POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Recept za domace pihtije

 

 Za pripremu pihtija potrebno nam je par svinjskih usiju, repova, kolenica, malo svezih nozica,moze glava ( veoma je bitno da srezmerno isto  ima svezeg i dimljenog mesa), kesica bibera u zrnu, soli po ukusu, par cesnjeva belog luka, glavica crnog luka, tri sargarepe, persuna, pastrnaka i celera.

Ocistiti sve sastojke ,meso i povrce, staviti u lonac ,naliti vodom i dodati zacine. Na tihoj vatri pihtije se kuvaju 4 do 5 sati, zavisi od kolicine i starosti mesa. Skupljati povremeno penu i skidati masnocu cediljkom. Kada meso pocne da se odvaja od kostiju , u posebnu malu cinijicu sipate tecnost i ostavite par minuta da odstoji, ako se tecnost upihtijala,vase pihtije su gotove. Lonac skinuti sa sporeta, skinuti masnocu sa vrha, polako vaditi meso i stavljati u duboke posude ili tanjire. Procedite tecnost i sipajte preko mesa u tanjire, ostaviti da se stegne. Po zelji mozete pihtije posuti mlevenom crvenom paprikom. Sluzite kao hladno predjelo, mada se one mogu jesti i za rucak i dorucak.Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept