POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Mekana strudla -koja ostane savrsena i po par dana ako je ostane toliko






  • Testo:
  • 3 dl mlakog mleka
  • 1 kasika secera
  • 40 g svezeg kvasca
  • 1 kasika masti ili
  • 1 dl ulja
  • jajeta
  • korica limuna
  • oko 700 g brasna
  • Fil:
  • za svaku strudlu po 200 g mlevenih oraha ili maka
  • malo mleka
  • po zelji secera
  • Premaz:
  • zumance
  • malo ulja ili otopljene masti

1. U mlako mleko staviti secer i kvasac i sacekati desetak minuta.
 2. Dodavati redom sastojke i uz dodavanje brasna umesiti glatko testo. Testo treba da je mekano.
 3. Prekriti ga krpom i ostaviti 30 minuta.
4. Podeliti testo na tri jufke i svaku rastanjiti u pravougaonik. Premazati svaku koru uljem i naneti fil po zelji.
 5. Umotati strudlu i slagati u nauljen pleh.
6. Ostaviti strudlu da kisne dok ne napuni pleh, a to je oko 30 minuta.
 7. Premazati uljem ili mascu i umucenim jajetom te peci na 22o stepeni.
8. Posle 15 minuta smanjiti temperaturu na 180 i peci dok se strudla ne zarumeni.
 9. Treba bar 30-35 minuta pecenja, ali sve zavisi od rerne.
 10. Izvaditi strudlu iz pleha, uviti u cistu krpu i prohladiti te seci.
11. Fil pravite po zelji od maka, oraha, rogaca ili dr. U malo mlakog mleka prokuvati mak ili orahe sa mlekom Posluživanje Ja sam strudlu pravila sa uljem i mekana je nekoliko dana. Cuvati je uvijenu u alu foliju i seci po potrebi.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept