POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Da uvek imate luk pri ruci-zasadite ga sami


Super ideja da uvek imate svoj domaci luk i da znate sta jedete vi i vasa deca.Mladi luk može da se uzgaja vertikalno na prozorskoj dasci, koristeći kanister za vodu od 5L (možete da koristite i manje kanistere i flaše). Kanister štedi prostor, a takodje je praktičan za pomeranje u slučaju nužde.
POSTUPAK:
Prvo vam je neophodan kanister za sađenje.Najbolje balon od vode
Zatim, je potrebno da uklonite vrat kanistera i onda treba da se naprave rupe na plastičnim zidovima istog. Možete koristiti makaze, nož ili ugrejani metalni alat da biste napravili rupe. Pobrinite se da rupe budu manje od obima glavica koje ćete da stavljate u flašu i da budu dovoljno velike da lukovice mogu da nesmetano rastu kroz njih.
Zatim, ispunite bocu sa slojevima luka i zemlje. Nastavite da slažete slojeve sve dok ne stignete do vrha kanistera. Zatim ih zalijte.
Zatim vrh kanistera koji ste odsekli zalepite providnom selotejp trakom, ali tako da zidovi gornjeg dela ulaze sa unutrašnje strane zidova donjeg dela kanistera u koji ste postavljali slojeve luka i zemlje. Ovo je bitno da ne bi došlo do izlivanja vode prilikom sledećeg zalivanja. I konačno postavite kanister na vašu prozorsku dasku.

I svakodnevno možete da pratite kako vaš luk raste. Još dva saveta na kraju: 1. Ako smatrate da je neophodno da zalijete luk, onda postavite kanister na bezbedno mesto i polako dolivajte. 2. Nemojte da hvatate vaš kanister za ručku!!! podelite ideju sa prijateljima na fb mozda nekoj prijateljici zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept