1,5 l vode
1 manji pileci file
1 veza zeleni ( sargarepa, paskanat, celer, koren persuna)
1 glavica crnog luka
1 jaje
2 kasike brasna
vegeta, so, biber
seckani persun, list celera
1 manji pileci file
1 veza zeleni ( sargarepa, paskanat, celer, koren persuna)
1 glavica crnog luka
1 jaje
2 kasike brasna
vegeta, so, biber
seckani persun, list celera
Belo meso iseckajte na kockice, povrce takodje. Nek se kuva u 1,5 l vode.Kad povrce bude skuvano. Dolijte malo vode, onoliko koliko je uvrelo.Kutlacu supe odvojite u neku manju ciniju, malo prohladite, pa razmutite 2 kasike brasna. Ulijte polako u supu, uz mesanje, i pustite jos malo da vrije. Posolite, dodajte biber i vegetu po ukusu.U ovu corbicu ne dodaje se ulje, od mesa bude fino masna.Izmaknite sa ringle, dodajte seckan persun i list celera. Pustite da se malo prohladi. U onoj ciniji od malopre umutite jaje viljuskom, da malo zapeni, dodajte kutlacu corbice polako, mesajte viljuskom i dalje da se lepo sjedini. Corba ne sme da bude vrela kad to radite jer ce onda jaje da se zgrudva.Vratite sadrzinu cinije nazad u serpu, takodje uz neprestano mesanje, poklopite da malo odstoji i onda posluzite. Prilikom podgrevanja corbice, recimo sutradan, pazite da vam ne provri, jer ce se zgrudvati jaje.Podelite recept sa prijateljima mozda nekoj prijateljici zatreba.