POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Najbolja riblja corba -recept


 Možete je praviti u loncu, ali najukusnija je u kotliću.

Za kašu 6-8 glavica crnog luka 2 šargarepe 2 zelena
Za ribu oko 1 kg ribe 1/2 limuna 1 kašika začina c (vegete) 3 češnja belog luka
 Ostali sastojci 3-4 lovorova lista oko 20 zrna crnog bibera vezica celera vezica peršuna
 1 paprika babura 1 limun 1 kašika aleve paprike 3 čena belog luka
 kesica dodatka za riblju čorbu 2 dl kuvanog paradajza 2 dl belog vina
1. Izdinstati sitno iseckan crni luk, sitno iseckane šargarepe i sitno iseckan zelen. Potom smesu staviti u blender i napraviti kašu.
 2. Ribu za čorbu poprskati sa pola limuna, 1 supenom kašikom začina c, iseckanim (ili izgnječenim) belim lukom, i ostaviti da odstoji 2 sata pre kuvanja. 
 3. U kotlić ili dubok lonac sipati kašu od luka, zelena i šargarepe, dodati vodu do 2/3 kotlića, dodati lovorov list, crni biber, celer, peršun, limun isečen na komade, beli luk, baburu i alevu papriku.
 Kuvati dok ne provri. 4. Kad počne da vri staviti dodatak za riblju čorbu (razmućeno u hladnoj vodi, bez grudvica), zatim ribu i kuvati da vri 45min-1h.
 Petnaest minuta pred kraj kuvanja dodati kuvani paradajz i vino.
 5. Kada ponovo provri, probati i po želji dodati još bibera (ukoliko želite ljuće), belog vina (kako bi bilo kiselije) ili dosoliti po ukusu. Kuvati da polako vri još 15 minuta i servirati. 
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO  imate OVDE.  Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE 





Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept