POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Orasi i med za malokrvnost i niz drugih tegoba

slika je zasticena autorskim pravima ne delite je na svoje portale


20 mladih zelenih orascica
500gr meda

Mlade orase dobro oprati,osusiti,iseci na polutke i staviti u teglu pa preliti medom.Teglu dobro zatvoriti i pustiti da odstoji mesec dana.Na slici su tek stavljeni u teglu,kad odstoje pustaju tamniju boju i boje med,a na kraju se dobija taman sirup.Uzima se jedna kasicica dnevno.
Mladi plodovi oraha potopljeni u medu ispuštaju sastojke koji se nalaze u njima. Sadrže velike količine joda  koje se lako unose u organizam.
Mladi, zeleni orasi  imaju vrlo mnogo vitamina C i drugih vitamina i fenolsfcih jedinjenja, te se takvi stavljaju u med kao "slatko" koji predstavlja pravu riznicu vitamina i daje se bolesnicima, slabunjavoj deci i malokrvnim osobama.

Mladi zeleni orasi pomešani sa medom blagotvorno deluju u slučaju malokrvnosti, a od njih se pravi i vrlo lekovita rakija za pročišćavanje jetre, želuca i krvi.
Dobri su i kod problema rada stitne zlezde,i za bolesti grla i respiratornog trakta posebno kod bronhitisa, za povečanje imuniteta .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba,Recept za zdravi  sirup od koprive za ciscenje krvi imate OVDE.
Recept za orahovacu koja je lek za stitnu zlezdu imate OVDE
Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept