1 kocka svezeg kvasca
300 ml mleka
100 ml vode
125 ml jogurta
100 ml ulja
1 pak pecivo
1 kasika secera
2 kasicice soli
namaz :
200 gr margarina
3 kom zumanceta
1 kasika brasna
fil :
400 gr sitnog sira
8 listova blitve
2 belanceta
jos treba: malo margarina, belance, susam
Priprema
1. Prvo stavimo kvasac sa vodom,secerom i 1 kasikom brasna da nadodje.
2. U vecu posudu sipamo brasno, 2 kasicice soli, ulje, jogurt koji je stajao na sobnoj temperaturi, pecivo, nadosli kvasac i dodavanjem mlakog mleka umesimo glatko testo. Pokrijemo krpom i ostavimo da raste oko 20-30 min.
3. Priprema namaza: Umutimo mikserom 200 gr margarina sa 3 zumanceta i jednom kasikom brasna.
4. Priprema fila: 8 listova blitve kratko obarimo, zatim izrucimo na dasku, sitno isecemo i iscedimo rukama. U jednu posudu stavimo 400 gr sitnog sira, dodamo iscedjenu blitvu i 2 belanceta.
5. Nadoslo testo kratko mesimo na pobrasnjenju radnu povrsinu i delimo na 4 dela. Oblikujemo lopte i ostavimo sa strane.
6. Od svakog testa razvucemo pravougaonu koru sa duzinom oko 70 cm, premazemo 1/4 namaza, pospemo rukom fil preko cele kore i uvijemo rolat.
7. Svaki rolat secemo na 8 delova i redjamo u podmazan pleh. Ostavimo da rastu 20 min, premazemo sa umucenim belancetom i pospemo susamom. Na svako pecivo stavljamo malo margarina.
8. Pecemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 min.
9. Posle oblikovanja 2 rolata (jedan pleh) odlucila sam da ostala 2 rolata secem u cik-cak forme, redjam dobijene trokute u namasceni pleh velicine 28 cm bez nekog brojanja, jednostavno koliko sam trokuta imala. Premazemo belancetom, pospemo susamom i pecemo na isti nacin. Ispala je neplanirana ali divna pogaca.
izvor http://www.coolinarika.com/recept/2-iz-1-peciva-sa-sirom-i-blitvom