420 g piskota
6 jaja
350 g prah secera
250 g putera
200 g cokolade
200 g samlevenih, pecenih, lesnjaka
slag ili slatka pavlaka za premazivanje torte
mlako mleko za namakanje piskota, malo ruma
Serpu od 5l obloziti aluminijumskom folijom, te piskote provuci kroz mlako mleko sa dodatkom ruma (rum mozete izbaciti, po zelji ) i obloziti piskotama dno i ivice serpe. zumanaca ukuvati na pari sa 6 kasika prah secera i ohladiti. Posebno umutiti puter sa 100 g prah secera. 6 belanaca umutiti u cvrstu masu sa ostatkom prah secera.
Sve tri mase spojiti u jednu i dodati otopljenu cokoladu i lesnjake. Ovu masu preliti preko piskota i ostaviti u frizideru da se hladi. Kad se masa stegla, piskote koje vire, odnosno krajevi, treba da se odseku i stave preko fila. Tortu okrenuti na tacnu i premazati slagom ili slatkom pavlakom.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE-Recept za brzinsKu tortu sa keksom i jogurtom koja se ne pece imate OVDE.-
Recept za najlepsu rodjendansku tortu imate OVDE