2 jaja;
50 g smeđeg šećera (izblendanog u prah);
35 g brašna;
30 g skrobnog brašna (gustina);
malo šećera u prahu.
Priprema: Prvo dobro umutite bjelanca pa im dodajte šećer i miksajte dok se sve fino ne sjedini, a belanca budu čvrsta i sjajna. Onda polako dodajte žumance po žumance i miksajte sve vrijeme.
Zasebno u posuducu prosijejte brašno i gustin pa lagano ručno miješajuću dodajte smesi od jaja. Treba da ostane što vazdušastije.
U kesu za friz stavite smjesu, isjecite ćošak i u pleh na papir za pečenje istiskujte oblik piškote s tim da početak i kraj budu malo deblji,.Ja sam imala pleh kao za mafine za piskote koji sam nabavila iz Madjarske ali vi to mozete u obicnoj tepsi samo pravite oblik piskota.Cak ako malo i promasite kod oblika nije bitno jer ce sta god pravili na njih doci fil pa se nece ni primetiti.
Pospite piškote prah šećerom, sačekajte 10-ak minuta, pospite ih opet i stavitet u rernu zagrijanu na 170 stepeni na 15-ak minuta. Kad blago porumene izvadite ih, ostavite da se prohlade na papiru
a onda ih nježno odvajajte jer su lomljive malo.
a onda ih nježno odvajajte jer su lomljive malo.