malo konzervansa
Zrele kajsije oprati i staviti 10-ak sekundi u vrelu vodu kako bi ih lakše ogulili.
Vaditi ih i stavljati u posudu sa hladnom vodom.
Kajsije ogluliti i izvaditi koštice.
Samljeti ih u multipraktiku, izvagati (trebalo bi biti 3 kg voća) te staviti u posudu u koju dodamo vodu i limunsku kiselinu.
Ostaviti da stoji 24 sata.
U odstojale kajsije dodati 3 kg šećera i malo konzervansa, te ostaviti da stoji 24 sata.
Za to vrijeme povremenu promiješati kako bi se šećer bolje otopio.
Kada se sav šećer otopi sipati u boce i zatvoriti.
Za one koji ne vole da u soku ima “mrvica” sok se može prije sipanja u boce procijediti kroz gazu.
Nisam bas sigurna koliko dugo moze da stoji,jer se kod mene brzo popije.Nize imate jos neke moje video recepte. Jos puno mojih brzinskih video recepata imate OVDE
Recept za najlepsu salatu uz sve vrste pecenja sa pecenom paprikom imate OVDE
RECEPT ZA ARONIJU U MEDU I LEKOVITOST IMATE OVDE
Tortu sa kiselom pavlakom i sladoledom iz kesice imate OVDE
Recept za brzinski rucak sa punjenim paprikama sa pavlakom i krompirom imate OVDE
Najejdnostaviji recept za papriku u pavlaci imate OVDE
Recept za tortu od cevapa da odusevite goste imate OVDE
Recept z najizdasniju i najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE
Recept za hleb iz serpe a kao da je ispod saca imate OVDE
Recept za slanu toru od oblatne za par trenutaka imate OVDE
Recept za cuvarkucu protiv mioma cista i pomoc kod stitne zlezde i spas za sve zenske probleme imate OVDE
Puno je jos recepata ali sam ovde izdvojila ove.