750 gr rastana
2 sargarepe
1 veca glavica crnog luka
2-3 cena belog luka
po zelji so
po zelji biber
1 kasika masti
2 manja bela krompira
250 gr dimljena rebra
250 gr dimljena slanina
Dimljena rebarca iseci na komade, slaninicu na kockice, dobro oprati, naliti vodom i kuvati da bude na pola kuvano.
Listovima raštana odseći dršku, celom dužinom lista. List iseći na trake i skuvati u slanoj vodi. Sargarepu i crni luk sitno naseckati, pa staviti u serpicu da se prodinsta. Prethodno u serpi istopiti kasiku masti. Dodati rastan i krompir isecen na krupnije kriske. Naliti vodom u kojoj su se kuvala rebarca i slaninica. Kuvati na laganoj vatri oko 40 minuta pa dodati rebra i slaninu i nastaviti sa kuvanjem jos dvedesetak minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu i dodati 2-3 cena sitno seckanog belog luka.Podelite recept na fb mozda nekoj drugarici zatreba.