Veoma prost recept za pravljenje i gotov za desetak minuta. 120 gr secera,180 gr brasna i 4 jajeta umutiti. Istopiti jedan margatin zajedno sa 200 gr cokolade za kuvanje.
To sipati u prvu smesu i sjedinjiti. Sipati u kalupe, peci 7 minuta na 200 stepeni. Voditi racuna o vremenu pecenja, i ako vam deluje presno ili nedovoljno peceno, izvadite ga iz rerne, jer mafin je gotov.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Smuckati zajedno brasno, prasak za pecivo, kakao,cimet, secer i vodu pa peci 15-20 min.
Vruc kolac premazati sa dzemom pa ostaviti da se ohladi.
Rastopiti cokoladu sa 4 kasike ulje, pa preliti glazuru preko kolaca i ostaviti u frizider da se stegne!Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
8 belanaca,100gr secera, 3 kasike brasna,3 kasike prezli,4 kasike eurokrema .Za fil: 2 dl vode,350 gr secera,100gr kakaka,,100gr cokolade,8 zumanaca i 250 gr margarina.
Ulupati belanca sa secerom,dodati brasno,prezle i eurokrem,pa sve dobro promesati.uliti u pleh,oblozen papirom za pecenje i peci u rerni na 180 c.Pecenu koru uviti u krpu i ostaviti da se ohladi. U medjuvremenu napraviti fil tako da zagrejemo vodu dodamo secer, kakao i cokoladu ,mesati dok se ne otopi i pustiti da provri.Potom skinuti sa vatre i na pari kuvati zumanca sa preostalim secerom,dok se ne zgusne,ohladiti.
Umutiti margarin,sjedinjiti sa zumancima,pa sa delom fila od cokolade i dobro sve sjedinjiti. Koru premazati filom i saviti u rolat.Rolat po zelji mozete ukrasiti i slagom ,mozete izliti i glazuru a mozete jednostavno premazati filom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
KORA 1 SA KOKOSOM
1. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polako dodavajući šećer. 2. Kuhačom umiješajte kokos i brašno, sve sjediniti. 3. Pecite na 200 stupnjeva po 15 minuta. biskvit-od-kokosa
KORA 2 SA ČOKOLADOM 1. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polako dodavajući šećer. 2. Umiješajte ribanu čokoladu i brašno. sa-cokoladom 3. Pecite na 200 stupnjeva po 15 minuta.
KORA 3 SA LJEŠNJACIMA 1. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polako dodavajući šećer. 2. Kuhačom umiješajte mljevene lješnjake ili orahe, i brašno. 3. Pecite na 200 stupnjeva po 15 minuta. sa-orasima
TROSTRUKI FIL 1. Izradite žumanjke, šećer, pudinge od vanilije sa malo mlijeka. puding-i-zumanci 2. Ostatak mlijeka stavite zakuhati. 3. Kada mlijeko zakuha, ubacite izmiješane žumanjke. 4. Nakon što se sve skuha, ostavite da se ohladi. skuhana-krema 5. U hladan fil umiješajte margarin. zumanci-i-margarin 6. Podjelite na tri dijela. 7.prvi deo ostavite tako 8. U drugi dio dodajte istopljenu čokoladu.9. U treći dio dodajte lješnjake ili orahe. krema-sa-ljesnjacima
PREMAZIVANJE KASANDRE 1. kora 1 – zuti fil dno 2. kora 2 – fil sa čokoladom sredina 3. kora 3 – fil sa lješnjacima ili orasima vrh 4. ukrasiti po želji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja za rodjendan.
Pripema: 1. Jaja dobro ulupati sa šećerom, a zatim postepeno dodavati kiselo mleko, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. 2. Sve lepo sjediniti i smesu podeliti na dva dela, te u jedan dodati kašiku kakaoa. 3. Duguljast kalup podmazati i posuti prezlama ili brašnom. 4. Zatim prvo uliti žuti deo testa, pa preko rasporediti višnje ili maline i na kraju uliti testo sa kakaom. 5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. 6. Gotov kolač ostaviti da se ohladi, pa ga posuti šećerom u prahu i iseći ga na šnite.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
U mlaku vodu dodati malo secera
i staviti kvasac da nadodje.
Zatim dodati ostale sastojke i
brasno postepeno dodavati i
umesiti srednje tvrdo testo da
se ne lepi za ruke.Ostaviti 10 minuta pa razviti oklagijom
krug koji premazemo margarinom i
preklopimo kao lisnato testo.To isto ponoviti joj jednom, a zatim
staviti pogacu u podmascen pleh i
dok se rerna zagreje na 250 stepeni
neka kisne.Pre stavljanja u rernu premazem je
hladnom vodom i pecem u rerni dok
ne porumeni.Toplu pogacu izvadim iz pleha malo
premazem vodom i uvijem u cistu krpu
i ostavim desetak minuta da odstoji pre sluzenja.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta .Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE
Očistiti jagode, narezati ih na komade,dodati šećer, i staviti na kuvanje.zmiješati želatin sa 2 kasike šećera i raditi po uputstvu na vrećici.
Dodati sok jednog limuna i cvjetiće bazge
.Kada zavri kuvati još 3-5 minuta uz povremeno skidanje pjene.Vruće puniti u tople staklenke,zatvoriti ih i na 5 minuta okrenuti naopako.
Kad prođe tih 5 minuta vratiti staklenke u normalan položaj.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.Puno recepata imam na blogu i od jagoda i od zove.RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE
Recept za liker od iste kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za liker od zove imate kad kliknete OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE
Recept za sok od zove sa narandzom imate OVDE
svoj rad nam je poslala nasa Branka Babic i to u njenom izvodjenju izgleda kao na slici 2/
Za recept ce vam trebati:
– mleveno meso(1/2 kg)
– crni luk, beli luk,
– 1 parce starog hleba,
– pola solje mleka.
– kuvana jaja( broj po zelji)
– senf,
– majonez,
– malo narendane salame (po zelji)
– persunov list,
– zacina po zelji,
– pola kasicice sode bikarbone
– zrna bibera,
– malo izlomljenih spageta.
Stari hleb natopiti u mleko, crni i beli luk malo prodinstati, dodati sodu bikarbonu, pa dodati u masu sa mlekom i hlebom. Sve to dodati u mleveno meso, zaciniti po zelji . Otkidamo komad po komad mesa, potapkamo rukama, i stavljamo dve polutke jaja, koje su spojene. U jaja koja smo rasekli, stavicemo fil od sledecih sastojaka: zumanceta, malo rendane salame, senfa, majoneza i persunovog lista. Spojene polutke stavljamo u komad mesa koji smo potapkali rukama, i sad formiramo jezica! Bas kao na slici. Zrna bibera cemo staviti da budu oci, i nosic, a bodlje spagete koje smo iskidali da budu kratke. Peci u pecnici na 180 °c oko 20- tak minuta. Kao prilog mozemo obariti povrce kao na slici, ili jednostavno napraviti krompir pire. Spagete ili bodlje, se jedu, imaj lep ukus, hrskaju.. Jedna jako zanimljiva ideja, a iskusne domacice znaju da za ovo ne treba puno vremena, a lepo izgleda na trpezi.Podelite recept na svom fb mozda zatreba nekoj prijateljici.Uz jezice se kao dekoracija nalazi salata cvetic recept za nju imate OVDE
300g mlevenih oraha
200g mlevene plazme
750g tankih kora za pitu
250g putera
100g suvog groždja ide u original receptu ali ja nisam stavljala ovaj put
preliv
250ml vode
600g šećera
sok od jednog limuna
Prvo skuvati preliv. Kada se istopi šećer dodati sok od limuna i ostaviti da se hladi.
Pomešati orahe, plazmu i groždje. U pleh staviti 2 kore i posuti malo smese sa orasima ,zatim redjati kore-po jednu i svaku posipati dok se sve ne utroši.Napravljen kolač iseći i preliti istopljenim puterom. Ispeći(da porumeni) u zagrejanoj rerni. Preliti vruću baklavu ohladjenim prelivom
Za pripremu pihtija potrebno nam je par svinjskih usiju, repova, kolenica, malo svezih nozica,moze glava ( veoma je bitno da srezmerno isto ima svezeg i dimljenog mesa), kesica bibera u zrnu, soli po ukusu, par cesnjeva belog luka, glavica crnog luka, tri sargarepe, persuna, pastrnaka i celera.
Ocistiti sve sastojke ,meso i povrce, staviti u lonac ,naliti vodom i dodati zacine. Na tihoj vatri pihtije se kuvaju 4 do 5 sati, zavisi od kolicine i starosti mesa. Skupljati povremeno penu i skidati masnocu cediljkom. Kada meso pocne da se odvaja od kostiju , u posebnu malu cinijicu sipate tecnost i ostavite par minuta da odstoji, ako se tecnost upihtijala,vase pihtije su gotove. Lonac skinuti sa sporeta, skinuti masnocu sa vrha, polako vaditi meso i stavljati u duboke posude ili tanjire. Procedite tecnost i sipajte preko mesa u tanjire, ostaviti da se stegne. Po zelji mozete pihtije posuti mlevenom crvenom paprikom. Sluzite kao hladno predjelo, mada se one mogu jesti i za rucak i dorucak.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.
Slatko svako pravi na svoj nacin,ovo je moj isproban vec 3 godine
video recept za slatko bez hemije imate ovde
2 kg. jagoda
2 kg. secera
Dobro oprane i procedjene jagode preliti sa secerom u serpi u kojoj cete kuvati slatko.
Ostaviti u frizider da odstoje oko 20 sati, a moze i manje.Jagode odpuste svoj sok i secer se rastopi, mada ne skroz.Po zelji mozete staviti i limun mada ja nisam
,Staviti na vatru da se kuva slatko
.U pocetku blago kasikom samo malo promesati da se ne bi jagode izgnjavile
.Kada se otopi secer i pocne da vri vise ne mesati vec samo prodrmati serpu.
Dok se kuvaju izlazi pena koju treba skidati.Kuvati na blagoj vatri, ali da slatko stalno vri
.Posle mozda nekih 40 minuta uzeti dve do tri kasike soka iz slatka, sipati u tanjir prohladiti napolju da bi proverili da li je slatko kuvano.A proverava se tako sto kasikom zahvatimo sok, podignemo kasiku i izlijemo nazad u tanjir.
Sa kasike treba izlaziti dva mlaza soka, ako samo kaplje ili curi onda treba jos dokuvati.
Kada je kuvano prekriti ga mokrom iscedjenom krpom i ostaviti da se dobro ohladi.Sipati ga u dobro oprane tegle.A kopovecavate dozu jagoda povecavajte i secer u istoj razmeri-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
.KLIK OVDE NA RECEPT ZA PEKMEZ OZ JAGODA I ZOVE,Recept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE
Brzi dzem od jagoda 4 minute imate OVDE.Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.Recept za domacu sokatu imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE
Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE
1 kg mlvene junetine
15-20 g soli
bibera
1 glavica luka
Mlevenom mesu dodati so, biber i sitno seckan na kockice luk, zatim dobro izmesati.Meso podeliti na 6 jednakih delova.
Svaki deo oblikovati u kuglu i malo stisnuti medju dlanovima pa staviti na celofansku foliju.
Meso preklopiti sa folijom i pritisnuti daskom za meso.Prziti u vrucem ulju.Ako se prave pljeskavice za zamrzavanje ne treba dodavati luk u meso, zato sto meso pozeleni od njega.Sluziti uz kajmak i pomfrit.
Za slavu uvek pravim slane rolate ,ove godine to su bili ajvar rolat i duga rolat.Oba vec imam posebno napisana na blogu pa da ne dupliram a i da vas ne gnjavim mozda vas ne interesuju oba,vi kliknite na onaj recept koji vam je potreban.
Prvi na slici je ovaj narandzasti -ajvar rolat recept za njega imate OVDE
Ovaj drugi zeleni je duga rolat njega imate OVDE
Podelite recept na svoj fb mozda nekoj prijateljici treba ideja za praznike.
Luk sitno isjeckati , pomiješati sa mesom i svim začinima za ćufte, ostaviti u frižider 30-ak minuta. Od smjese oblikovati ćufte, malo ih spljoštiti.Krompir isjeći na kolutove, malo posoliti i posuti vegetom/U nauljenu posudu za pečenje slagati 2 -.3 krompira,tikvicu. ćuftu, opet krompir,tikvicu povremeno ubaciti komad svježe paprike ili kolutić luka i sve dok se ne utroše svi sastojci. paradajz pire razmutiti sa vodom pa preliti preko slozenca. peći na 200 C ,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
Sastojci: 8 tankih kora za pitu; za premazivanje 4 jajeta , 150gr sitnog sira, 150 gr griza, 150 ml ulja, 4 dl jogurta , malo soli i prasak za pecivo ; za fil : 3 jajeta , 2 dl milerama ili pavlake, 150 gr sitnog sira i 300 gr sampinjona.
Umutiti premaz za koru , sjedinjiti sve sastojke.
Uzeti jednu koru za pitu premazati je malo sa premazom, preko nje staviti jos jednu.Duz donjeg kraja kore postaviti dve spojene varjace i pomocu njih uvijati kore u rolat i ostaviti na kraju prostor od 3 cm. Filovane kore blago naborati ,varjace izvuci ,krajeve spojiti u krug. Na isti nacin oblikovati ostatak kora. Tepsiju prekriti papirom i poslagati pripremljene kore.
Posebno pripremiti fil od navedenih sastojaka i u sredinu svake pitice sipati. Preko fila rasporediti sampinjone. Peci u rerni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.