POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Coko kocke-savrseno ukusne i socne


Potrebno nam je za kore:
6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, prašak za pecivo
, 4 kašike kakao,4 kašike ulja i 2 dl čokoladnog mleka.
Umutiti 3 belaca u čvrst sneg,postepeno dodavati 3 kašike šećera ,neprekidno muteci mikseron. Ubaciti žumanca. Posebno sjedinjiti 3 kašike brašna, 2 kašike kakaoa i pola praska za pecivo. To umešati i sipati u žumanca. Na kraju dodati sve kašike ulja i sve sjedinjiti.

Sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni. Na isti način ,od preostalog materijala ispeče drugu koru. Za fil nam je potrebno: litar mleka, 100gr gustina, 4 kasike šećera, 150 gr bele čokolade, 250 gr margarina i 150 gr šećera u prahu. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer I kuvati dok ne proveri. U preostalom mleku razmutiti gustin, sipati u kljucalo mleko i neprekidno mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati belu čokoladu i mešati dok se ne rastopi
. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu i sjedinjiti sa ohladjenim filom. Za preliv nam je potrebno 240 gr mlečne čokolade i 1.5 dl slatke pavlake. Rastopiti na pari mlecnu čokoladu , dodati pavlaku i ostaviti da se ohladi
. Kolač filovati na sledeći način : koru preliti cokoladnim mlekom, premazati polovinom fila, poravnati ,po njemu razliti polovini cokoladnog preliva. Prekriti drugom korom, ponoviti postupak. Kolač staviti i frižider do posluzivanja.Ovaj je secen odmah zato deluje malo mekanije.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE
Recepte i video recepte kako da sami napravite slatki sto za decije rodjendane imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept