- 2dl ulja,4dl tople vode,
- 1 kasicica secera,1 kasicica soli,
- 1 kocka kvasca,oko 900gr brasna. kim ili susam
- Ako pravite prazne
- kecap,origano,zacinska paprika,sol.ako pravite punjene
- 150gr margarina.
u 2dl tople vode dodati kocku kvasca,1 kasicicu secera,1 kasicicu brasna i ostaviti da nadode,zatim mu dodati jos 2dl tople vode,2dl ulja,1 kasicicu soli,brasna po potrebi da se dobije glatko testo.ostaviti da naraste.
. nadoslo testo podeliti na dva dela,razviti ih jedno po jedno i na svaki deo izrendati po 75gr margarina.preklopiti i ostaviti 15min da odmore.razviti kore u praugaonik,znaci uzu a duzu koru,premazati ih kecapom posuti origanom,mlevenom zacinskom paprikom,ili prazne kao ja ovaj put ,posoliti. seci koru na trake,i vrti obe strane,kao kada cedite ves