Sastojci
Tijesto:
400 g bijelog brašna
5 velikih kašika šećera
1 velika kašika kvasca
0, 3 l tople vode
3 velike kašike ulja
Mak punjenje:
40 g vanilin šećera
5-6 velikih kašika mljevenog maka
voda
Glazura:
sok jednog limuna
šećer u prahu
U posudi pomiješati brašno, šećer, kvasac, dodati ulje i postepeno toplu vodu. Rukom izraditi glatko tijesto.
Ako je tijesto ljepljivo dodati još malo brašna.
Pokriti posudu prozirnom folijom i ostaviti na toplom da tijesto nadođe. Na umjerenoj temperaturi istopiti šećer sa malo vode, dodati mak i sve kuhati par minuta.
Ako je pregusto dodati još vode.
Glazura:
Iscjediti sok jednog limuna pazeći da u njega ne dospiju košpice.
Soku dodavati šećer u prahu dok glazura ne dobije lijepu bjeličastu boju
Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela. Svaki dio razvuci oklagijom u pravougaonik debljine cca. 3 mm.
Mak pužiće - premazati ravnomjerno pravougaonik u tankom sloju. - Zarolati tijesto sa šire strane, pa rezati na debljinu od 1 cm.inace radim tako ali ovaj put ja sam pravila dosta vece,velicina je proizvoljna -
Mak pužiće - premazati ravnomjerno pravougaonik u tankom sloju. - Zarolati tijesto sa šire strane, pa rezati na debljinu od 1 cm.inace radim tako ali ovaj put ja sam pravila dosta vece,velicina je proizvoljna -
Složiti ih sve u pleh prekriven papirom za pečenje, i ostaviti desetak minuta da nadolaze. Za to vrijeme ugrijati rernu na 180 stepeni.
-
Pužiće peći oko 15 minuta ili u zavisnosti od rerne. Gotovi su kada im površina dobije finu zlatnu boju.
- Mlake premazati glazurom.ili posuti secer prah po njima.Punjenje moze biti i sa cimetomPodelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatrebaU post sam vam ubacila i nekoliko posnih video recepata mozda vam zatrebaReecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE
Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE.
Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE-