Potrebno je:
2 kg ribe
Marinada: 2 kašike soli 1 kašičica suvog peršuna 1 kašičica belog luka u prahu 1/2 limuna (sok) 3 kašike ulja ..
.i još: 15 kašika običnog brašna 6 kašika kukuruznog brašna
3 kašičice aleve paprike
ulje
Ribu očistiti i iseći na komade željene veličine
. 2 Pripremljenu ribu staviti u dublju posudu i posuti je sa solju.
Marinada: 2 kašike soli 1 kašičica suvog peršuna 1 kašičica belog luka u prahu 1/2 limuna (sok) 3 kašike ulja ..
.i još: 15 kašika običnog brašna 6 kašika kukuruznog brašna
Ribu očistiti i iseći na komade željene veličine
. 2 Pripremljenu ribu staviti u dublju posudu i posuti je sa solju.
Dobro promešati. Zatim je posuti sa svim navedenim začinima, rukama dobro promešati, da se svako parče obavije sa začinima, poklopiti i ostaviti u frižider, oko dva sata.
3 Uzeti kesu, staviti jedno i drugo brašno, kao i alevu papriku, pa sjediniti.
3 Uzeti kesu, staviti jedno i drugo brašno, kao i alevu papriku, pa sjediniti.
U šerpu sipati veću količinu ulja i staviti da se ugreje.
U kesu stavljati po nekoliko parčića ribe, isprevrtati rukama kesu, da se riba obavije brašnom, pa stavljati da se prži. Kada porumeni sa jedne strane, okrenuti da i druga strana dobije lepu, rumenu boju.
Poslužiti uz krompir salatu.
Poslužiti uz krompir salatu.
Recept za posnu krompir salatu koju sluzim uz ovakvu ribu imate OVDE
Savet
Savet:
Količina brašna je u odnosu 5 : 2, odnosno, na 5 kašika običnog brašna idu 2 kašike kukuruznog brašna.
Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Ovde imate jos i par video posnih recepata mozda nekom zatrebaju .