POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

2 savrsena predjela-rozen slana torta i ajvar kocke -predlog za Uskrs


AJVAR KOCKE


Kora od spanaca 4 jaja 4 kasike brasna 300g spanaca 1dc pavlake 1 prasak za pecivo so
 Fil: 500g kravljeg sira 3 kasike ajvara 1/2 kascice bjelog luka
Ostalo: 3 Palacinke 150g sunke 150g gaude
Zelena kora:Bjelanjke odvojiti od zumanjaka.Bjelanjke izmutiti mikserom u cvrst snijeg. Spanac obariti u u vreloj vodi,a zatim ga procjediti i sitno isjeckati. Posebno umutiti zumanjke,dodati spanac,brasno, pavlaku i pras.za pecivo.Sve fino posoliti. Sad fino spojitri bjelanjke i ostalu smjesu,rucno.Uzeti pleh,staviti papir za pecenje i nasuti u njega smjesu.Peci na 200C dok ne porumeni.Pleh je manji od rerne.
 Fil:Sir kravlji izmjesati sa ajvarom i bjelim lukom u prahu.Palacinke radite na uobicajen nacin.Poslozite po palacinkama, 3 sunke(lista) i narendane gaude-to po zelji.Zarolati. Finalni postupak:Sa pecene kore skinuti pek papir i koru presjeci na pola.Na pladanj stavite koru.Na koru namazite polovinom fila,poredati tri palacinke jednu do druge sa malo lufta,da bi dosao tu malo fila.Ja pravim vece palacinke,mislim, tava mi je veca ako vam bude falilo samo donastavite palacinke. Preko palacinaka nanjeti preostali fil od ajvara i poravnati.Odozgo prekriti drugom polovinom kore.Blago pritisnuti.I u frizider da se stegne. Ukrasiti mozete sa majonezom i rendanom gaudom ili po zelji.
SLANA ROZEN TORTA
 1 pakovanje slanih rozen kora sa susamom
 200 ml majoneza
400 ml kisele pavlake
200 g krem sira
 6 kuvanih jaja
300 g stišnjene šunke
300 g trapista
 Sjediniti majonez, kiselu pavlaku i krem sir. Podeliti na 3 jednaka dela. U prvi deo dodati sitno narendanu šunku i sve lepo sjediniti. U drugi deo dodati narendana kuvana jaja i sjediniti. U treći deo dodati sitno narendani trapist i sjediniti. Uzeti kore i premazivati ih naizmenično filovima po redosledu: šunka, jaja pa sir. Dovoljno je 2-3 kašike fila po kori. Poslednju koru nemojte premazati odmah, pritisnite rozenku nekim težim predmetom i ostaviti je u frižideru preko noći da se lepo ohladi i kore spoje sa filom Sutradan gornju koru premazati po želji majonezom ili pavlakom i ukrasiti rendanim sirom. Meni je ostalo nekoliko kašika fila s trapistom tako da sam njime premazala gornju koru. Ostaviti je još nekoliko sati u frižideru.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je praznika mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept