POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Macije oci

Biskvit
5 jaja
5 žlica šećera
1/2 praška za pecivo
1 kasika brašna
1 kasika kakaa
Krema
3 jaja
200 g šećera
200 g čokolade za kuvanje
150 g margarina / maslaca
malo ruma
4 banane 

Odvojite žumanjke i bjelanjke, te bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Žumanjke dobro izradite sa šećerom. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, te ih dodajte smjesi žumanjaka i dobro pomiješajte da se svi sastojci sjedine. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Prebacite u veliki pleh (onaj od pećnice) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva oko 15 min. Pečeni biskvit izvadite iz pleha, odstranite papir i još topao zarolajte, te ostavite da se ohladi. Priprema kreme Jaja i šećer pjenasto umutite i kuhajte na pari uz stalno miješanje dok se šećer potpuno ne otopi. Zatim dodajte usitnjenu čokoladu i kuhajte uz stalno miješanje dok se čokolada fino ne rastopi i ne sjedini. U toplu kremu dodajte malo ruma, promiješajte i ostavite da se ohladi. U ohlađenu kremu dodajte pjenaste izmješani margarin, te sve zajedno dobro izmiksajte. Postupak rolanja Biskvit izravnajte i na njega razmažite polovicu kreme. Bananama odrežite krajeve. Dvije cijele banane složite jednu iza druge na jedan rub biskvita, a druge dvije na isti način stavite na suprotni rub biskvita. Biskvit polako i pažljivo zarolajte s jedne i druge strane prema sredini. Roladu zatim preokrenite tako da rubovi biskvita budu s donje strane. Roladu premažite ostatkom kreme, ukrasite slagom ili po zelji ostavite bez.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept