POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Orezivanje ruza stablasica


Pre nego što se latite makaza, veoma je važno da znate koja ruža je kalemljena na stablo vaše ruže.
Kod ruža stablašica s kompaktnom uspravnom krošnjom reč je o plemenitim, grmolikim ili žbunastim ružama ili o patuljastim ružama žbunastog rasta.

Da bi ruža stablašica zadržala loptast oblik krošnje, skratite izdanke na dužinu od 20 do 30 cm.Kod kaskadnih ili žalosnih formi reč je po pravilu o ružama patuljastog žbunastog rasta ili ružama puzavicama ciji izdanci lučno padaju. Kod njih se skraćuju previše dugački izdanci, a kompletno se skraćuju stari izdanci na uštrb mladih.U principu bi bilo dobro da se grane skraćuju oko jedan centimetar iznad okca okrenutog napolje, dakle, iznad sićušnog pupoljka blago crvenkaste boje.Da se vlaga ne bi zadržavala na mestu reza, uvek pravite kose rezove. Ruže stablašice s golim korenom, koje su posađene prošle jeseni i tada orezane, sada ne treba da orezujete ponovo.Podelite ovaj tekst na svom fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept