malo praziluka i proprzite na masnoci,da promeni boju i postane staklast. Slaninicu iseci na kockice i proprziti dok ne porumeni,dodati luk i praziluk,zaciniti i mesati zajedno i prziti nekih pet minuta. Kada je pasulj skuvan,procediti ga ,malo ostaviti da se prohladi. Pripremiti pekac ili vatrostalnu posudu,i prvo sipati pola pasulja,rasiriti po dnu ,preko njega sipamo slaninicu i luk,odgore pasulj.
Sve to dobro promesamo,dodamo crvene aleve paprike,naravno ako volite, vegete i bibera. U masnocu koja je ostala posle przenja slanine ,sipati malo vode i preliti preko tog pasulja,tako da u posudi do pola bude tecnosti,kako pasulj ne bi bio suv. Staviti u rernu da se pece,ali posuda da bude poklopljena, posle pola sata skinuti ga i ostaviti da se pasulj zapece. Sluziti ga uz neku kiselu salatu ili tursiju.
Posna bajadera
150 grama šećera ,100-120 ml vode
150 grama biljnog margarina
150 grama mlevenih oraha
300 grama mlevenog posnog keksa ja sam koristila posnu plazmu
glazura
3 štangle posne čokolade
mala kašičica margarina
150 grama biljnog margarina
150 grama mlevenih oraha
300 grama mlevenog posnog keksa ja sam koristila posnu plazmu
glazura
3 štangle posne čokolade
mala kašičica margarina
ušpinovati šećer sa vodom i skloniti sa vatre.dodajemo biljni margarin,posni keks i mlevene orahe dobro izmešamo smesu i podelimo je na dva dela,jednu ostavimo tako u drugu dodamo pola istopljene posne cokolade,.Na tacni oblikujemo prvo tamniji pa svetliji debljine oko 2 cm.Sve poravnamo i ostavimo da odstoji da se malo stvrdne ,zatim napravimo glazuru i prelijemo je po bajaderi,mozete isarati sa belom cokoladom po zelji.Kod količine vode navedeno je 100-120 ml.Ova proizvoljnost je stavljena zbog prilagođavanja vrsti mlevenog keksa.ispostavilo se da neki keks upija manje a neki više.počnete sa 100 ml vode, koje ćete ušpinovati sa šećerom i puterom, pa kad dodate sve ostalo, procenite da li je masa previše "mrvasta" i suva - onda po potrebi dodajte još ono malo vode. Mlaka smesa treba da je kompaktna, ali ne mnogo meka Podelite recept sa prijateljima vreme je posta mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE
Oblatna sa plazmom
4 dl kisele pavlake
2,5 čaše ( 2 dl) šećera u prahu
250 gr margarina
300 gr mljevenog
1 pakovanje oblatni
2,5 čaše ( 2 dl) šećera u prahu
250 gr margarina
300 gr mljevenog
1 pakovanje oblatni
U posudi za mješanje umutiti pavlaku i šećer. U šerpici staviti margarin, te ga otopiti na laganoj vatri. Zatim dodati mljeveni keks i sve dobro promješati. Sjediniti umućene filove. Gotovim filom premazati oblatne. Od gore moze glazura od bele cokolade ili crne a mozete i samo premazati filom. Oblatnu ostaviti da se odstoji i da se stegne, pa je seći na štangle.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Пријавите се на:
Постови (Atom)