najsocnija baklava sa jogurtom


 500g. tankih kora za pitu
 400g. mlevenih oraha
 1 čašu jogurta,
 čašu od jogurta  šećera ,
 čašu ulja,  5 krupnijih jaja
 praška za pecivo i vanilin šećer
  1. Za      šećerni sirup treba spremiti jo2 čaša šećera i 4 čaše vode, jedan limun, i nekoliko kesica vanilinog šećera.Umutiti fil: žicom umutiti 5 jaja sa šećerom,  a da se ne napravi pena, dodati jogurt, ulje i kesicu praška za pecivo.pleh podmazati uljem.U nauljen pleh staviti dve kore.Preko kora sipati oko pola kašike fila i ravnomerno razmazati. Ne treba mnogo štedeti fil, jer ga ima sasvim dovoljno.Preko fila ravnomerno posuti 3-4 prepunih  kašika mlevenog oraha. Korice treba da budu lepo posute orasima.dve korice + fil + mleveni orasi + dve korice + fil + mleveni orasi…sve dok ima fila i orasa.Kada je slaganje korica završeno, a pre pečenja baklavu treba naseći kako vam je po volji,peci u rerni oko 50 minuta na 170 stepeniKad je baklava skoro pečena, spremiti šećerni sirup: U sud odgovarajuće veličine sipati  šećera i vode. Dodati sok od limuna, ili vanilin šećer, Staviti na ringlu da provri. Ne treba dugo kuvati, svega nekoliko minuta, dok šećer ne bude sasvim istopljenIspečenu baklavu izvaditi iz rerne i odmah je, dok je još tako vruća preliti vrućim šećernim sirupom. Nećete odmah potrošiti sav sirup, preostaće malo. Sačekati da malo da upije sirup, pa pažljivo sipati još sirupa i tako dok ga sasvim ne utrošimo. Korice i orah upijaju sirup, pa će baklava da naraste