POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Slana tost torta-ruska salata-odlicna za slave


 potreban je jedan tost hleb sto mekaniji
jedno pakovanje povrca za rusku salatu
1 mali majonez i jedna pavlaka
250 grama sunkarice
2 jajeta
malo trapista, so po ikusu
u kalup stavite najlon ili foliju i poslazete tost hleb kao na slici
 ako nemate kalup koji bi mogao posluziti slazite na tacnu
na tost sipate fil od povrca iz ruske salatekoji ste obarili, pola  majoneza i pola pavlake
opet poslozite red tosta i premazite filom koji se sastoji iz 25o grama sunkarice izrendane ,dva izrendana jaja i malo izrendanog trapista i ostatak pavlake i majoneza,soli po ukusu slazite tost i fil dokle god imate,kad zavrsite poklopite sa folijom ili najlonom,stavite preko noci da se slegne i stegne,izvadite iz kalupa pomocu folije ili najlona,ukrasiti po zeli.Podelite recept na svoj fb idu praznici i slave mozda nekom zatreba.

Mesnati zalogajcici sa tikvicama

potrebno nam je 200 gr mlevenog rostilj mesa,
1 manja tikvica,200 gr kukuruza secerca
,3 manje glavice crnog luka,
 ulje za przenje,zacini ,biber i cackalice.

Meso staviti izmedju dva parceta providne folije ,pa ga lagano rastanjiti oklagijom. Tikvicu oprati i iseci na tanke listove. Skinuti foliju sa mesa,poredjati tikvice ,uviti u strudlu i umotati folijom i ostaviti da odstoji u zamrzivacu oko 2 sata. Smrznuti rolat iseci na komade, probosti ih cackalicom kako se ne bi raspali u toku pecenja. U zagrejanom tiganju prziti rolnice, dok ne porumene,dodati luk isecen na rebra,kukuruz i nastaviti sa pecenjem. Posuti zacinima i biberom. Jelo je gotovo kada meso porumeni a luk omeksa .

Punjeni krastavci-deluje kao umetnost ali nije tesko



VIDEO RECEPT IMATE OVDE




.








Podelite recept sa prijateljicama na fb sigurno ce nekom zatrebati ideja.RECEPT ZA NAJLEPSE KRASTAVCE NA HLADNO IMATE OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-


Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE.Recept za starinski ajvar imate OVDE,RECEPT ZA NAJBOLJI PRESOLAC ZA KRASTAVCE KOJI SE NIKAD NE POKVARE IMATE OVDE.Recept za punjene krastavce imate OVDE.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE. Recept za prelep pekmez od dinja imate OVDERecept za krastvace ukiseljenje sa hlebom imate OVDE-Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE

Da ne bacate stari hleb

Potreban nam je jedan stari hleb,
200 gr kackavalja, 100 gr putera,
mladi luk, beli luk, persun i susam
. Hleb bilo kojeg oblika iseci na kockice horizontalno i vertikalno, ali ne do kraja.

Kackavalj iseci na tanke listice i staviti izmedju kockica. Puter istopimo i izmesamo sa iseckanim mladum lukom,usitnjenim belim lukom,seckanim persunom i susamom. Time prelijemo hleb i umotamo u aluminijumsku foliju. Staviti ga na pleh , pa u rernu na 200 stepeni.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Da odusevite sve na decijem rodjendanu nesto novo




Sastojci: 500 g mlevenog keksa
 20 korneta za sladoled
 200 g čokolade za kuvanje
 150 g žele bombona
1 margarin
250 g šećera u prahu
 150 g prženih lešnika
 2 kašičice ulja
PRIPREMA: Žele bombone iseći na kockice, a lešnike samleti što krupnije
. U posudi za mešanje umutiti margarin i šećer u prahu pa dodati mleveni keks i promešati.
 U smesu dodati žele bombone i 150 g otopljene čokolade te promešati varjačom.
 Napraviti glazuru: istopiti 50 g čokolade sa 2 kašičice ulja.
 Kornete puniti pripremljenom smesom, a vrhove umakati u glazuru i lešnik.Sarajte po zelji sa ukrasima koje imate.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.ovde imate i par video recepata 
-Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE


Luk u slanini-onion u becon

Za ovo jelo su nam potrebne dve povece glavice luka ,moze i crvenog ,par kasika kecapa oko 250 gr suve slanine isecene na snite i papir za pecenje.

Luk ocistimo i isecemo na prstenove ,kao na slici sto je prikazano. Uvaljamo u kecap i obmotamo slaninicom. Stavimo u tepsiju koja je oblozena papirom za pecenje i pecemo u zagrejanoj rerni ,dok slaninica ne porumeni.

Domace VENDOKSIN kapi za prosirene vene i cirkulaciju

       slika je zasticena autorskim pravima stoga je ne delite u komercijalne svrhe

Napravite sami , kapi koje isceljuju prosirene vene,sa kojim sve vise ljudi danas kuburi.Pokusajte da napravite ove kapi i poboljsajte svoju cirkulaciju,Sve sastojke iz recepta mozete kupiti u prodavnicama zdrave hrane. Dobre su za sve one koji imaju problema za proširenim venama, trombozom, slabom cirkulacijom i hemoroidima.
 1 litar domace komovice
50 g lista susene koprive
5o grama lekovite biljke ive
50 grama kantariona
U veliku teglu za koju imate poklopac sipajte sve ove biljke zalijte litrom prave komovice i dobro promesajte.Zatvorite dobro teglu i drzite 3 nedelje na suvom i hladnom mestu . Posle 3 nedelje dobro procedite kapi i sipajte u flasu koju je najbolje drzati u frizideru. Kapi se piju jednom dnevno po jedna mala kasicica,najbolje ujutru.Podelite recept na vas fb,mozda nekom zatreba. SLIKA i TEKST SU ZASTICENI AUTORSKIM PRAVIMA This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Rakija sa koprivom i mladim orasima -skida nivo secera u krvi,cisti krv ,protiv peska u bubregu i jos niz drugih bolesti

slika je zasticena autorskim pravima ne delite je u komercijalne svrhe



u 1l jake, prirodne vocne rakije stavite 50 gr svezih listova koprive,i 10 mladih zelenih orasa isecenih na polutke
ostavite nedelju dana na suncu i procedite.



Pije se po jedna casica ujutru pre dorucka i jedna posle vecere.

Odavno se zna za lekovitost koprive i mladih orasa
Ovakva rakija je dobra za niz bolesti.
poznato je da kopriva cisti krv,uvecava broj crvenih krvnih zrnaca,
dezinfikuje rane,sprecava pojavu peska u bubrezima,leci glavobolju,
skida nivo secera u krvi,leci obolelu jetru,zuc,slezinu,grceve i ostale

zeludacne probleme,kao i suzenje krvnih sudova.A orasi samo pojacavaju njeno dejstvo i pomazu za stitastu zlezdu.
Mnoge su lekovitosti ovako spremnjenog napitka.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za domacu sokatu imate OVDE-


Recept za domacu sokatu imate OVDE Cuvarkuca i med lek za CISTE ,MIOME ,kod stitne zlezde,za imunitet-prirodni lek za zenske probleme imate OVDE
RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE-Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE  









  Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE



Slana sarlota recept i postupak -odlicno predjelo za slave

Za koru nam je potrebno 5 jaja, prasak za pecivo,casa jogurta od 2 dcl , pola kasikice soli i 200 gr brasna.
umutiti zumanca postepeno dodavajuci pecivo,so,jogurt i brasno. Kada se masa dobro sjedinji i umuti, dodati predhodno umucena belanca. Sve sjedinjiti i sipati u podmazan pleh. Peci u rerni na 250 stepeni. Pecenu koru istresti na mokru krpu, urolati i ostaviti da se ohladi.

Za fil nam je potrebno 500 gr iseckane sunke ili sunkarice, 500 gr krem sira ,150 gr susama , 150 gr graska i 200 gr sarenih makarona.mozete i obicne spiralice ne mora u boji Sastaviti krem od sunke, krem sira i susama. Sa pola tog fila namazati rolat ,ostaviti da se ohladi i iseci na rolate. u medjuvremenu skuvati posebno grasak i makarone u slanoj vodi., ocediti i obariti. U dublju posudu pomesati makarone, grasak i ostatak fila, ako je tesko za mesanje mozete dodati i malo pavlake, kasiku, dve kako bi vam lakse islo. Iseceni rolat redjati po ivicama dublje posude, u sredinu sipati smesu od makarona , preko njih naneti rolat. Staviti u frizider. Sledeci dan sluziti tako sto rolat okrenemo na tacnu ,da ispadne iz posude,secemo na kriske.Podelite recept na fb idu praznici mozda nekom prijatelju zatreba. 


Rolat sarenko-recept i postupak -da odusevite malisane


Sastojci:
 za koru nam je potrebno: 6 belanaca, 4 zumanceta , 125 gr secera, vanil secer, 125gr brasna, prstohvat soli, 2 kasike kakaoa. Za fil: 300gr cokolade, 1,5 dl slatke pavlake i aroma ruma.
 Priprema fila : zagrejati slatku pavlaku i u njoj otopiti cokoladu. Dodati aromu ruma po ukusu, promesati i ostaviti da se prohladi.
Priprema kore : Umutiti belanca i so u cvrst sneg. Posebno umutiti zumanca sa secerom i vanil secerom. Dodati brasno i sve lepo sjedinjiti. Zatim dodavati kasiku po kasiku snega od belanaca i mesati dok se ne dobije ujednacena smesa. Odvojiti 3 kasike smese pa u nju umesati kakao, sipati u cosak kese za zamrzivac , odseci joj vrh, a potom istiskivati sare u podmazan pleh postavljen papirom za pecenje. Peci u zagrejanoj rerni oko 2 minuta , zatim pleh izvaditi, naneti preostalu masu, Pa peci koru oko 20 minuta. Pecen biskvit prebaciti na kuhinjsku krpu , odlepiti ga od papira za pecenje , te ga urolati zajedno sa njim. Ohladjen rolat odviti, premazati filom , a zatim ga ponovo urolati.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj mami zatreba ideja.

Punjena paprika sa krompirom i slaninicom


Potrebno nam je 1 kg krompira, 900 gr siljate crvene paprike,
 100 gr slanine, 150 gr trapista,
 origana po ukusu ,so i biber.


Paprike dobro oprati ,odstraniti peteljke i iseci sa jedne strane da se dobiju ladjice. Odseceni deo paprike iseci na kockice , krompir oljustiti i izrendati, slaninu iseci na kockice. Slaninu proprziti na malo ulja ,dodati krompir i papriku.
 Zaciniti sa origanom ,sli i biberom. Gotovo je punjenje kada paprika omeksa. Skloniti sa ringle i sipati 100 gr izrendanog sira.


 Izmesati fili i njme puniti paprike. Poredjati u dublji pleh ,oblozen papirom za pecenje. Peci u rerni nekih 20 minuta,izvaditi posuti ostatkom rendanog sira ,prekriti aluminijumskom folijom i vratiti u rernu jos nekih 10 minuta.
Papriku mozete servirati sa prelivom od pavlake i belog luka.
Podelite recept sa prijateljima na fb sezona je paprika mozda nekom zatreba receptObavezno pogledajte i recept za tortu sarmu recept se nalazi OVDE,Recept za cufte u omotu imate OVDE,Recept za krompir u slanini koji ce vas oduseviti imate OVDE,Recept za cevape u krompiru imate OVDE

Titova torta


Kore
6 jaja
 5 kasika secera
 3 kasike brasna
 2 kasike kakao
1kasika ulja
 ispeci ovakve dve kore
 fil.
 5 jaja 250 g secera u prahu 1 margarin i 250 grama cokolade
 plus slatka pavlaka za drugi fil
Od navedenih sastojaka ispeci dve kore.Umutiti zumanca i 200 grama secera u prahu, dodati otoplnjenu cokoladu i izmiksati, zatim dodati margarin i sve uzmiksati/ posebno umutiti belanca i 50 grama secera u prahu i to polako dodati u cokoladni fil kasiku po kasiku
 .Posebno umutiti slatku pavlaku i redjati kora cokoladni fil slatka pavlaka gore moze glazura moze samo slag .Tortu ostaviti preko noci da odstoji da bi se stegao fil,
Ukrasiti po zelji.Torta je dosta velika i izdasna.Mozete uzeti i kupovne kore nisu skupe a odlicne su.podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDERecepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE

Slane krompir krofne

potrebno je 500 gr kuvanog krompira, 500 gr brasna, 3 zumanceta, svez kvasac, 20 gr putera, 150 gr sunkarice, pavlaka, ulje i so

U malo mlake vode izdrobiti kvasac i ostaviti da nadodje. Krompir skuvani izgnjeciti i ostaviti da se ohladi. U ohladjeni krompir dodati brasno , zumanca, putera ili margarina ,soli i kvasac. Umesiti glatko testo i dodavati vode ,ako za to bude potrebe.Testo rastanjiti. Na polovini testa u razmacima stavljati po kasikicu pavlake i malo sunkarice isecene na kockice. Preklopiti drugom polovinom testa, pa casicom vaditi krofnice ,na mestu gde se nalazi fil. Prziti na ulju sa obe strane dok ne porumene . Vaditi na papirni ubrus kako bi se ocedio visak masnoce.Podelite recept na svoj fb mozda zatreba nekoj prijateljici.

LEDENI BREG -recept i postupak-ne pece se

Sastojci:
500 gr. plazma ili bevita keksa
1/2 l mleka
2 pudinga od vanile (moze bilo koji)
7 kasika secera
1 margarin
malo mleka za umakanje keksa
1 kasika meda
slag

Skuvati 2 pudinga sa pola litre mleka i 7 kasika secera.Kad se prohladi umutiti u puding 1 margarin i to je fil za tortu.Keks se umace u med i mleko i slaze se na tacnu 4x4 pa se premaze filom,sledeci red ide 3x4 pa fil,zatim 2x4,pa fil i na kraju se po duzini poredjaju 4 keksa i premaze se filom.Odozgo se ukrasi slagom.Jako jednostavno i ukusno.podelite recept na svom fb mozda zatreba nekoj domacici.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE
Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE.Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE-Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE

Pita sa sampinjonima i belim mesom prste da polizes

potrebno
jedne kore za pitu
jedno pakovanje sampinjona u marinadi
pilece belo meso tanko seceno
so
pavlaka,2 komada ili jedna veca
malo ulja


casa kisele vode

Meso iseci na tanke snite i posoliti ga. 
Fil se pravi od pavlake, ulja. soli i kisele vode sve se dobro izmesa varjacom.
 Slagati kore  po nekoliko komada jednu na drugu,na svaku malo porskati fila od pavlake i kad ostane dve tri pred kraj ,onda poloziti piletinu i sampinjone i malo fila i staviti gore dve ili tri kore koje su ostale.Pratite slike i sve ce vam biti jasno.


 Polako zamotati rolat,tako uraditi dok god ima kora i fila da gornja korica budel lepsa i mekanija mozete je premazati uljem ili jajetom,ja kako kad, i peci ga u zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatkastu boju.
Obicno dobijem dva rolata i tako podelim kore a vi mozete po zelji ali ce onda biti malo tanje.Podelite recept sa prijateljima na fB mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept