Sastojci recept za dzem od smokvi bez hemije po starinski imate ovde
5kg groždja
4kg kristal šećera
6 kesica limuntusa
2l vode
Grozdje oprati i skinuti sa peteljke.
Staviti u blender i samo malo izmiksati, ne smeju kostice da se samelju posto su kostice gorke.
Dodati secer i limuntus i izmesati i pokriti.
Ostaviti da stoji 24 sata i povremeno dobro izmesati.
Sutradan naliti u serpu 2l vode i prokuvati kratko, oko 10-ak minuta.
Procediti(ja sam to radila kroz pasirku za paradajz) i nasuti u ciste sterilne flase i dobro zatvoriti.
Ususkati flase u cebe i ostaviti do sutra, a nakon toga sloziti na police od spajza.
Nakon otvaranja drzati u frizideru.
Sok od grožđa čisti i štetne sastojke iz krvi i deluje na njihovo izlučivanje putem mokraće i stolice. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE-
.Recept za papriku punjenu kupusom imate OVDE-Recept za salatu sa pecenim paprikama imate OVDE-Recept za najlepsu barenu papriku bez hemije imate OVDE-Recepta za punjene krastavce imate OVDE-Recept za jedan presolac na hladno za 3 vrste zimnice imate OVDE-Recept za punjeni luk imate OVDE-Recept za dzem od smokvi po starinski bez hemije imate OVDESok od grožđa čisti i štetne sastojke iz krvi i deluje na njihovo izlučivanje putem mokraće i stolice. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE-RECEPT ZA LIKER OD JAGODA I ZOVE IMATE OVDE-Recept za zimnicu na hladno imate OVDE-Recept za jeger Zimnicu mnogo jednostavniju od ajvara imate OVDE-.Recept za papriku u pavlaci imate OVDE-