Recept za gusti sok od jabuka
Gusti sok od jabuke
4kg jabuka
10 l vode
1kg šećera
Flaše dobro oprati, staviti ih u hladnu rernu i uključiti na 100 stepeni.
Jabuke oguliti, očistiti od semenki, iseći na stinije komade i staviti u veliki lonac. Dodati vodu, pa staviti da proključa. Kuvati dok se jabuke ne skuvaju. Štapnim mikserom ili nekim drugim pomagalom ispasirati jabuke. Dodati šećer, pa kuvati još 10-15 minuta da se šećer lepo rastopi i sjedini sa sokom.
Vreo sok sipati u vrele flaše.
Zatvarati ih poklopcima i potrpati u neko staro ćebe, da se polako hlade.
Čuvati na tamnom i prohladnom mestu. Nakon što se flaša načne, držati je u frižideru. Sok piti dobro rashlađen.
Na slici vidite i dzem od jabuka koji pravim na slican nacin isto bez hemije recept za njega imate OVDE
Sad je sezona unosenja cveca-mozda vas interesuje i kako sacuvati muskatle preko zime.najbolji nacin imate OVDE
moja predjela za slavu imate ovde