Obariti pirinac u zavisnosti kolika vam je posuda tj tepsija u kojoj cete spremati jelo i koliko sampinjona planirate.Sampinjonima otkinuti drskice .
Potrebno je za rizoto kojim cete puniti kapice sampinjona sledece-
1 poriluk
1 sargarepa
,paprika
2 kasike pirinca
vegeta biber
1 paradajz
mljevena slatka paprika
,i povrce po zelji,sta se nadje.
isjeckati sargarepu i malo je prodinstati u tiganju pa dodati nasjeckan poriluk i paradajz i papriku,od volje vam nema greske sa povrcem,ja pravim po principu sta se zatekne kuci ,zatim pirinac i naliti sa malo ulja i vode pa dinstati da se povrce skuva.Kad je povrce skuvano zaciniti i pustiti da voda ispari .Kad se ohladi,puniti kapice sampinjona.Pirinac obaren sipati u podmazan vatrostalni sud zacinite sa zacinima po zelji.
Preko pirinca poredjati punjene sampinjone.Staviti da se zapece- pred kraj ako nije posno posuti sa rendanim sirom,ako je posno ne,nego samo normalno zapeci,ovo je posna varijanta pa je bez sira.Inace ako pravite mrsno sve je isto samo sto pred kraj pospete rendanim sirom ,mada i za vreme posta mozete posuti rendanim posnim sirom mada ja nisam probala,to je samo ideja mala.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Ukoliko postite recepte za najlepsa posna jela imate OVDE
1 poriluk
1 sargarepa
,paprika
2 kasike pirinca
vegeta biber
1 paradajz
mljevena slatka paprika
Preko pirinca poredjati punjene sampinjone.Staviti da se zapece- pred kraj ako nije posno posuti sa rendanim sirom,ako je posno ne,nego samo normalno zapeci,ovo je posna varijanta pa je bez sira.Inace ako pravite mrsno sve je isto samo sto pred kraj pospete rendanim sirom ,mada i za vreme posta mozete posuti rendanim posnim sirom mada ja nisam probala,to je samo ideja mala.