Savrsen krompir sa kukuruznim brasnom

1,5 kg krompira
1 zlicica soli
1 zlicica vegete
3 zlice krupnog kukuruznog brasna
3 zlice ulja
po zelji persun


Rernu zagrijati na 200*c, zajedno sa velikim plehom ( od rerne ) na koji se ulije ulje.
Krompir oguliti, posusiti, da bude suh izvana, isjeci na cetvrtine ili osmine ili krugove ako je krompir veci.

Dodati sol, vegetu i kukuruzno brasno ( krupno ). Sve dobro promjesati i sipati na dobro ugrijano ulje. Peci oko 30 - 40 min.

Peci u velikom limu od peci,a i ne mora kako bi krompir lezao u jednom sloju, jer na taj nacin krompir sa svih strana dobije lijepu hrskavu koricu. U toku pecenja promjesam ga 2 - 3 puta.
Napomena: za ovaku pripremu koristite krompir sa velikim postotkom skroba u sebi.
Znaci kad ga rezete nebi trebao biti jako voden.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Najlepsi recept za punjene krompire da odusevite sve imate OVDE