300 g šećera
1 velika kasika jabučnog sirceta
Krema: 9 žumanjaka 4 velike kasike šećera
Krema: 9 žumanjaka 4 velike kasike šećera
0,5 l mlijeka
1 puding vanilija
250 g margarin
Još potrebno:
3 kom šlag pjene
1 velika kasika šećera
po potrebi šlag fix
voće u ovom slucaju kivi, jagode i banane ili već što imate.
Veliku tepsiju prekriti aluminijskom folijom, pouljiti i pobrašniti i na tome peći biskvit – oko 1 sat na 150oC.
Ohlađenu koru lagano odvoji od aluminijske folije i isjeci na dva duguljasta dijela (može i na tri-ovisno koliku visinu kolača želite i koliko ćete vrsta voća koristiti ja sam ovde na tri).
Kremu skuvati kao puding i u hladno umiješati 1 margarin.
Šlag izraditi sa dodatkom 1 kasike šećera, i ako želite čvrstinu dodajte 1 šlag fix.
Na tacnu složiti kolač
Prvo staviti beli biskvit, pa kremu, voće,raspored voca po zelji. te premazati šlagom ili slatkom pavlakom.
Ponoviti dva ili tri puta ovisno o želji i materijalu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE.Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE
Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Ponoviti dva ili tri puta ovisno o želji i materijalu.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za brzinsku tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE.Recept za strudlu sa korama za pitu imate OVDE