Za koru:
6 jaja
6 kasika secera
6 kasika brasna
100 ml ulja
1 prasak za pecivo
Za preliv:
500 ml mleka
5 kasika secera
Za fil:
200 gr prah secera
200 gr krem slaga u prahu
200 ml kisele vode
300 gr mlevene plazme
2 kisele pavlake
Za slag:
300 gr slaga
6 jaja
6 kasika secera
6 kasika brasna
100 ml ulja
1 prasak za pecivo
Za preliv:
500 ml mleka
5 kasika secera
Za fil:
200 gr prah secera
200 gr krem slaga u prahu
200 ml kisele vode
300 gr mlevene plazme
2 kisele pavlake
Za slag:
300 gr slaga
Ukljucite rernu na 180 stepeni. Podmazite dublji pleh - 38cm X 24cm, npr. Umutite jaja sa secerom onako kako vec mutite, dodajte ulje i lagano kasikom umesajte brasno, i prasak za pecivo. Isipite smesu u pleh i pecite 15 minuta.Za to vreme otopite secer u hladnom mleku i kad izvadite pecenu koru, prelijte jeUmutite secer u prahu i slag sa kiselom vodom, dodajte pavlaku i mleveni keks i lagano sjedinite. Prelijte to preko kore u plehu i odozgo stavite slag po zelji.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE