Možete je praviti u loncu, ali najukusnija je u kotliću.
Za kašu
6-8 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 zelenaZa ribu oko 1 kg ribe 1/2 limuna 1 kašika začina c (vegete) 3 češnja belog luka
Ostali sastojci 3-4 lovorova lista oko 20 zrna crnog bibera vezica celera vezica peršuna
1 paprika babura 1 limun 1 kašika aleve paprike 3 čena belog luka
2.
Ribu za čorbu poprskati sa pola limuna, 1 supenom kašikom začina c, iseckanim (ili izgnječenim) belim lukom, i ostaviti da odstoji 2 sata pre kuvanja.
3.
U kotlić ili dubok lonac sipati kašu od luka, zelena i šargarepe, dodati vodu do 2/3 kotlića, dodati lovorov list, crni biber, celer, peršun, limun isečen na komade, beli luk, baburu i alevu papriku.
Kuvati dok ne provri.
4.
Kad počne da vri staviti dodatak za riblju čorbu (razmućeno u hladnoj vodi, bez grudvica), zatim ribu i kuvati da vri 45min-1h.
Petnaest minuta pred kraj kuvanja dodati kuvani paradajz i vino.
5.
Kada ponovo provri, probati i po želji dodati još bibera (ukoliko želite ljuće), belog vina (kako bi bilo kiselije) ili dosoliti po ukusu. Kuvati da polako vri još 15 minuta i servirati.