Ima vise naziva za ovu tortu ja sam je u novinama nasla pod ovim imenom
300 g šećera
300 g šećera
4 dl vode
18 kašika brašna
2 kašike kakaoa
4 kašike ulja
3 kašike đžema ja sam od kajsije stavila
2 kašičice sode bikarbone
1 šaka sjeckanih oraha
FIL:
1/2l vode
2 kesice pudinga od čokolade
200 g čokolade za kuvanje posne Menaz
250 g margarina
300 g šećera u prahu
300 g mljevene plazme posne
Kora: u vodi otopit šećer pa dodati ulje, brašno pomiješano sa sodom, kakao, orahe i đžem. Tijesto podijelit na dva dijela da se ispeku dvije kore. peći u tepsiji br.30 Pečene kore presjeći vodoravno tako od dvije kore da imamo 4 kore.
Tako ide u original receptu ali ja sam se plasila da ne budu tanke pa sam pravila sa 3 kore
FIL: U vodi skuvati puding po upustvu.
FIL: U vodi skuvati puding po upustvu.
U kuvan puding dodati čokoladu da se istopi.
U hladan fil dodati margarin koji smo dobro umutili sa šećerom Dobro smjesu sjediniti.na kraju dodati mljevenu plazmu.
Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst snijeg.
Filovati kora plus fil plus šlag ili slatka pavlaka i tako naizmjenično dok se sve ne utroši.u ovom clanku imate i par posnih video recepata
Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE
Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE-