800g očiščenih višanja
8 malih čajnih kasicica stevije imate je u svakoj prodavnici zdrave hrane
1 kasicica soka od limuna
1 vanilin šećer
8 malih čajnih kasicica stevije imate je u svakoj prodavnici zdrave hrane
1 kasicica soka od limuna
1 vanilin šećer
Svježe višnje očiste se od koštica. Zaslade se sa stevijom i stave na laganu vatru. Pola sata prije kraja doda se limunov sok i vanilin šeer.
Pekmez se ukupno kuva oko 1.5 sata dok se višnje fino ne razpeku. Ovisno o tome kakvu steviju imate na njoj točno piše koju količinu šećera zamjenjuje.
Ovim receptom dobit ćete jednu manju teglicu pekmeza,znaci napravite srazmerno koliko zelite da imate teglicaPodelite recept sa prijateljima sigurno ce zatrebati nekom.Recept za liker od kombinacije jagoda i zove imate OVDE
Recept za sok od limuna i zove imate OVDE
Recept za sok od zove i narandze takozvana sokata .jer je ista kao fanta sokata se nalazi OVDE