Ovo je univerzalno testo za sva posna peciva-kao sto je mrsno ludo testo, a ja sam od njega mesila slavski kolac,kiflice i perece
Peciva su mekana i dugo sveza, a oblike i fil kombinujete po zelji.
Filovala sam sa ajvarom i pekmezom a moze i sa orasima
1 kg brasna tip 400
500 ml kisele/ mineralne/ vode
40 g svezeg kvasca
4 kasicice secera
3 kasicice soli
9 kasika ulja
Brasno pomesati sa preostalim sastojcima,
dodati uskisli kvasac i umesiti, uz postepeno dodavanje ostatka kisele vode, glatko meko testo koje se ne lepi za ruke.
Pokriti testo i ostaviti ga da udvostruci volumen.
Pokriti testo i ostaviti ga da udvostruci volumen.
Nakon toga na pobrasnjenoj podlozi razviti testo
zeljene debljine, prviti oblike po zelji/ krugove, kiflice, trouglove i filovati po zelji.
Sloziti pecivo u podmazan pleh i ostaviti ga da kisne dok ne udvostruci velicinu.
Sloziti pecivo u podmazan pleh i ostaviti ga da kisne dok ne udvostruci velicinu.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i peci pecivo do rumene boje.
Mozete ga pre pecenja premazati uljem, a mozete i nakon pecenja uraditi isto. U postu imate i par videa za posne recepte mozda vam zatrebaju .
Pecivo ce biti mekano i drugog i treceg dana!
Mozete ga pre pecenja premazati uljem, a mozete i nakon pecenja uraditi isto. U postu imate i par videa za posne recepte mozda vam zatrebaju .
Pecivo ce biti mekano i drugog i treceg dana!
Podeliyte recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba vreme je posta.U ovom clanku imate jos posnih video recepata i predjela .Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE-Jos posnih recepata imate OVDE