POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Kako da ukrasi na slavskom kolacu ostanu beli

Umesim od oko 200 gr brasna,100gr niseste/gustina/ i 2 velike kasike soli i vode da bude bas bas tvrdo testo.Posipam radnu povrsinu mesavinom brasna gustina i soli koju sam odvojila pre mesenja testa i ostavila za posipanje.Ostavite umeseno da odmori pola h i ako omekani mesite jos malo .Ostavite deo te mesavine brasna soli i gustina u cinijicu i mesite s tom mesavinom a ne sa cistim brasnom ili gustinom.I posipajte podlogu kad razvlacite testo istom mesavinom. Ja obavezno pravim ukrase od onog kalupa koji nazivamo *krsnik* ili * slovo* a ti pecati se zovu i *poskurice" koje znaci-Isus Hristos pobedjuje..Zatim se naprave i pticice,burence,grozdje,knjiga,tresnjice,ziric,klasje..cvetovi...ukljucite mastu,ali je ovo meni bas bas obavezno.. Testo lepim vodom u koju dodam kasicicu secera.Pecem oko 1 h najpre na 250 a zatim na 18o
Pokrijem papirom posle 5 min,a ako treba i na kraju pecenja sklonim papir da porumeni.I pecem obavezno pokriveno dvostrukim papirom. Toplo premazem uljem i ostavim da se ohladi pokriveno krpom.Фотографија корисника Natasa RisticOvaj mali savet je sa nama podelila Natasa Ristic recept za njen  njen slavski hleb-donja slika- imate OVDE
loading...