POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Ciskejk sa malinama i plazmom kao iz poslasticarnice

250 gr mlevene plazme
125 g maslaca
2 velike kasike meda
1 ravna kasicica cimeta
Krema:
500 g ABC sira
300 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
1 vanilija bourbon šećer
limunova korica
sok od pola limuna
1 vrećica želatine u prahu
Preljev od malina
maline
2 dcl vode ili soka od višnje
4 velike kasike šećera
2 vanilin šećera
1 vrećica želatine u prahu

U mleveni keks dodati cimet, med i rastopljeni maslac. Dobro promiješati i utapkati u kalup sa odvojivim obručem,U posebnoj posudi dobro izraditi šlag. U drugoj posudi izmiksati krem sir sa limunovom koricom, limunovim sokom, šećerom i bourbon šećerom. Želatinu preliti sa 4 žlice vode i pustiti da nabubri. Nakon toga na laganoj vatri zagrijati 1 dcl mlijeka i u njemu otopiti želatinu (nipošto ne zavrijeti). Kada se otopi, dodati u smjesu od sira, i lagano nakon toga ručno umiješati šlag. Preliti preko podloge od keksa i staviti u hladnjak da se stisne.Dok se torta hladi, u lonac staviti maline i preliti sa vodom i šećerom te zavrijeti. Želatinu pripremiti na isti način kao u prethodnom koraku. Kada smjesa od voća zakuha, ugasiti vatru i dodati želatinu te ju miješajući otopiti. Posudu staviti na hladno mjesto otprilike pola sata dok se ne počne zgušnjavati, te povremeno miješati.Kada je preljev od voća postao gušći polako preliti preko torte, te ostaviti u hladnjaku preko noći da se sve dobro stisne.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Domace kapi za prosirene vene i cirkulaciju

Napravite sami , kapi koje isceljuju prosirene vene,sa kojim sve vise ljudi danas kuburi.Pokusajte da napravite ove kapi i poboljsajte svoju cirkulaciju,Sve sastojke iz recepta mozete kupiti u prodavnicama zdrave hrane. Dobre su za sve one koji imaju problema za proširenim venama, trombozom, slabom cirkulacijom i hemoroidima.
1 litar domace komovice
50 g lista susene koprive
5o grama lekovite biljke ive
50 grama kantariona

U veliku teglu za koju imate poklopac sipajte sve ove biljke zalijte litrom prave komovice i dobro promesajte.Zatvorite dobro teglu i drzite 3 nedelje na suvom i hladnom mestu . Posle 3 nedelje dobro procedite kapi i sipajte u flasu koju je najbolje drzati u frizideru. Kapi se piju jednom dnevno po jedna mala kasicica,najbolje ujutru.Podelite recept na vas fb,mozda nekom zatreba.

Argentinski cevapi-mesavina mesa i krompira


500gr mešanog mlevenog mesa
500gr malo obarenog krompira
1 glavica crvenog luka
1 jaje
1 kašika pavlake
so
biber
začini

Sve sastojke sjediniti, s tim da krompir izrendate, te oblikovati veće ćevape.Ćevape umočiti u jaje pa u prezle i pržiti u vrućem ulju.Pečene servirati na tanjir i preliti sosom .Sos napraviti od 1 pavlake i 100gr majoneze te malo sjeckanog peršunovog lista.Prilog po želji.Ja sam imala pire krompir.

Domaci vocni liker od maline -recept


1kg malina
500g secera
750ml rakije


Maline, secer i rakiju pomesati pa sipati u sire staklene flase.
Dobro zatvoriti i pustiti da stoji na suncu 21 dan. Flase treba vise puta promuckati, da se sadrzaj dobro promesa.


 Liker se procedi kroz gazu i sipati u manje flase.
 Odloziti na hladno i tamno mesto.Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za liker od tresnje imate OVDE.Recept za liker od kore limunA imate OVDE.RECEPT ZA LIKER OD BRESKVE imate OVDE.
REcept za liker od visanja imate OVDE.Sok od zove i mente imate OVDERecept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE.Recept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE
Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE




Posni kolac sa visnjama


testo: 6 šoljica brašna 2 šoljice ulja
3 šoljice vode 4 šoljice šećera 1 kesica praška za pecivo
 1 kesica vanilin šećera voće: oko 200g višanja ili nekog drugog voća
posna cokolada menaz za glazuru
Umutiti sastojke za testo. Podeliti masu na dva dela .Pola mase sipati u podmazanu tepsiju, a kad se malo zapeče oko 10 minuta naređati višnje i preliti ih ostatkom umućene mase.. Peći dok ne porumeni, na 220 stepeni.
Odozgo kad je gotov izliti glazuru od posne menaz cokolade ili Posuti šećerom u prahu, seći kad se malo ohladi da ne splasne.
Sezona je posta podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.
Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Rolat torta

Rolat
10 jaja
10 kasika secera
10 kasika brasna
1 pr. za pecivo
2 kasike tople vode
KREMA
800 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
6 kasika secera
1 kg banana
sok od pola limuna
200 gr margarina
500 gr dzema od kajsija
Dekoracija
500 ml slaga

Od gore navedenih sastojaka napraviti rolat. Prvo dobro izmiksajte bjelanjke i onda dodajte secer.Dobicete divnu masu. Sad zumanjke izmiksajte sa 2 kasike tople vode i polako ih dodajte smjesi od bjelanjka. Brasno i pr. za pecivo izmjesati zajedno i sad nemojte koristiti mikser vise, nego uzmite zicu i polako smjesi dodajte brasno. Ispecite rolat i odmah takav topao uvaljati u suhu krpu koju ste posuli secerom u prahu.Ostavite da se potpuno ohladi.Premazati ga sa pekmezom od kajsija. Napravite kremu tako sto cete skuhati puding i ostaviti da se potpuno ohladi. U leden puding stavite margarin i dobro izmiksajte. Banane isjecite na kolutice i pospite limunovim sokom. Sad lijepo na tacnu stavite 6 kolutova rolata koji ste sjekli na 1 cm.Oblikujte kao cvijet .U sredinu stavite jos 2 koluta rolata. Premazite kremom.Preko kreme stavite banane. Preko banana opet krema,a preko kreme ponovo rolat. Rolat premazite sa kremom i opet poredajte banane.Ako vam je ostalo malo kreme stavite je preko banana. Tortu dekorisite sa slagom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Nasuvo sa krompirom=kao u dobra stara vremena-za dane POSTA

Ocistimo oko pola kilograma krompira,isecemo na kockice i stavimo da se kuva. U medjuvremeno isecemo glavicu crnog luka na sitne kockice, proprzimo na malo ulja dok ne promeni boju ili ne postane staklast. Mozemo umesiti testo za rezance ili skuvati kupovne .
 Kuvani krompir procediti,


Kada se krompir procedi staviti ga U proprzeni luk, zaciniti po zelji, mozete staviti po zelji i kasikicu Aleve paprike 
. Dosuti testeninu i promesati koji put da se smesa sjedinje.podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Crno bela torta


Ispeći posebno 2 kore. Svaka kora ide od 6 jaja 6 kašika šećera 12 kasika mlevenih oraha i 4 kašike brašna
Fil:U pola litre mleka skuvati 4 kašike brašna 2 kašike šećera(prethodno od 1/2 l.mleka
uzeti malo da bi se razmutilo brašno i šećer kao za puding) pa dodati u vrijuće mleko
i skuvati kao puding.Voditi računa da ne zagori. U to dodati 200 gr. čokolade.
Kada se braon fil ohladi dodati umućene dve pakle putera 500 gr.sa 200 gr, šećera u prahu.Fil dobro umutiti da bude vazdušast i dodati 1 žumance dok mutite.umutiti slatku pavlaku filovati koru fil pavlaka kora fil pavlaka. Ukrasiti po zelji

Voce i keks-ne pece-za tren oka

Za ovu brzu i lagano tortu potrebno nam je sledece:
600ml mleka, 2 pudinga od vanile,
4 kasike secera, 150 gr margarina,
100 gr secera u prahu,
500ml slatke pavlake,
keksa ( moze petit, piskote, plazma,bevita, turski keks) ,u ovom slucaju petit
300 gr jagoda ( moze i bilo koje drugo voce ) i mleko za potapanje keksa ( ako su u pitanju piskote i turski keks, mleko vam nije potrebno

Skuvati puding na uobicajan nacin,ohladiti. ulupati margarin sa secerom u prahu ,dodati ohladjen puding i sve izmutiti. Ulupati slatku pavlaku i dve kasike dodati u puding,a ostatak iskoristiti za filovanje. Kalup obloziti prijanjajucom folijom ili najlonskom kesom i redjati na sledeci nacin: keks,slatka pavlaka,voce,puding.Ponoviti opet ceo postupak.Na kraju treba poredjati keks ,jer se torta prevrne na tacnu,posle dva sata stajanja u frizideru. Mozete ukrasiti tortu ostatkom slatke pavlake ili slagom, u zavisnosti sta volite,Podelite ovaj jedonstavan recept sa prijateljma na fb.

Turske kocke

2 pudinga od vanile jedno pakovanje turskog keksa 250gr šlaga i pola margarina za kolace skuvati puding ko sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi, u medjivremenu umutiti šlag i posebno margarin.u ohladjeni puding staviti margarin i sjedinjiti.Na tacnu redjati red keksa ,pa red pudinga i slaga ...i tako dok se ne utrosi materijal. Keks niposto ne umakati . od ostatka šlaga ukrasiti kolac seci u kocke ili kako vam je volja

Kinder

Kinder torta: Kora:6 belanaca,6 kasika secera,1 kasika ulja,2 kasike brasna,3 kasike prezli(150gr seckanih oraha ili lesnika  posuti u podmazan pleh) (2 kore)Jednu mozete ispeci bez lesnika i oraha,da se razlikuju.Kad su kore pecene po zelji ih mozete premazati eurokremom.

FIL: Umutiti u 1/2 litre mleka 6 zumanaca,250 gr secera,1 puding od vanile,4-5 kasika brasna.kad se ohladi dodati 1 margarin.skuvati takva 2 fila,u jedan deo staviti 100gr cokolade,slagati kora zuti fil kora braon fil od gore slag i ukrasiti po zelji.

Malo drugacija sarma-sa sniclama

Sarma je sarma,ali posto ja volim da eksperimentisem probala sam i ovu,nije losa uopste.
Potrebno nam je : 10 listova kiselog kupusa, 10 svinskih ili junecih snicli, glavica crnog luka, jedna sargarepa, dva cesnja belog luka, 3 kasike ulja, 100 gr pirinca, 100 gr mesnate slanine, so, mleveni biber, seckanog persuna i dve kasike paradajz pirea.

Napraviti punjenje : na ulju proprziti sitno seckan crni luk, rendanu sargarepu i seckani beli luk. Prziti malo i dodati opran i ocedjen pirinac,posoliti, pobiberiti uz povremeno dodavanje vode, kako bi se pirinac dobro skuvao. Skinuti sa vatre i dodati proprzenu slaninicu i seckani persun. Meso iseceno na snicle izlupati tuckom i zaciniti. Na svaki list kupusa staviti po jednu sniclu , kasiku punjenja ,sa strane malo uviti i urolati. Tako uraditi dok ima materijala. Rolnice ili sarmice poredjati u posudu za pecenje, preliti sa dve kasike pirea razmucene u malo vode. Posudu poklopiti i staviti u rernu, peci.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Kasasti domaci sok od jagoda-najbolji recept

Kašasti sok od jagoda




4kg jagoda 
12litara vode
4 limuntusa,
1,800 šećera 


Vodu,šećer i limuntus prokuvati,pa dodati ispasirane jagode.
Kad provri kuvati 10minuta i skidati penu.
Vruc sok sipati u vruće flaše.
Umotati u ćebe i ostaviti da se hladi.


Ima isti ukus kao kupovni,a samo sto je bez konzervansa samim tim mnogo zdraviji.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatrebaRecept za domacu sokatu imate OVDE Recept za dzem bez hemije od jagoda imate OVDE
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove..Recept za domacu sokatu imate OVDE-Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE
Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE
Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE




Projarice za tren oka

1 casa (od 2dl) kukuruznog brasna
1 casa brasna
1/2 case ulja
1,5 casa jogurta ili mleka
1 kasicica soli
1 kasicica praska za pecivo
1 jaje


200 g sira

Izmesajte sve sastojke i sipajte smesu u kalup za projice, prethodno namazan margarinom i posut sa malo brasna, ali samo do 2/3 visine kalupa.Projice pecite u prethodno zagrejanoj pecnici na 200 C oko 30-tak minuta.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Posna krompirusa sa domacim korama

750 grama brašna
400 ml vode
1 mala kašičica soli
250 ml ulja
6 krompira srednje veličine
1 crni luk
1 mala kašičica bibera

mešamo brašno sa soli,a nakon toga dodajemo mlaku vodu i 100 ml ulja.Sada od te mešavine mesimo glatko testo koje ćemo ravnomerno raspodeliti na 3 jednaka dela.Oblikujemo 3 loptice koje zatim premazujemo sa uljem nakon čega ih treba pokriti sa kesom za zamrzivač i ostavljamo ih narednih petnaestak minuta da se malo odmore.Dok puštamo testo da se odmara ,gulimo u rendamo 6 krompira i jednu glavicu od crnog luka.Tako izrendan krompir treba dobro isprati pod mlazom vode i što bolje ocediti .Sledeće što radimo je razvačenje kora na stolu(koji smo prethodno podmazali) koje zatim posipamo sa krompirom.Kore zatim umotavamo u rolne i kao takve ih stavljamo u prethodno nauljen pleh.Krompirusa pita se treba peći u prethodno zagrejanoj rerni na oko 200 stepeni ,dobrih 40 minuta.Nakon što smo je izvadili pita krompirusa se preliva sa decilitrom vode i pokriva se krpom da bi dobila svoju karakterističnu hrskavost.Ukoliko više volite da pita bude mekša onda je stavite najpre u foliju pa posle toga u krpu,Vreme je posta podelite recept na svoj fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept