1,5 kg krompira
1 zlicica soli
1 zlicica vegete
3 zlice krupnog kukuruznog brasna
3 zlice ulja
po zelji persun
Rernu zagrijati na 200*c, zajedno sa velikim plehom ( od rerne ) na koji se ulije ulje.
Krompir oguliti, posusiti, da bude suh izvana, isjeci na cetvrtine ili osmine ili krugove ako je krompir veci.
Dodati sol, vegetu i kukuruzno brasno ( krupno ). Sve dobro promjesati i sipati na dobro ugrijano ulje. Peci oko 30 - 40 min.
Peci u velikom limu od peci,a i ne mora kako bi krompir lezao u jednom sloju, jer na taj nacin krompir sa svih strana dobije lijepu hrskavu koricu. U toku pecenja promjesam ga 2 - 3 puta.
Napomena: za ovaku pripremu koristite krompir sa velikim postotkom skroba u sebi.
Znaci kad ga rezete nebi trebao biti jako voden.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Najlepsi recept za punjene krompire da odusevite sve imate OVDE
Znaci kad ga rezete nebi trebao biti jako voden.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Najlepsi recept za punjene krompire da odusevite sve imate OVDE