POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Starinska pita sa pekmezom-odlicna za slave i praznike

Sastojci
za kore
600g brasna t-400 meko
150g masti ili margarina
150g secera
2 jaja
1 prasak za pecivo
1dl mleka
za fil
300g mlevenih oraha
5 punih kasika dzema od kajsija ili sljiva
malo ekstrakta ruma
150g secera
50g cokolade za kuvanje
100g margarina
2dl mleka
2 izmrvljene kore(prati postupak pripreme)
glazura
100g cokolade
3kasike secera
3kasike vode
50g margarina
Priprema
1.
Za kore:

U posudi pomesati brasno,prasak za pecivo,secer,jaja i mast,dodati mleko pa zamesiti glatko ne lepoljivo testo.

Podeliti na 4 jufke.

Razviti svaku dimenzije 30x20cm i peci na prevrnutom plehu na 200 stepeni.



Svaka se pece oko 10 min. cim vidite da krajeevi pocnu da rumene,vadite i prevrnite na zicu da se hladi.

2.


2 po vama najlepse kore,ostavite,a druge 2 izdrobite ili sameljite jer su potrebne za fil.

Za fil pomesajte orahe,izdrobljene kore,secer,rum,dzem,rdodati otopljenu cokoladu i margarin pa mleko i sve promesati.
3.
Koru staviti na tacnu malo poprskati sa mlekom ,naneti sav fil,pa drugu koru,takodje poprskati sa malo mleka i odgore naneti glazuru.

za glazuru:

Otopiti cokoladu na tihoj vatri zajedno sa margarinom secerom i vodom pa premazati preko kolaca.

Kolac je najbolje da prenoci i tek onda seci na kocke ili stanglice.Podelite recpt sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept