1 svezi kvasac
4 zlice secera
2 zlicice so
200 ml. ulje
brasno po potrebi
Dodatci za odozgo mlaka voda susam
1. Kvasac sa secerom dodaje se u mlaku kiselu vodu i ostaje se da nadogje.
2. U brasno (pise po potreba ali otprilike potrosi se oko 1 kgr. brasno) dodaje se so, nadosli kvasac i ulje. Mesi se sredno meko testo.
3. Testo ostaje se da nadodje.
4. Uzima se testo i formiraju se male loptice, malo veci od oraha,ili oblici i velicina po zelji uvaljuju se sa jedne strane u mlakoj vodi, a zatim i u susam.
VAZNO: Najvaznije je nadodjeno tjesto da se nezno uzima u ruku samo malo da se oblikuje (ne da se mjesi) i onda uvaljuje se u mlakoj vodi i susam.
5. Redaju se u podmazan pleh i ostaju se malo da odmore.
6. Peku se na 250 stupnjeva C dok ne porumene.
7. Kad ih izvadite iz rernu odmah ih namazati sa rastopljenim margarinom.Podelite sa prijateljima na fb vreme je posta .Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE